Дицинон при місячних - уколи або таблетки. Як приймати дицинон при місячних

Прихід чергової менструації доставляє кожній другій жінці масу незручностей і не найприємніші відчуття. Щоб скоротити рясність маткової кровотечі, спеціально розроблений медичний препарат Дицинон при місячних. Призначати його може за показаннями тільки гінеколог, самовільне застосування ліки здатне нашкодити жіночому здоров'ю.

Як діє Дицинон

Цей кровоспинний препарат належить до фармакологічної групи гемостатичних лікарських засобів для перорального застосування. Активним компонентом є етамзілат – синтетична речовина, що покращує циркуляцію крові, забезпечує підвищену стійкість капілярів до патогенних факторів, стабілізує адгезію тромбоцитів.

Пероральне застосування таблеток Дицинона при місячних забезпечує швидке всмоктування з органів ШКТ. Граничної концентрації у крові препарат досягає через 1 годину після разової дози, а терапевтичний ефект підтримується протягом 4-6 годин. Процес метаболізму спостерігається в печінці, синтетичні компоненти виводяться нирками в незмінному вигляді.

Для чого Дицинон призначають при менструації

Щоб зупинити кровотечу під час місячних, жінки використовують народні засоби і перевірені методи офіційної медицини. В останньому випадку мова йде про препарат Дицинон, який випускається у формі таблеток для перорального прийому та розчину в ампулах для виконання внутрішньом'язових ін'єкцій. Після пройденого курсу виділення стають менш рясними, зникає біль у нижній частині живота і інші симптоми передменструального синдрому, клімаксу.

Як приймати ліки

Більшість пацієнток для відстрочення або швидкого завершення менструації купують таблетки Дицинон. Максимальна добова доза при затяжних місячних становить 3 таблетки за день, лікарі рекомендують приймати по 1 шт. вранці і ввечері. Менструальний цикл радикально не порушується, зате жінка може самостійно контролювати критичні дні. Якщо це внутрішньом'язові ін'єкції Дицинона, разова доза – 1 ампула, максимальна – 2 ампули (вранці і ввечері).

При сильних кровотечах

Якщо болить живіт під час місячних, а рясність виділень лякає своїми обсягами, лікар рекомендує Дицинон як ефективний кровоспинний препарат за показаннями. Скоротити сильні кровотечі можна при дотриманні наступної схеми лікування: за 5 діб до приходу менструації потрібно приймати по 3-4 пігулки, тривалість терапії – 10 днів. На п'ятий день менструального циклу терапія Дициноном підходить до кінця, але її ефекту надовго вистачить.

При раптових місячних

Щоб зменшити інтенсивність кровотечі і поліпшити якість життя в критичні дні, необхідно за добу вводити внутрішньом'язово 2 ампули лікувального розчину Дицинон. У цей період бажано відмовитися від алкоголю, знизити фізичну активність, обмежити прийом інших лікарських засобів. При раптових і тривалих місячних добова доза Дицинона кілька коригується, але виключно лікарем.

При тривалій менструації

Якщо довгий період часу місячні не кінчаються, лікар переходить до радикальних заходів і призначає Дицинон. Пояснюється такий фармакологічний вибір хімічними властивостями препарату, оскільки його внутрішньом'язове введення прискорює згортання крові, припиняє менструацію вже на другу добу після початку прийому. Ще трохи кровит, але і мажучі виділення швидко зникають, повертаючи пацієнтку до звичного способу життя.

Для затримки місячних

Перед подорожами, далекими поїздками, зміною кліматичних умов і перельотами жінки згадують про кровоспинний препарат Дицинон, який здатний затримати прихід критичних днів. Щоб не викликати проблем зі здоров'ям, добова доза і тривалість інтенсивної терапії обумовлюються індивідуально з дільничним гінекологом.

Протипоказання

Домашнє застосування медичного препарату Дицинон небезпечно для здоров'я, відомі випадки ускладнень на фоні поверхневого самолікування. Перш ніж прискорити закінчення місячних таким радикальним шляхом, обов'язковою умовою є уважне вивчення протипоказань до інструкції, консультація гінеколога. Мова йде про такі обмеження:

  • тромбоз і тробмоэмболия;
  • порфирія гострої форми;
  • підвищена чутливість до активних компонентів;
  • періоди вагітності і лактації.

При виношуванні плоду важливо уточнити, що прийом Дицинона перші тижні може викликати загрозу викидня. Тому такі експерименти з жіночим здоров'ям при підозрі на вагітність краще всього не робити – небезпечно для життєздатності плоду. Це стосується прийому таблеток і введення уколов Дицинона.

Побічні ефекти і можливі ускладнення

Якщо при рясних місячних жінка скористалася Дициноном, як строковим кровоспинним засобом, повинна пам'ятати про потенційні ускладнення зі здоров'ям, які може спровокувати це ліки. Це красномовні ознаки несумісності з медичним препаратом, тому такий всіма відомий спосіб, як позбутися від затяжної менструації, найкраще виключити, прийом препарату припинити. Аномалії наступні:

  • напади мігрені;
  • оніміння кінцівок;
  • запаморочення;
  • нудота, блювання;
  • печія;
  • згустки крові;
  • місцеві алергічні реакції.

Відео про препарат Дицинон

Дицинон

Відгуки

Світлана, 31 рік

Довго не знала, як зупинити місячні, поки подруга не розповіла про Дициноне. Користуюся цим способом тільки у виняткових випадках, оскільки побоююся побічних явищ. Застосування Дицинона при місячних реально працює, причому за ціною доступна всім бажаючим. Головне – не зловживати таблетками.

Ірина, 25 років

Сумісність з цим медичним препаратом у моєму випадку відсутня, оскільки після його застосування місячні проходять швидше, але з'являється висип з відчуттям свербежу. Тому користуюся таким засобом вкрай рідко, коли тільки з чоловіком на море вчасно не збираємося.

Ганна, 28 років

На моїй пам'яті було кілька випадків, коли я пила Дициноном для зупинки кровотечі. Місячні дійсно швидше закінчилися, але от відчуття нудоти турбувало мене ще кілька днів. Може, це невдалий збіг, але з того часу ставлюся з особливою обережністю до цього медикаменту.

Ілона, 33 роки

Я пару років тому приймала цей медичний препарат при місячних, лікар призначив. Кровотеча стало менше, а менструація придбала регулярність. Минуло три курсу і більше не знадобилося. Місячні більше не перетворювалися в рясні маткові кровотечі, тому я залишилася задоволена.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!