Касторове масло для вій і брів: застосування та відгуки

Кожна представниця прекрасної підлоги мріє мати густе і здорові волосся. Не дарма з давніх часів одним із найважливіших атрибутів жіночої краси є пишна темна чуприна, довгі вії і густі брови. Вчені з'ясували, що змінити кількість волосяних цибулин неможливо. Однак касторове масло для вій і брів допоможе вам активувати сплячі цибулини. Маски на основі народних засобів, що містять багато вітамінів, покращують кровообіг. Найголовніше - це правильно наносити касторове масло для росту волосся.

Корисні властивості касторової олії

Рицина відома як ефективне косметологічне засіб. З неї роблять духи, воски, креми. Масло являє собою в'язку рідину жовтого кольору. Продукт отримують з насіння рицини, яка росте в тропіках. Він не дуже приємно пахне, зате володіє масою корисних властивостей. Унікальний хімічний склад касторової олії зробив цей продукт неймовірно популярним. Воно містить:

  • пальмітинову кислоту;
  • стеаринову і лінолеву кислоту;
  • олеїнову кислоту;
  • рицинолевую кислоту;
  • вітамін Е;
  • вітамін А.

Пальмітинова кислота відновлює волоски, попереджаючи їх випадання. Вона допоможе зміцнити вії, зробити їх довше, густіше. Речовина проникає у кров і покращує обмінні процеси в клітинах. Стеаринова та лінолева кислоти – прекрасні зволожувачі. Вони не дають дорогоцінної волозі випаровуватися і захищають волосся від несприятливих умов навколишнього середовища: пилу, вітру, високих і низьких температур.

Токоферол, він же вітамін Е, володіє унікальними корисними властивостями. Речовина робить бляклі пасма блискучими, зупиняє випадання, прискорює ріст і волосків. Завдяки вітаміну А, касторове масло для вій і брів володіє лікувальним, протизапальну і тонізуючою властивостями. Унікальний продукт застосовують в лікуванні шкірних захворювань. Рицина надає на шкіру протизапальний, протибактеріальний та протигрибковий ефект.

Як застосовувати рицинову олію для вій: інструкція

Рицина для вій і брів – продукт, який стоїть чи на першому місці у списку засобів по догляду за волоссям. Рицина може допомогти тим, у кого з дитинства тонкі і короткі вії, рідкісні або пошкоджені брови. Щоб домогтися позитивного ефекту, маслом потрібно користуватися кожен день. Застосовуйте продукт з особливою обережністю, якщо він потрапить на шкіру рук, волосся на пальцях теж можуть стати гущі, що зовсім ні до чого. Перед процедурами з касторовою олією для вій і брів краще надіти рукавички.

Інструкція:

  1. Візьміть порожній тюбик з-під туші для вій. Дістаньте з ємності пензлик і ретельно промийте її з використанням шампуню. Не забудьте вимити внутрішню поверхню тюбика. Візьміть звичайний медичний шприц, наповніть його касторкою. Ваша маска готова.
  2. Нанесення масла на верхні і нижні вії не відрізняється від використання туші. Намагайтеся не потрапити пензликом в око. Після використання ретельно закрийте ємність і поставте її в холодне місце.
  3. Користуйтеся касторовою олією для вій і брів щодня. Фахівці радять змащувати волосся перед сном. Курс лікування повинен тривати мінімум 4 тижні.

Рецепти масок і сумішей на основі касторової олії

Приготувати поживну суміш для вій і брів легко. В маску додають ще один інгредієнт, не менш корисний для збільшення густоти вій. Це може бути кокосове, оливкова, реп'яхову, мигдальне та інші олії. Непогано зміцнює волосинки сік або бальзам на основі алое. Кілька дієвих рецептів сумішей з касторкою допоможуть вам збільшити ріст волосся.

C оливковою олією

  • Змішайте масла в рівних пропорціях і повторіть процедуру з тюбиком. Бажано залишити рідина на віях на ніч.
  • Вранці вимийте обличчя м'яким милом або спеціальним гелем з водою. Ви також можете видалити залишки масла з допомогою молочка для зняття декоративної косметики.
  • Мазати вії маскою потрібно кожен день протягом місяця. Не встигне минути чотири тижні, як ви побачите перший результат.

