Малинове вино в домашніх умовах

Якщо ви шанувальник аперитивів перед обідом чи любите пропустити з друзями по келишку плодового вина на свята, вам знадобляться рецепти виготовлення фруктового алкогольного напою в домашніх умовах, щоб заготовити його на зиму. Нескладні технології допоможуть вам зробити натуральний і смачний малиновий напій.

Як приготувати вино з малини в домашніх умовах

Технологія, за якою готується алкоголь з плодів, не представляє складності. Вам слід запастися необхідною тарою великого об'єму і достатньою кількістю плодів або варення. Врахуйте, що приготування може зайняти тривалий час, оскільки сусло повинно обов'язково перебродити. Розміщувати готовий напій слід обов'язково чистим і сухим пляшках зі скла.

Технологія приготування домашнього вина

Щоб напій вийшов смачним і ароматним, є кілька рекомендацій, які передбачає технологія виготовлення домашнього вина з малини:

  1. Добре вибирайте ягоди, які підуть на створення малинового пиття. Важливо, щоб вони були цілісними і без цвілі і гнилизни. Плоди повинні бути стиглими або трохи перезрілими, але зберегли форму.
  2. Мити малину для вина не потрібно, оскільки на поверхні ягід містяться натуральні дикі дріжджі. Ці мікроорганізми сприяють хорошому бродінню. Якщо ягоди вимити, то доведеться додавати закваску.
  3. Застосовувати можна не тільки свіжі ягоди, але і варення. Однак знадобиться розраховувати уважно кількість цукру, щоб малинове вино не вийшло занадто нудотним.
  4. Наскільки міцним вийде домашнє малинове вино, залежить від частки доданого цукру. Чим більше солодкого піску, тим вище міцність.
  5. Додавати воду і цукор треба до соку, отриманого пресуванням. Речовини допоможуть прибрати зайву кислоту з напою. Для кращого розчинення цукру, його поміщають за кілька прийомів. Перша засипка повинна відбуватися до початку бродіння. Потім, доведеться ще кілька разів всипати цукровий пісок, коли малинове вино буде бродити.
  6. Якщо ви хочете збільшити солодкість готового пиття, додайте цукровий сироп. Однак у цьому випадку пляшку з рідиною потрібно стерилізувати, щоб не зіпсувати вино. Посудину необхідно закрити пробкою зі шпагатом. Помістіть тару у воду, яка попередньо була нагріта до 65 градусів. Залиште пляшку рідини на 20 хвилин.
  7. Щоб вино вийшло кріпленим, слід додати більше цукру або спирт.
  8. Перед подачею пиття рекомендується остудити в холодильнику, щоб його смак став приємніше.

Рецепти домашнього вина з малини

Якщо ви задумалися, що можна приготувати з малини, зверніть увагу на рецепти вина в домашніх умовах. Ягода надає алкогольного питва прекрасний, ніжний аромат і солодкість. В залежності від того, який з фортеці алкоголь вам потрібен, вибирайте рецепти з малини. Вони можуть містити горілку і цукор, які збільшать п'янкі властивості. Готується вино в домашніх умовах не швидко, але отриманий смак, колір і аромат стоять ваших очікувань. Крім того, виготовляючи алкоголь самостійно, ви будете впевнені в якості і натуральному походження складових.

Класичний рецепт вина

Для виготовлення домашнього вина з малини по класичному рецепту в умовах кухні, знадобляться інгредієнти:

  • малина червона – літрова банку;
  • вода (очищена) – 1 літр;
  • пісок цукровий – 500 р.

Інструкція, як виготовити вино в домашніх умовах, покроково:

