Тренажери для м'язів живота і талії

Тонкою осиною талією марять усі без винятку, але не кожну природа обдарувала розкішною фігурою. Деякі жінки мають жир там, де його не повинно бути – на боках, стегнах, животі. Не завжди дієта допомагає привести ці частини тіла в порядок. Набагато ефективніше будуть тренажери для схуднення живота і боків. Займаючись з ними в спортзалі або будинку, ви швидко прийдете в форму і побачите на вагах бажаний результат.

Які тренажери прибирають живіт і боки

Виробники пропонують величезну кількість варіантів. Для того щоб підібрати найкращий тренажер для живота і талії, ви повинні ретельно вивчити асортимент, зіставити його зі своїм бюджетом. Деякі моделі можуть дозволити собі не всі, інші ж доступні широкому колу споживачів. Підберіть підходящу – і думка про те, як схуднути в животі, перестане бути актуальною для вас.

Огляд ефективних тренажерів для схуднення

Не все обладнання, пропоноване в спортзалі, допоможе вирішити конкретно цю проблему. Прибрати жир на животі й боках вдасться з допомогою силового або кардіотренажера:

  • Перший варіант застосовують для того, щоб розвинути і зміцнити м'язи тій області, на яку припадає навантаження.
  • Кардіотренування допомагає швидкому схудненню, зміцнення серця. Відбувається це за рахунок створення навантаження на кожну групу м'язів.

Кращі кардіотренажери

З цієї групи варто виділити такі моделі:

  1. Степпер. Заняття на такому пристосуванні – імітація руху по сходах, завдяки цьому працюють багато м'язи. У боротьбі з надлишковою вагою степпер неймовірно ефективний, як і проти целюліту. Цей тренажер допоможе вам схуднути. Оптимальні аеробні навантаження сприяють спалюванню жиру. За 30 хвилин занять ви втратите приблизно 270 ккал. Модель невеликого розміру і коштує не так дорого, як інші.
  2. Велотренажер. Дає навантаження на прес, стегна, сідниці. Завдяки тому, що заняття відбуваються в положенні сидячи, ви можете тренуватися довго, при цьому зайвого навантаження для колін не буде. Перші сеанси робіть півгодинними, поступово збільшіть тривалість заняття до години. Якщо хочете досягти максимального схуднення, підніміться з сидіння і працюйте стоячи.
  3. Гребний тренажер. Недороге, компактне пристосування. З назви ясно, що вправи на нього нагадують греблю. Напружує всі групи м'язів, тому за годину середньої по інтенсивності тренування вдається спалити до 550 ккал. Починайте з коротких занять по 5 хвилин, поступово збільшуйте час. Гребні тренажери для схуднення живота і боків – відмінний варіант для бажаючих отримати гарне тіло.
  4. Еліптичний тренажер. Прекрасна модель для комплексної тренування. Імітує спортивну або лижну ходьбу, з допомогою якої задіються всі м'язи. Не тільки схуднення забезпечують заняття на еліпсоїді, але і допомогу в лікуванні суглобів. За одне тренування вдається позбутися від 750 ккал. Жир з боків при регулярних заняттях піде дуже швидко.
  5. Бігова доріжка. Тренажер, який ви зустрінете в будь-якому фітнес-центрі. Додому його купити вийде не у кожного, адже сучасна бігова доріжка занадто велика. Навантаження регулюється двома способами: зміною ступеня нахилу, швидкості рухомого елемента.

На кардіотренажерах не можна займатися довше години. Починайте з прогулянкового кроку на доріжці, щоб поступово розім'яти м'язи і підготувати тіло до подальших навантажень. Щоб побачити результат, обов'язково тренуйтеся тричі на тиждень. При заняттях ви повинні стежити за частотою свого серцебиття: від цифри 220 відніміть свій вік і отримаєте верхня межа пульсу. На тренуванні ваша частота серцебиття має становити 60-70% цього показника.

Дізнайтеся, що таке ходьба для схуднення, чим вона корисна.

Силові тренажери для м'язів живота і боків

Зробити талію тонкою допоможуть такі пристосування:

  1. Хула-хуп. Щоб позбутися від жиру на боках і животі, не знайти кращого варіанта. Обруч зручно крутити будинку, навіть при перегляді улюбленого фільму, а складаний хула-хуп ви можете взяти з собою в поїздку. У продажу є моделі з кульками, магнітами, перші діють за тією ж схемою, що і пояс-тренажер для преса живота. Хула-хуп масажує проблемну область, сприяє знищенню жиру, допомагає боротися з целюлітом. Тренуватися з обручем слід регулярно, щоб підтримувати форму.
  2. Фітбол. Величезний м'ячик для аеробно-силових тренувань для всіх груп м'язів. З його допомогою вийде прес качати, віджиматися, провести легку розтяжку. Додатковою його перевагою є те, що заняття проходять надзвичайно весело. Схуднути вдається завдяки тому, що амортизація при стрибках створює навантаження на прес.
  3. Диск «Грація». Пристосування, знайома всім ще з радянських часів – обертовий круг, на який треба просто стати ногами і крутитися в різні боки. М'язи напружаться при скручуванні тулуба. Якщо ви дійсно не розумієте, як схуднути в талії, просто користуйтеся «Грацією» щодня по 15-20 хвилин. Для силових вправ виберіть модель, оснащену еспандером. Заняття на ньому сприяють розвитку м'язів преса, плечового пояса.
  • Лава для преса. Такі тренажери корисні для схуднення живота і боків. Являють собою плоску поверхню з ножним кріпленням. Є ускладнена модель для вправ, при яких тулуб скручується. Вони максимально впливають на м'язи спини, живота. Регулярні тренування зроблять вашу талію тонкою. Почати краще з простих вправ, а вже потім переходити до більше важким. Дізнайтеся більше способів, як схуднути в животі.
  1. Блочний тренажер. Конструкція з металу для виконання вправ з підйомом ваги, ступінь тяжкості регулюється. Для рук є канат або особлива рукоятка. Використовується для тренування м'язів живота, спини. Тренування допомагають позбутися від боків. Робіть вправи по кілька підходів з перервами по 5 хвилин.
  2. Тренажер AB Circle Pro. Вправи полягають у скручуванні тулуба в різні боки, стоячи на колінах. Дуже простий, але неймовірно ефективний для боків і живота тренажер.
  3. Наїзник Райдер. Дає відмінну навантаження. Вправи, які на такому тренажері виконуються, це жим ногами і підтягування до грудей рук.
  4. Ролик для преса. Оригінальне і корисне для живота і боків пристосування. Тренажер рекомендується тримати двома руками і катати по підлозі, стоячи в планці.

Дізнайтеся, які вправи для схуднення живота і боків також ефективні.

Відео: як займатися на тренажерах

У наступних матеріалах ви зможете подивитися ефективні комплекси фізичних вправ. Після перегляду відеороликів ви зрозумієте, які заняття в тренажерному залі для схуднення будуть вам корисні. Крім того, зможете ознайомитися з варіантами тренування вдома. Ви переконаєтеся в тому, що від жиру на животі, боках реально позбутися. Займайтеся правильно - і ваша талія стане дійсно тонкою, а фігура просто приголомшливою.

Комплекс вправ в тренажерному залі

Тренування для схуднення в домашніх умовах

Тренування для схуднення в домашніх умовах

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!