C яєчним білком

На відміну від попередньої маски, дана суміш застосовується неодноразово. Якщо у вас залишилися надлишки кошти, їх потрібно буде викинути. До складу суміші входить гліцерин, касторове масло і білок яйця. Вам знадобиться кілька крапель кожного компонента. Якщо інший білок і жовток вам викидати шкода, можете зробити з нього корисну маску для зміцнення волосся.

  • Нанесіть рідину на кінчики вій або втріть її в коріння волосся. У цьому вам може допомогти щіточка для брів. Не переживайте, якщо засіб капне на повіку.
  • Масажними рухами змастіть брови, вії. Намагайтеся не ламати волоски, а гладити їх у напрямку росту волосся.
  • Повторюйте кожну ніч, вранці видаляйте касторове масло для вій і брів ватним тампоном.

Читайте також: рицинова олія - інструкція по застосуванню для обличчя і тіла.

Відео

Відростити шикарні вії в домашніх умовах може будь-яка дівчина. Головне – не забувати наносити маску щодня. Якщо вам набридло користуватися тушшю, яка постійно скочується і заважає нормально бачити, подивіться, як дівчина відновила свої натуральні вії і брови за допомогою чудодійного продукту – касторової олії. Докладніше про те, як правильно користуватися касторкою, ви дізнаєтеся з наступного відеоролика:

Секрет гарних брів і вій - касторове масло)

Де купити і скільки коштує рицина

Натуральний екстракт насіння рицини продається в будь-якій аптеці. Вартість баночки касторової олії не перевищує 50 рублів. Повідомте аптекарю, навіщо вам потрібно масло, і попросіть його дати вам чистий продукт без добавок.

  • В інтернет-магазині "Онлайн-крамниця" ви можете купити справжню індійську касторку за 1500 рублів (2 літри).
  • Якщо вам не потрібно так багато, тоді замовте ємність об'ємом 30 мл на сайті "Пігулки.Ру" за 89 рублів.

Читайте також: масло для вій - яке краще, огляд засобів для швидкого зростання та догляду.

Відгуки та результати

Наташа, 25 років:У мене з дитинства рідкісні брови і волосся. До того, як я пішла в університет, це питання мене не хвилювало. На першому курсі познайомилася з дівчатами – у всіх були густі, довгі брови. Подружки постійно змінювали їх форму, експериментували. Мені допомогли поради бабусі. Вона порекомендувала використовувати касторову олію для брів щодня. Спочатку я не повірила, думала, це застарілий метод. Однак після місяця застосування засобу, мої брови стали густими, об'ємними.
Лідія, 34 роки:Проблема з віями переслідувала мене зі шкільної парти. За спадок у мене короткі війки, неначе обрізані. Хлопці сміялися, казали, навіщо ти їх обстригла. Думала, що доведеться користуватися штучними віями. Однак я знайшла вихід із ситуації. Мені допомогло касторове масло. Голлівудських вій я не отримала, але вони стали гущі і придбали довжину. Маслом користуватися не кинула. Фарбую вії цим натуральним засобом кожен день на ніч, боюся, раптом знову стануть дрібними.
Варя, 30 років:Я люблю, коли вії довгі і красиві. Але оскільки своїх таких у мене немає, я захопилася їх нарощуванням. Коли настав час знімати їх для відпочинку та відновлення власних волосків, я була в жаху. Правда, подруга не дала мені довго впадати у відчай, а принесла мені касторку, пояснивши, як їй користуватися. З кожним днем мої вії ставали все міцніше і здоровіше. Більше нарощувати їх не стану. Вони і так гарні, довгі.

Фото вій і брів до і після лікування

Рицинова олія відрізняється від синтезованих косметичних продуктів – воно ніколи не зашкодить вашим волоссю. Багато жінок переконалися в безпеці ефективності касторки. Ні один засіб у світі не зможе збільшити кількість ваших вій – не вірте порожнім обіцянкам реклами дорогих засобів. Але поліпшити структуру волосся і зробити його товщі можна за допомогою регулярного застосування натурального продукту згідно інструкції. Переконайтеся в цьому самі!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!