Ентеросгель для схуднення - як брати, склад і дію препарату, побічні ефекти і ціна

Для позбавлення від зайвих кілограмів люди використовують безліч засобів і препаратів. До безпечним, але ефективним медикаментозним засобам належить Ентеросгель для схуднення – як приймати який знають лікарі і дієтологи. Сорбент здатний підсилити дію будь-якої дієти, прискорити процес скидання ваги. Ліки позбавляє організм від зайвого і непотрібного, оздоровлюючи і зміцнюючи організм.

Що таке ентеросгель

При отруєннях організму від алкоголю, нікотину, різної хімії та інших речовин в терапевтичних цілях призначається Ентеросгель паста. Це медичний препарат, який вживають для очищення ШЛУНКОВО-кишкового тракту від шлаків і токсинів. Шкідливі речовини виводяться з організму природним шляхом. Властивості препарату лягли в основу твердження про те, що сорбент допомагає підсилити результативність дієт при схудненні.

Склад препарату

Вираженою властивістю адсорбції, сполучною зайві елементи і виводить їх, володіє основна діюча речовина Ентеросгелю – метилкремниевая кислота. Компонент діє тільки на шлаки і патогенні мікроорганізми, не зачіпаючи здорові тканини. Крім хімічної сполуки з кремнієм до складу входить очищена вода. Якщо препарат приймають не дорослі, а діти, то формула засобу може містити підсолоджувачі.

Для чого застосовують

Всі призначення медикаментозного засобу пов'язані з необхідністю нормалізації роботи шлунка, кишечника, харчового тракту. Препарат ефективно приймати токсикозу при вагітності без ризику для плода, різних видах інтоксикації. Згідно інструкції, очищення энтеросгелем проводиться при наступних проблемах, порушення в роботі організму:

  • запор, діарея;
  • отруєння;
  • алергічна висипка на шкірі, діатез, атопічний дерматит;
  • хвороби нирок, сечостатевої системи;
  • захворювання печінки;
  • екзема;
  • гепатит.

Користь і шкода

Якщо ви вирішили скинути зайвий жир, позбутися від надмірної ваги і обсягів з допомогою медикаментів, то важливо зіставити корисні властивості і ймовірні негативні наслідки, щоб прийняти рішення про доцільність прийому для схуднення. Користь і шкода сорбенту, вплив ліків на організм вивчалися дієтологами і лікарями. Хоча воно не відноситься до спеціалізованих засобів для схуднення, зниження ваги досягається за рахунок корисних властивостей сорбенту:

  • очищення організму;
  • зниження рівня холестерину;
  • заповнення шлунка, рятує від почуття голоду;
  • прискорення метаболізму.

Коли ви вирішили зайнятися схудненням і вибрали для своєї мети в помічники Ентеросгель, важливо слідувати інструкції, приймати ліки систематично і правильно. Завдати шкоди здоров'ю (призвести до колік, здуття, проблем з випорожненням) можна, якщо приймати засіб для схуднення безконтрольно, безсистемне. Сорбент дозволено приймати вагітним, дітям такого віку, випадків передозування препаратом не виникало.

Як допомагає схуднути

Хоча в офіційній інструкції виробник ні слова не говорить про те, що ліки допомагає лікувати ожиріння і сприяє зниженню ваги, препарат Ентеросгель при схудненні активно призначається дієтологами. Від ліків не варто чекати швидкого дива, хімічна сполука кремнію не запустить процес спалювання жиру. Сорбент не позбавить вас від зайвої ваги, результат буде лише при заняттях спортом, дотримання збалансованої низькокалорійної дієти. Препарат допоможе підвищити ефективність процесу схуднення.

Як діє

При правильно обраної дієти з-за спалювання жирів і білків у худне стрімко накопичуються шлаки, токсини, які сорбент допомагає вивести. Крім здатності почистити організм для схуднення важливо додаткову дію Ентеросгелю – розбухає в шлунку. Ліки має калорійність, близьку до нуля, але при цьому речовина заполоняє шлунок, викликаючи помилкове відчуття ситості. Після вживання медикаментів вам здасться, що вже була з'їдена пристойна порція їжі. Прийом ліків дозволяє уникнути зайвих перекусів і не відчувати почуття голоду.

Скільки можна пити

Згідно анотації сорбент не викликає звикання, однак не слід самостійно збільшувати дозволену тривалість прийому Ентеросгелю, приймати пасту або гель місяцями. В середньому курс становить 4 тижні, пити його можна кожні 6 місяців. Результат від використання сорбенту буде помітний вже через два тижні, якщо поєднувати медикаментозний препарат з дієтою.

Як приймати при схудненні

Для максимального ефекту схуднення від препарату лікарі рекомендують під час курсу прийому перейти на дробове п'ятиразове харчування. Ліки краще пити за годину до кожного прийому їжі. Якщо немає можливості так часто приймати їжу, то використовується інша інструкція щодо застосування Ентеросгелю для схуднення, згідно з якою препарат потрібно приймати 3 рази в день. Сорбент не має неприємного смаку, тому його не обов'язково запивати водою.

