Як жінці прибрати живіт - дієти, ефективні вправи, обгортання і масаж

При скиданні ваги кожна частина тіла починає худнути у власному темпі, але деякі з них з особливою небажанням втрачають в обсязі. Прибрати жир зі стегон, звузити талію, змусити підтягнутися руки легше, ніж розібратися, як позбутися від живота жінці, особливо якщо прості вправи і класичне зменшення калорійності харчування не допомагає. Які чинники можуть заважати досягненню цієї мети і є шанси вирішити проблему без втручання фахівця?

Чому випирає живіт

Позбутися від відкладень в області талії і нижче жінці не так легко, як скорегувати інші зони, природою передбачено наявність деякої кількості жиру в цій частині. Роль майбутньої матері, покладений на дівчат, передбачає рухливість матки під час вагітності і після неї, чому сприяє жировий прошарок, що перешкоджає зрощення тканин та появи спайок. Не кожен випадок плоского (т. зв. «сухого») живота призводить до цього, але, перш ніж вирішити позбутися від жиру тут, потрібно розібратися, такий він зайвий.

Крім природного задумки опуклий живіт у жінок може пояснюватися і:

  • Порушенням обміну речовин, що призводить до ожиріння та появи вісцерального жиру.
  • Генетичною особливістю – якщо у предків по жіночій лінії спостерігалися явні жирові відкладення на животі навіть при стрункій фігурі, у вас вони теж мають шанси з'явитися.
  • Стресами, які провокують зростання рівня кортизолу.
  • Проблемами ендокринної системи, запускає збої гормонального фону, які тягнуть за собою утримання клітинами рідини.
  • Викривленням спини і занадто тонкими міжхребцевими дисками.
  • Проблемами з кишечником, що викликають метеоризм.
  • Розтягнутої шкірою і слабкими черевними м'язами (після пологів).

Як прибрати живіт жінці

Поки ви не дізнаєтесь причину, по якій у вас обвис живіт або викотився на манер пивного у представників сильної статі, можна не починати намагатися позбутися від нього – позитивних результатів це не принесе, особливо якщо ожиріння ендогенне. При викривленні спини коригувати харчування безглуздо, а намагатися підкачати прес – небезпечно; якщо винні гормони, без впливу на них навіть від самої здорової їжі ви будете поправлятися. Після пологів ж питання, як прибрати величезний живіт жінці, постає особливо гостро, але повинен вирішуватися з допомогою лікаря.

Універсальні рекомендації, без вивчення проблеми можна давати тільки тим, кому потрібно позбутися від зайвих кілограмів на животі, спровокованих великою кількістю цукру в раціоні, сидячим способом життя і неправильним харчуванням. Тут схема проста:

  • фізичні навантаження на жиросжигание і допомагають опрацювати глибокі м'язи;
  • корекція раціону на тривалий термін (ніяких жорстких дієт!);
  • косметичні процедури, якщо потрібно підтягнути шкіру.

Вправи

Фізичні навантаження нарівні з корекцією харчування добре допомагають позбавитися від зайвого жиру в організмі, але ефективними вони стають лише при побудові грамотного плану занять. Щоденними вони бути не зобов'язані, переселятися в тренажерний зал теж не треба – в домашніх умовах скинути вагу з живота можна не гірше. Однак систематичність потрібна. Фахівці на запитання, як зменшити живіт і боки у жінок, рекомендують зробити 3 кардіотренування і 2 силових з локальними вправами на глибокі черевні м'язи в тиждень.

Дієта

Якщо абдомінальний жир є підшкірним і не торкнувся внутрішні органи, намагатися позбутися від нього можна навіть простим переходом на правильне харчування. Найбільшу загрозу несуть алкоголь і продукти, багаті цукром. Всі джерела простих вуглеводів, тобто солодощі, вироби з білого борошна, фастфуд, при спробі розібратися, як позбутися від живота жінці, потрібно усунути з меню. Допустимою і навіть потрібної їжею стануть:

  • свіжі (переважно) овочі;
  • риба;
  • нежирні варіанти м'яса;
  • морепродукти;
  • яйця;
  • зелень (обов'язково!).

Щодо круп лікарі розходяться в думці. Тільки з питання гречки є єдине рішення – вона не завадить позбутися живота, особливо з урахуванням її впливу на гормональний фон жінки. Рис корисний не всяк – лише нешліфований, тобто в оболонці; вівсянка має бути не у вигляді пластівців, а пшонка може шкодити шлунку. Бажано при боротьбі з жировими складками робити упор на сиру рослинну їжу, тобто овочі, а не на крупи.

