Як правильно наносити рум'яна на різні форми особи

Рум'яна вважаються завершальним етапом у створенні образу за допомогою макіяжу. Вони можуть суттєво змінити обличчя жінки – як в кращу, так і зовсім в іншу сторону. Вибирати і використовувати цей тип косметики потрібно з розумом. Щоб зрозуміти, як правильно наносити рум'яна, надавати шкірі вдалий відтінок і виглядати карколомно, потрібно запам'ятати кілька правил. Приймати в розрахунок варто форму обличчя і тип кошти для створення штучного рум'янцю.

Як правильно наносити рум'яна за формою обличчя

Форми обличчя у жінок змушують підходити до нанесення косметики по-різному. У кожної молодої і більш зрілою представниці прекрасної статі є свої переваги, які варто вдало і сміливо підкреслювати. Є і недоліки, які потребують вмілого, якісному приховуванні. Спочатку важливо визначити за формою, до якого типу відноситься ваша особа. Після легко розібратися, як і куди наносити рум'яна.

На квадратний

Головним недоліком, що впадає в очі, у власниць квадратного особи є різкі лінії підборіддя і широкі вилиці. Візуально згладжує грубі риси нанесення рум'ян в області «яблучок щік». Руху пензликом повинні бути плавними, в напрямку скронь. Знизу вгору розтушовують косметичний продукт, не допускаючи виходу за уявну лінію. Її ви можете провести візуально, опускаючись вниз по щоці від зіниці ока.

На овальне

Особлива корекція овального особі не потрібна, але підкреслити все ж його потрібно. Зробити це можна, зрозумівши, як правильно наносити рум'яна від скул вгору, прямуючи до скронь. Середина щоки – важлива галузь, яка повинна бути найяскравішою. Перехід нижче або вище повинен бути непомітний, косметика – добре растушевана. Важливо не переборщити, так як ця форма обличчя і без корекції вважається найпривабливішою.

На кругле

Круглолиці дівчата часто можуть похвалитися пухкими щічками, тому грубе або неправильне нанесення макіяжу може зіпсувати ефект. Рекомендується візуально подовжувати особа, направляючи кисть від середини щік до скронь. Догори тон повинен стає все ніжніше, тому важливо розтушувати, як слід. Основну корекцію виконують олівці на тон світліше, а рум'яна лише трохи доповнюють образ.

Як користуватися рум'янами

Для комфортного використання рум'ян необхідна якісна кисть з м'яким ворсом закругленої форми. Довжина його повинна бути близько 3 сантиметрів, ширина кисті – 3,5 сантиметра. Це забезпечить приємні відчуття і рівномірне нанесення пудри на обличчя. Не володіє навичками роботи з пензлем дівчатам можна користуватися подушечками пальців або спонжиком.

У кульках

Відмінно підходять для дівчат з нормальною і навіть жирною шкірою, але ніяк не з сухою рум'яна в кульках – так звані кулькові. На схильної до виділення сального секрету поверхні продукт приховує блиск, але наносити його можна тільки після основи. Рухи кисті повинні бути точковими, ні в якому разі не потрібно робити мазків, якщо ви хочете отримати натуральний ефект. Секрет омолоджувальної свіжості – нанесіть матові рум'яна на місця навколо губ і щік, які стають опуклими під час посмішки.

Кремовими

Кремові рум'яна, які часто жінки визначають, як рідкі, наносять на чисту гладку шкіру, після тони. Це робиться для того, щоб запобігти скочуванню кремоподібного продукту. Необхідно нанести пальцем по краплі рум'ян на яблука щік і плавно розподілити. Для визначення «правильного» місця потрібно посміхнутися. Підходить продукт власницям сухої або чутливої шкіри. Не рекомендується використовувати з пудрою, тільки з тональною основою: так макіяж буде радувати око до кінця дня.

Сухими

Пудрові рум'яна підходять для будь-якого типу шкіри. Найкращим варіантом вони будуть для тих, хто хоче приховати недоречний жирний блиск. Наносяться на пудру, легко змішуються з іншими тонами. Добре розподіляються і розтушовуються, що створює натуральний ефект. Використання сухих рум'ян підходить як для вечірнього, так і легкого денного макіяжу. Секрет: не наносити продукт біля носа, це візуально «додає» жінці кілька років.

Як підібрати рум'яна

Цікавитеся, як підібрати колір рум'ян? Найкраще робити це в спеціалізованому магазині, радячись з продавцем. Фото не завжди передає колір косметики, тому краще її роздивитися особисто. При виборі цього косметичного продукту потрібно спиратися на свій тон обличчя, колір волосся. Зупиняти погляд на краще натуральних відтінках кшталт: персикового, рожевого і абрикосового.

Чим ближче колір продукту до тону вашого природного рум'янцю – тим краще. Для світлої шкіри вибирайте холодний рожевий колір. Власницям смаглявого обличчя рекомендується зупинитися на теплих, бронзових відтінках. Так ви досягнете потрібного результату: макіяж не буде надмірно залучати погляд викликають, невідповідними квітами. Однак навіть правильно підібраний колір при неправильному нанесенні буде надавати нездоровий вигляд або створювати ефект лялькового особи.

Блондинкам підійдуть як світлі, так і більш насичені тони, проте з останніми слід поводитися обережно і не переборщити. Руді дівчата будуть гармонійно виглядати з бежевим, персиковим і ніжно-рожевим рум'янцем на щоках. Брюнеткам краще зупинитися на теплих тонах (коричнево-бежевих, персикових), а не використовувати помаранчеві та біло-рожеві кольори.

Відео: як накладати рум'яна, щоб обличчя здавалося худіша

Худнемо за допомогою рум'ян

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!