  1. З малинових ягід сформуйте пюре, розім'явши їх. Помістіть в тару, де буде відбуватися бродіння. Найкраще підходять для цього бутлі.
  2. Влийте частина води і 300 г цукру. Суміш повинна заповнювати не більше 2/3 посудини, щоб залишався простір для піни, яка виділиться в процесі бродіння.
  3. Тару закрийте гідрозатворів (можна гумової медичної рукавичкою). Поставте ємність в приміщення, в якому темно і тепло. Простояти сусло повинно 10 діб.
  4. Неодноразово кожен день, відкривайте затвор і перемішуйте рідина в бутлях.
  5. Коли пройде 10 днів, припиняйте перемішування, залиште питво перебраживаться. Про закінчення процесу буде свідчити зупинка вироблення газів, рукавичка здується.
  6. Коли вино буде готове, злийте територію іншої посудини, використовуючи трубку, спробуйте на смак. Якщо пиття не солодке, додайте цукру або сиропу.
  7. Готовий алкоголь, отриманий в домашніх умовах, розлийте по відмитим пляшках, добре закупорьте і зберігайте в прохолоді. Термін витримування повинен бути не менше 3 місяців.
  8. Якщо на дні утворюється осад висотою близько 2 см, потрібно провести фільтрацію і знову дати настоятися. Залишайте на зберігання питво, їли немає осаду.

Домашнє вино з малини з цукровим сиропом

Приготування малинового вина в домашніх умовах вимагає наявності наступних компонентів:

  • малини – 3 кг;
  • води (кип'яченою) – 3 л;
  • цукрового піску – 3 кг.

Малинове вино в домашніх умовах – спосіб виготовлення покроково:

  1. Відберіть з усієї маси придатні для виробництва напою ягоди, проженіть їх через м'ясорубку або блендер.
  2. Займіться створенням сиропу. Для цього воду всередині каструлі поставте на вогонь, дочекайтеся, поки почнеться закипання. До гарячої рідини потрібно насипати цукор. Проваривайте солодкий пісок, поки не розчиняться всі його частинки. Сироп потрібно періодично помішувати.
  3. Отриману солодку масу налийте всередину великої ємності зі скла, туди ж додайте малинове пюре. Складові перемішайте, поставте на 5 доби у тепле місце.
  4. Перебродило питво процідіть, розподіліть по чистим пляшках.
  5. Зберігати такий алкогольний напій, приготований в домашніх умовах, слід, поклавши горизонтально, використовуючи прохолодне місце.

Вино з малинового варення

Виготовити малинове вино в домашніх умовах можна з варення. Для цього запасіться такими складовими:

  • малиновим варенням – 1,5 кг;
  • водою – 3 л;
  • родзинками – 0,2 кг.

Процес приготування малинового вина в домашніх умовах з варення:

  1. Солодку масу з банки помістіть всередину ємності, залийте водою, яку потрібно попередньо прокип'ятити.
  2. Додайте родзинки. Його потрібно перебрати, щоб не було пошкоджених плодів. Мити сухофрукти не рекомендується.
  3. Всі складові добре перемішайте. Готову суміш розлийте по ємностей зі скла, яка має відповідний розмір.
  4. Тару з суслом поставте для бродіння на 30 днів всередину приміщення з теплою температурою і без світла.
  5. Перебродив напій процідіть, переливаючи територію іншої посудини. Залиште рідину ще на 3 діб, потім розлийте по пляшках.

Домашнє вино з ягід малини на дріжджах

Домашнє малинове вино можна швидко виготовити, використовуючи наступні компоненти:

  • вода – 2 л;
  • закваска на дріжджах – 30 г;
  • ягоди – 5 кг;
  • пісок цукровий – 0,5 кг;
  • спирт (70%) – 0,2 л.

Процес приготування покроково:

  1. З малинових плодів вичавіть сік, додайте до нього цукор і половину води. Все перемішайте.
  2. Залишився від ягід макуха змішайте з літром води, залиште суміш постояти на 12 годин, потім, знову відіжміть.
  3. З'єднайте рідина від обох віджимань всередині скляної тари, додайте закваску і спирт. Дріжджову субстанцію можна купити в магазині. Суміш відправте в місце з теплою температурою на 11 днів, накривши кришкою, щоб дати заграти.
  4. Готове вино піддайте процеживанию. Протестуйте смак чистого напою. Якщо відчувається нестача цукру, додайте його за своїм смаком. Підсолоджену рідина знову відставте на пару днів.
  5. Якщо смаком ви залишилися задоволені, очищене вино надсилайте зберігатися всередині чистих пляшок у прохолодне місце.

Відео: як зробити вино з ягід малини будинку

Малинове вино, рецепт домашнього вина

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!