Як прибрати живіт обгортанням

Вплив тепла допомагає позбутися від жирових відкладень, проте зі слів фахівців це більше спосіб підтягнути шкіру і поліпшити її стан, але не універсальний відповідь на питання, як прибрати товстий живіт у жінок, особливо при ожирінні. Контроль апетиту і споживання калорій дасть більш очевидний результат. Якщо ж ви вирішили розібратися, як позбутися від живота жінки, виконуючи обгортання, скористайтесь цією інструкцією:

  1. Розведіть глину до густої консистенції, додавши до неї теплу воду.
  2. Капніть трохи ефірного масла цитрусових, киньте щіпку кориці.
  3. Розподіліть цю масу по шкірі, оберніться харчовою плівкою.
  4. Укрийте цю зону вовняною тканиною, почекайте годину, перш ніж змити.

Масаж

Механічний вплив, який чинить будь-антицелюлітний масаж, має схожу з обгортаннями природу: він розігріває зону живота, допомагаючи спалити підшкірний жир. Можна відвідувати фахівця, можна робити масаж самостійно – ефект буде майже однаковим. Сольно, як і обгортання, цей метод не допомагає схуднути. Жінкам з проблемами репродуктивної системи, особливо матки, він заборонений, оскільки може нашкодити організму.

Косметичні процедури

Бажання позбутися від жирового прошарку через використання чудодійних «жиросжигающих» кремів тощо косметичних засобів і процедур аналогічно спроб вилікувати рак народними рецептами. Шкідливим такий вплив не буде, але і користь сумнівна, навіть як елемент комплексного підходу. Екстракти трав, які імовірно запускають жиросжигание на животі, доходять до мети при зовнішньому використанні в такій малій кількості, що результату можна чекати місяцями. Єдине, що дадуть косметичні процедури – поліпшення якості шкіри.

Як прибрати нижню частину живота

Випинання цієї зони не має зв'язку з прийомом їжі і навіть не залежить від міцності преса. Тут часто винен гормональний фон, порушення хребта, особливо якщо проблем з харчуванням і руховою активністю немає. З вправ на «нижній живіт» добре впливають класична планка, тобто утримання корпусу горизонтально витягнутою лінією при упорі на лікті, і вакуум – максимальне втягування живота. Однак гарантовано позбутися від цієї проблеми жінка зможе тільки після розмови з фахівцем.

Як прибрати живіт у спортзалі

Коли залишається тільки добити останню пару кілограмів, які сконцентрувалися на талії, їй лежить прямий шлях в тренажерний зал, де необхідно почати брати заняття з тренажером і спортивним інвентарем. Особливо явний результат дають:

  • вправи з фітболом (великим м'ячем);
  • тренування на лаві для преса;
  • нахили з гантелями.

Як позбутися від вікового живота у жінок

У зрілому віці фігура змінюється під впливом гормональних коливань, особливо коли жінка вступає в клімактеричний період. Посилює спроби позбутися від жирових відкладень уповільнення метаболізму, втрата тонусу шкіри і погіршення стану м'язів. Загальні правила щодо складання меню залишаються тими ж, що для дівчат, але фахівці наголошують на дробове харчування та скорочення обсягів споживання солі. Додатково стають обов'язковими вправи на глибокі черевні м'язи (не силові тренування!). Потрібна достатня, але не вона вимотує навантаження.

Відео: як зігнати жир з живота жінці

Жир на животі. Як швидко позбутися від жиру на животі в домашніх умовах.

Відгуки

Ольга, 30 роківУ кожного свій рецепт, як позбутися від ненависних сантиметрів в області живота. Мою органному часто заважають фрукти – як переборщу, так починаю набирати вагу і обсяги. Овочі теж можуть змусити живіт вивалитися, т. к. кишечник не любить рослинну їжу. Я намагаюся білка більше є і по мінімуму – вуглеводів.
Ганна, 26 роківНа мені половина порад, як позбавитися від нижнього живота жінці, не працює ніяк – обруч, скакалка, нахили зовсім повз. «Велосипед» і прокачування преса теж. Добре спрацювала зв'язка з пілатесу і бігової доріжки: за місяць вдалося позбутися від 4 см в талії і сильно підтягнути живіт.
Уляна, 34 рокиВсі жінки моєї сім'ї страждають від об'ємних стегон і живота, навіть якщо строго стежити за харчуванням. Позбутися повністю від цього не вдається, генетично організм не перебудувати, але тримаю себе в пристойній формі вже 2 роки йогою і басейном. Меню переважно з овочів, білок з морепродуктів тільки.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!