Підстригти кінчики волосся в домашніх умовах з відео. Як самостійно красиво підрівняти кінчики волосся

Краса має тісний взаємозв'язок зі здоров'ям, тому привертають увагу і викликають захоплення волосся – густі, блискучі, пишні, живі. Тонкі кінчики, які до того ж почали сіктися, зіпсують враз образ доглянутою дівчата, особливо якщо вона відрощує довжину. Як підстригти їх рівно самостійно та з якою частотою треба це робити?

Навіщо підрізати кінчики волосся

Дівчата, які намагаються відрощувати максимально можливу для себе довжину, навіть ідею втрати пари міліметрів часто сприймають негативно. Вони задаються питанням, навіщо підрізати кінчики волосся, якщо силует зачіски не передбачає щомісячного оновлення, так і на закладаємо швидкість росту це не впливає. До густоті це теж відноситься.

Професіонали готові розповісти про те, що дає регулярна стрижка кінчиків волосся:

  • Збереження гарного зрізу, що актуально для будь-якої довжини.
  • Усунення стоншування, яке з'являється вже на довжині до лопаток і нижче.
  • Кінчики – сама «стара» зона, з плином часу стає абсолютно млявою і сухий, навіть якщо не намагається сіктися. Її усунення – спосіб збереження здорового виду зачіски.

Як підстригти кінчики самій собі

Можливість відвідати перукарню є не у всіх: нестача часу, відсутність грамотного майстра, занадто висока вартість. Для такої ситуації дівчатам потрібно знати, як правильно підстригти кінчики самій собі, зберігши силует вихідної зачіски. Якщо волосся довге, підрівняти їх легко, а при коротких краще знайти перевірений салон: ззаду самостійно провести цю процедуру не вдасться.

Фахівці розповідають, як підстригти кінці довгого волосся правильно і рівно:

  • Тільки професійними ножицями – ніяких канцелярських.
  • Обов'язково злегка змочити, але не так, щоб вода капала. Для кучерявого трохи інтенсивніше, ніж для ледь помітних локонів або прямого полотна.
  • Перш ніж відрізати – вирівняти частим гребенем.

Способів же підстригти кінчики самостійно не так багато:

  • Рівною лінією по всій окружності.
  • Каскадом, перекинутий через вперед хвіст.
  • Джгутами.

Як красиво підстригти кінчики волосся

Незалежно від обраного методу з перерахованих раніше, вам потрібно правильно організувати робочу зону. Спереду і ззаду повинні бути дзеркала, які забезпечать вам хороший огляд. Рівно і красиво підстригти кінчики волосся допоможе наявність всіх інструментів: шпильок, затискачів, гумки, ножиць (добре мати і філіровочние), тонкої гребінця. Загальна схема дій на прикладі довжини до талії з рівним зрізом:

  1. Зібрати хвостик на потилиці.
  2. Робочу зону змочити рівномірно, розчесати.
  3. Перекинути хвостик через плече, утримуючи кінець між вказівного і середнього пальця.
  4. Поставити гребінець паралельно підлозі, обрізати кінчики по ній.
  5. Підрівняти волосся, зробити філіровку, якщо потрібно (для густих).
  6. Не забувайте розчісувати кожну пасмо, доходячи до кінця, перш ніж підстригти новий ділянку, і порівнювати її з сусідніми.

Як підстригти кінчики довгого волосся

Даний метод не підійде для збереження прямого зрізу – він орієнтований на драбинку або каскад. Стрижка кінців довгих волосся за цієї технології дуже проста, ідеальна для хвилястих, а ось на кучерявих краще її не проводити. Схема така:

  1. Вологі волосся перекинути вперед, нахиливши голову.
  2. Розчесати. Якщо потрібен проділ, зробити на цьому ж етапі.
  3. Визначити форму зрізу: діагональний праворуч і ліворуч, сходиться в центрі, подарує явну драбинку. Рівний допоможе зробити гарний м'який каскад.
  4. Скільки відрізати – залежить від стану кінчиків.
  5. Підрівняти зріз, прибираючи вибиваються волоски (бажано філірувальними ножицями).

Як підстригти посічені кінчики по всій довжині

Якщо ви не потребуєте в профілактичною процедурою, а видалення сухих ділянок, які почали сіктися, професіонали радять вдатися до методу джгутів. Спосіб ідеальний для збереження довгих волосся, т. к. рівняння тут не проводиться. Єдиний недолік: процедура займає багато часу і вимагає дуже вдумливих, повільних дій.

Красиво і акуратно підстригти посічені кінчики по всій довжині можна так:

  1. Вимити голову без (!) бальзамів, масок і т. д. Злегка підсушити.
  2. Вологі розчесані волосся розділити на декілька ділянок горизонтальними і вертикальними проборами. Більшу частину зібрати в пучок, щоб не заважала.
  3. Скрутити пасмо тонким міцним джгутом. Зістригти з косою все стирчать розсічені кінці уздовж нього: практично підрівняти цю лінію. Повторювати до отримання бажаного результату.

Як часто підстригати кінчики волосся

Графік проведення даної процедури складається відповідно станом шевелюри: якщо кінці не схильні сіктися, а стрижка не вимагає частих візитів до перукаря, можна робити 2 рази в рік. Як часто підстригати кінчики волосся на чубчику, залежить від швидкості їх росту, але переважно це раз в квартал. При частих впливах термоприборов, стайлінгових засобів і спочатку поганому стані решт підстригати їх доведеться щомісяця або трохи рідше.

Дізнайтеся,як самій собі підстригти волосся.

Відео: як підстригти кінчики волосся самостійно

✄ Як підстригти волосся самостійно ✄ Як підрівняти кінчики будинку ✄

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!