Правила і меню лієпайської дієти на кожен день

Жінки задаються питанням зниження ваги, але не можуть змусити себе кардинально змінити раціон харчування. Знаменитий дієтолог з Прибалтики Лев Хазан створив свою програму схуднення спеціально для них. Багато латвійських жінки вже встигли оцінити унікальну можливість втрачати зайві кілограми, вживаючи звичну їжу. Лиепайская дієта доктора Хазана дозволяє схуднути на 10 кг за 3 місяці. Методика отримала назву на честь міста, в якому практикувалося, а популярність і поширеність дієта заробила завдяки високій ефективності.

Принципи дієти для схуднення доктора Хазана

Лієпайський спосіб схуднення докладно описаний в книзі, яку написав Олексій Богомолов. Розрахована дієта на три місяці, за цей час людина встигає звикнути до нової системи харчування і схуднути. Автори розписали меню дієтичного харчування по днях тижня. Важливо неухильно його дотримуватися та виконувати інші правила, наприклад:

  • часовий проміжок між прийомами їжі не менше п'яти годин, а кожну середу худнуть чекає невелика розвантаження;
  • забороняється сіль, можна їсти рибу і м'ясо, але не більше 135 г за один раз.

Харчуватися по даній системі потрібно три рази на добу. Ніякі перекуси при цьому не передбачені. Дієта, розписана по днях від доктора Хазана, забороняє будь-які вільності. Не можна допускати перерви між прийомами їжі довше п'яти годин. Ще одним важливим моментом є тривалість нічного сну худнуть (він не може бути менше восьми годин). Розробляючи дану методику, дієтолог Лев Хазан керувався тим, що такий режим харчування налаштовує роботу підшлункової залози і органів травлення.

Існує добове обмеження калорійності страв, яка не повинна перевищувати 1200 ккал. Забороняється відходити від встановленого плану схуднення і меню. Як будь-ефективний метод схуднення, дана система забороняє заміну інгредієнтів на інші відмова від вживання запропонованих продуктів. Крім того, важливо дотримуватися водний баланс. Забороняється їсти солодощі, вживати газовані напої, алкоголь, додавати цукор в гарячі напої. При порушенні режиму на наступний день потрібно повертатися до приписам.

Дізнайтеся, можливосхуднення на травах 25 кг в місяць.

Меню Лієпайської дієти на 3 місяці

Ефективна дієта на 3 місяці, раціон харчування
День тижняПерший місяцьДругий місяцьТретій місяць
Понеділок
  1. Несолодка кава або чай, бутерброд з маслом, сиром.
  2. Свіжовичавлений сік, м'ясо 135 г, овочі – 6 ложок.
  3. Кефір (молоко), вінегрет, шпроти, шматочок хліба.
  1. Без змін.
  1. 1 кг фруктів і 7 склянок кефіру ділять на 5 прийомів їжі.
Вівторок
  1. Чай, бутерброд з м'ясом.
  2. Овочі 5 ст. л., риба 135 г, фруктовий сік.
  3. 6 ст. л. м'ясного салату, шматочок хліба, молоко.
  1. Без змін.
  1. Без змін.
Середа
  1. Яблуко, 4 ядра волоського горіха.
  2. 100 г сиру.
  3. 500 мл кефіру, 1 ч. л. меду.
  1. Без змін
  1. Без змін
Четвер
  1. Меню понеділка
  1. На обід дозволяється додатково випити сік (0,5 склянки) і з'їсти грушу (яблуко, 2 мандарина або грейпфрут).
  1. На обід дозволяється додатково випити сік (0,5 склянки) і з'їсти грушу (яблуко, 2 мандарина або грейпфрут).
П'ятниця
  1. Меню вівторка
  1. Меню вівторка
  1. Меню вівторка
Субота
  1. Яйце варене – 2 шт., чай.
  2. Свіжовичавлений сік, м'ясо 135 г, овочі – 6 ложок.
  3. Кефір (молоко), вінегрет, шпроти, шматочок хліба.
  1. Без змін.
  1. Без змін.
Неділя
  1. Меню вівторка та п'ятниці
  1. Меню вівторка та п'ятниці
  1. Меню вівторка та п'ятниці

Відгуки про результати схуднення

Ольга, 34 рокиЯ сиділа на Лієпайської дієті після народження другої дитини. Вдалося скинути 12 кг, але худла не 3, а 4 місяці. Перші дні складно режим дотримуватися, потім стає легше.
Олена, 47 роківЯ вже худла цим способом на 18 кг і вага довго не повертався. Після пологів знову набрала, тому знову збираюся спробувати повернути форму по цій системі.
Марина, 27 роківсувора Дієта, але через деякий час звикаєш до неї. На другому місяці навіть солодке дозволяється. Я щороку дотримуюся один такий курс: організм у порядку і фігура в нормі!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!