Паста

Препарат випускається в декількох формах, одна з них – паста. Це біла маса з желеподібної структурою без запаху. Її фасують в пакетики, тюбики, баночки. Для одного прийому потрібна дозування – 1 столова ложка пасти. Її розчиняють у склянці води, соку, компоту або іншої рідини і п'ють. Кратність прийому може бути від 3 до 5 в добу. Через годину після прийняття пасти можна їсти. Коли ви починаєте пити ліки, то обсяги їжі значно зменшуються, ви просто не зможете з'їсти звичну порцію.

Порошок

Якщо ви придбали сорбент в порошку, то його також для прийому слід розчиняти у воді. Для дорослої людини добова доза становить від 100 до 200 мг на кожен кілограм ваги. Добову порцію порошку слід поділити на кількість прийомів. Для отримання водної суспензії візьміть вирахувану порцію порошку і 50-100 мл води. Розмішайте ліки і відразу випийте розчин.

Ентеросгель і корінь солодки для схуднення

Щоб підсилити ефект очищення організму сорбентом, часто використовується корінь солодки. Обидва засоби призначені для очищення організму, тільки кожен з них впливає на свою область. Прихильники цієї системи стверджують, що солодка і Ентеросгель для схуднення в дуеті дають швидкий результат, який стосується не тільки позбавлення від зайвих кілограмів, але і поліпшення стану організму в цілому. Існують і противники такої системи очищення, які стверджують, що ціною таких експериментів можуть стати численні побічні явища при сумнівному результаті.

Якщо ви вирішили приймати солодку з сорбентом, то дійте за наступною схемою:

  1. У склянці води розчиніть 1 столову ложку сиропу солодки. Його слід випити і почекати 1-1,5 години.
  2. Зробіть водний розчин Ентеросгелю (1,5 ложки) і прийміть його.
  3. Через 1,5-2 години можна приймати їжу.
  4. Повторювати процедуру потрібно три рази в день. Курс очищення організму – 2 тижні.

Побічні дії

Більшість ліків, які застосовують для схуднення, мають численні побічні ефекти, тому часто доводиться відмовлятися від них. Побічні ефекти Ентеросгелю мінімальні. У вкрай рідкісних ситуаціях чистка організму Энтеросгелем може спровокувати порушення в роботі шлунково-кишкового тракту, запори. Таку проблему легко усунути, якщо збільшити кількість рідини, випитої за день.

Протипоказання

У деяких випадках прийом лікарського засобу не буде безпечним. При схильності до запорів прийом ліків проводити обережно, лікарі в такому разі рекомендують пити не менше 2 літрів води за добу. Протипоказання Ентеросгелю включають такі проблеми і захворювання:

  • непрохідність кишечнику;
  • загострення гастриту;
  • виразка шлунка;
  • гострі запальні процеси в шлунку і кишечнику;
  • підвищена чутливість до діючої речовини.

Ціна

Купити або замовити лікарський препарат можна в звичайній або інтернет-аптеці з доставкою по Москві, Санкт-Петербургу або іншому місту. Купівля здійснюється без рецепта. Дізнатися, скільки коштує Ентеросгель в аптеках, можна на сайтах організацій, які здійснюють продаж:

паста, 225 г

гель, 225 г

Доктор Столєтов

424 рубля

310 рублів

Онлайн гіпермаркет здоров'я 36,6

595 рублів

804 рубля

Аптека СДЛ

420 рублів

340 рублів

ЗдравСити

377 рублів

377 рублів

Онлайн Фарма

424 рубля

424 рубля

До групи ентеросорбентів відноситься ще один препарат – Энтеросил. Його часто призначають в якості аналога Ентеросгелю. Дія препаратів схоже, Энтеросил має ті ж показання і може використовуватися як засіб, що допомагає скинути вагу. Форма випуску сорбенту – таблетки, він вважається не менш ефективним, але вартість цього медикаменту вище ціни на Ентеросгель.

Відео

Екстремальні дієти. Ентеросгель.

Відгуки

Валентина, 47 роківЗ віком я почала набирати зайву вагу. Раніше я з такою проблемою не стикалася, тому звернулася до дієтолога. Вона порекомендувала разом з дієтою пити Ентеросгель. Результатом я дуже задоволена. Схудла за 4 тижні на 5 кг без голоду і дискомфорту. Додатковий плюс – колір обличчя покращився, я просто не впізнаю себе в дзеркалі і на фото.
Марина, 23 рокиЕнтеросгель я п'ю часто, призначає алерголог від висипки на шкірі. Нещодавно дізналася про ефективність засобу при схудненні. Зараз приймаю його і одночасно дотримуюся дієти. За курс лікування позбавляюся від 2-3 кілограмів без особливих зусиль.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!