Пластир від мозолів на ногах. Відгуки про мозольном пластир і ціни

Ще не так давно медична промисловість випускала такі кошти єдиного виду на тканій основі. Сьогодні ж в аптеках багато мозольна пластирів вітчизняних та імпортних. Вироби істотно розрізняються не тільки за ціною, але і за призначенням. Це важливо враховувати, щоб не помилитися при виборі лікувального засобу.

Яким буває мозольний пластир

Перш за все треба уважно подивитися на упаковку вироби. Крім назви, на ній завжди вказується, яке призначення даного засобу. Види пластирів залежать від типу мозолів, які можуть бути:

  • сухими;
  • вологими;
  • стрижневими.

Крім того, важливо враховувати, що є пластирі для позбавлення від таких хворобливих утворень. Інша група виробів прискорює процес їх загоєння. Для видалення сухого або стрижневий мозолі потрібні речовини, що здатні зруйнувати рогову оболонку шкіри. Такою властивістю володіє кератолитический пластир на основі саліцилової кислоти. Ще краще, якщо до складу засобу включені сірка і каніфоль. Завдяки цим інгредієнтів саліциловий пластир стає більш дієвим.

Раніше композиції активних речовин наносили на м'які тканини. Пізніше з такими антимозольными засобами стала конкурувати інноваційна продукція на гелевою, її основі. На думку фахівців, ці вироби не тільки лікують новоутворення більш ефективно, але й перешкоджають їх повторної появи. Відповідний пластир від мозолів можна підібрати, враховуючи форму і розміри наросту.

Накладати вироби слід тільки на хворі місця, не зачіпаючи здорової шкіри, яка може пошкодитися. Попередньо ногу треба вимити з милом, а потім витерти, щоб хворе місце було сухим. Ще краще, якщо в ножний ванночці мозоль розпарити, тоді ефект наступить швидше. Середня тривалість лікування – від 3-4 днів до півмісяця. Це обумовлено зовнішніми розмірами і глибиною проростання мозолі.

Популярні такі вироби:

  • Салипод;
  • Compeed (Компид);
  • Dottor Ciccarelli (Доктор Чиккарелли);
  • Urgo (Урго);
  • Cosmos (Космос);
  • Luxplast (Люкспласт);
  • Leiko (Лейко);
  • Інь-цзи та ін (Китай).

Пластир від натоптишів

Вибираючи підходяще засіб, слід уважно читати інструкції. Багато хто впевнені, що натоптиші і мозолі – синоніми. Однак ці утворення навіть виглядають по-різному. Натоптиші на ступнях, пальцях – маленькі горбки огрубілою шкіри. Мозолі ж часто набагато більше. Позбутися натоптишів допомагає Салипод. Завдяки цьому засобу відмерлі тканини стають м'якими, розчиняються, а на їх місці виростає здорова шкіра.

Пластир від сухих мозолів

Від цього поширеного шкірного дефекту можна використовувати:

  • Салипод, який підходить і для лікування сухих утворень;
  • Лейко, засіб з саліцилової кислотою на бавовняній основі;
  • Компид, гідроколоїдний (силіконовий) пластир для сухих мозолів у вигляді подушечок з гелем;
  • Урго, вузькі смужки з дисками з пінопласту, на які нанесена саліцилова кислота.

Пластир від вологих мозолів

Лікувати цей вид утворень не можна коштами, призначеними для позбавлення від сухих наростів. В інструкції повинно бути обов'язково вказано: «Пластир для мокрих мозолів». Запускати такі дефекти вкрай небажано, інакше лікувати їх потім значно важче. Важливо вжити заходів, коли цілісність водяного пухиря ще не порушена. Якщо ж освіта лопається, великий ризик занести в ранку інфекцію.

Ефективний Compeed (Компид) фірми Johnson & Johnson. Це засіб, захищаючи пухир від попадання вологи і тертя, виконує функцію другої шкіри. Виріб практично не відчувається як чужорідне тіло. Крім того, Компид дезінфікує, знеболює і прискорює загоєння ранки. Залишається тільки підібрати необхідний засіб за розміром пухиря. Зручність цього виробу ще і в тому, що не треба запам'ятовувати, скільки часу його використовувати. Пластир тримається кілька днів, а потім сам відпадає через непотрібність.

Пластир від стрижневих мозолів

Цей вид шкірних дефектів лікувати важко. Білуватий стрижень, схожий на хрящ, вростає глибоко в тканину. Якщо його не видалити повністю, хворобливий наріст виникне знову. Часто не допомагають ніякі ножні ванни, аплікації – тільки спеціальний лейкопластир від новоутворень зі стрижнем. Ефективний Салипод. Добре зарекомендували себе багато вироби китайського виробництва. Популярне засіб Інь лі, до складу якого входять прополіс та інші природні інгредієнти. Добре діє і корейська Люкспласт.

Ціна на пластир для мозолів

Вартість виробів варіюється в залежності від виду шкірних дефектів, складу лікувальних засобів, бренду виробника. Від свіжого сухого новоутворення можна позбутися за допомогою вітчизняного Салипода. Це обійдеться недорого. Видалення новоутворення зі стрижнем більш ефективно, наприклад, з допомогою Компида. Можна підібрати підходящий пластир в каталозі, замовити його і придбати в інтернет-магазині. Це буде дешевше, ніж у багатьох аптеках.

Діапазон цін антимозольных коштів коливається в середньому від 40 до 410 рублів:

  • Салипод – 40-50;
  • Мозолин – 45-70;
  • Лейко – 55-80;
  • Доктор Пласт – 60-75;
  • Червона крапка – 70-90;
  • Люкспласт (Корея) – 40-85;
  • Тияньхе, Шуянгсуань Інь-цзи та ін (Китай) – 70-380;
  • Доктор Чиккарелли – 360-570;
  • Компид, лінійка коштів від наростів різних видів – 320-410.

Як вибрати пластир від мозолів

Щоб засіб принесла максимальну користь, при покупці слід враховувати такі моменти:

  1. Тип мозолі (суха, волога або зі стрижнем).
  2. Вид пластиру (захисний або лікувальний).
  3. Склад засобу (саліцилова, бензойна, молочна, кисневі кислоти та інші інгредієнти).
  4. Можливий ризик алергічних реакцій.
  5. Форма, розмір виробу.
  6. Ціна.

Відео: силіконовий пластир Compeed

Позбавлення від мозолів з пластиром COMPEED®

Відгуки

Олександра, 31 рікЯ пішла за порадою подруги і скористалася китайським засобом Тияньхе. Купила в інтернет-магазині. Спочатку поставилася з деяким недовір'ям, але марно. Дуже навіть хороший засіб. Наклеїла смужку, через добу зняла – болячка моя розм'якшилася. Ще через добу все пройшло. Позбавлятися від мозолів з його допомогою стоїть!
Ірина, 24 рокиНе знаю, кому як, а мені сподобався Доктор Пласт. Пробувала я Салипод, але чомусь смужки відклеювалися буквально через пару кроків, так що його застосування виявилося марним. Китайськими засобами я не ризикнула скористатися. Кажуть, багато підробок, а ось Доктор Пласт – насправді надійне засіб, і ціна копійчана.
Марина, 27 роківНової взуттям натерла собі ногу, і поступово утворилася мозоль. Спочатку спробувала перцевий пластир. Толку було мало. Потім почитала інструкцію до Компиду, купила і не пошкодувала – хороший лейкопластир від мозолів, зовсім не відчувається на пальцях. Походила з ним три дні, і він сам відклеївся. Просто чудово! Правда, ціна зависока.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!