Тонування волосся в домашніх умовах: процедура фарбування

М'яке фарбування волосся – саме так характеризують тонування деякі перукарі. Якщо при звичайному фарбуванні фарба проникає у внутрішню структуру волосся, то при використанні тонуючих засобів барвник лише обволікає волосся, не проникаючи в їх глиб. Звичайні фарби містять велику кількість аміаку, що негативно позначається на стані волосся, шкіри. У складі тонуючих засобів є поживні добавки, мінерали, які доглядають за корінням волосся, живлять їх корисними вітамінами.

Все більше жінок вдаються до тонування з метою змінити свій зовнішній вигляд, внести родзинку в образ. При традиційному фарбуванні через тиждень-два біля коренів проступає контрастна смуга нефарбованих пасм, яка з кожним днем стає все помітнішою, змушуючи нас регулярно підфарбовувати коріння. Перевага тонування полягає в тому, що при митті волосся тонуючий засіб змивається рівномірно та поступово, не утворюючи видимої різниці між забарвленими та незабарвленими пасмами.

Розрізняють кілька видів тонуючих засобів:

  • Стійкі. Ефект від процедури зберігається протягом місяця.
  • Щадні. Новий відтінок тримається на русявого волосся дві-три тижні. Не містять у своєму складі аміаку, перекису водню, за рахунок чого вважаються умовно нешкідливими.
  • Відтінкові шампуні, бальзами. Незначно змінюють колір волосся, змиваються після декількох процедур миття голови.
  • Біо-засоби. Не тільки фарбують волосся, але і доглядають за ними за рахунок лікувальних речовин, що входять до складу.

Зупинивши вибір на тонуванні, у вас з'явиться можливість змінювати свій образ, не піддаючи волосся агресивного впливу хімічних речовин.

Як робити тонування в домашніх умовах

Щоб своїми руками зробити якісне тонування будинку, необхідно дотримуватися кількох правил:

  • Завжди обирайте якісні професійні тонуючі засоби відомих фірм. Перед використанням прочитайте інструкцію. Процедура схожа зі звичайним фарбуванням волосся, але ще раз ознайомитися з послідовністю її виконання буде незайвим.
  • Підготуйте місце: застеліть підлогу і стілець захисною плівкою. Навіть при акуратному використанні фарби, кілька крапель проллються і запачкают поверхні. Також слід подбати про одяг. Широка перукарня накидка вбереже ваші речі від небажаних плям.
  • Оскільки барвник засіб спочатку наливається в долоні і тільки після цього розподіляється по пасмам, шкіру рук слід захистити, надівши рукавички.

Покрокова інструкція тонування в домашніх умовах

  1. На шкіру уздовж лінії росту волосся нанесіть вазелін або жирний косметичний крем. Це вбереже вашу шкіру від фарбування.
  2. Трохи тонуючого кошти налийте на долоні і рівномірно розподіліть по пасмам по напрямку від коренів до кінчиків темного волосся. Стежте, щоб після нанесення засобу не залишилося сухих пасм.
  3. Пальцями рук помасажуйте коріння волосся, щоб фарба надійніше вбралася.
  4. Гребінцем з рідкісними зубцями прочешіть локони, розподіляючи засіб по всій довжині.
  5. Час витримки барвника регулюйте згідно інструкції, що додається. Не перетримуйте засіб на локонах, інакше результат не виправдає ваших сподівань.
  6. Змийте барвник великою кількістю теплої води, не використовуйте шампунь. Промивайте пасма до тих пір, поки що стікає вода не стане прозорою.
  7. Скористайтеся бальзамом для фарбованого волосся.

Тонування після мелірування – фото

Мелірування – процедура, у ході якої фарбуванні піддаються не все волосся, а лише окремі пасма. Інколи результат мелірування жінок розчаровує: пофарбовані локони виглядають надмірно контрастними на основному тлі, неприродними. Виправити недоліки здатне тонування, яке створить плавний перехід між пасмами з мелировкой і натуральними волоссям.

Тонування волосся показана дівчатам, у яких після мелірування прояснені пасма виглядають крихкими, ламкими, млявими. Компоненти тонуючих фарб не тільки зроблять корекцію кольору, але і поліпшать якість волосяного покриву, додадуть блиску, еластичності.

Ви можете побачити результат мелірування в поєднанні з тонуванням на фото «до» і «після».

Огляд фарб – вибираємо кращий засіб для тонування

Londa Professional

Німецьке засіб, що використовується професіоналами в багатьох салонах краси. Виробник гарантує тривале збереження результату фарбування. Серед інгредієнтів продукту відсутній аміак, але є парфумерна композиція, завдяки чому зменшується приємний запах при нанесенні речовини на волосся. Серед компонентів фарби є речовини, що живлять і зміцнюють волосяну структуру. Londa Professional є інтенсивним тонуючим засобом, тому відтінок буде зберігатися протягом місяця.

Спосіб застосування: Приготовану згідно інструкції суміш наносять на вологе чисте волосся. Аплікатором розподіляють речовина по пасмам. Витримують 20 хвилин, змивають.

Matrix Color Sync

Американська тонуюча фарба без аміаку. Має широкий спектр відтінків, кожна жінка вибере потрібний їй колір. Ідеальна для тих, хто бажає отримати стійкі сяючі, соковиті відтінки. Компоненти фарби заповнюють волосся глазур'ю, за рахунок чого локони набувають вишуканий блиск, силу, красу.

Спосіб застосування: при первинному фарбуванні засіб наноситься на прикореневу зону, потім розподіляється по всіх пасмам. Для повторного фарбування Matrix Color Sync наноситься на кореневу частину, витримується протягом половини необхідного часу, розподіляється по всій довжині і витримується ще стільки ж хвилин.

Loreal Proffessional Dia Richesse

Лужний фарба без аміаку, якому віддають перевагу жінки, охочі зафарбувати сивину. Виробник гарантує, що фарба зафарбовує до 70% сивого волосся. До складу включено масло абрикосових кісточок, благотворно впливає на структуру волосся. Застосовується не тільки для чутливих і ослабленого волосся, але і локонів, які зазнали хімічній завивці, поліруванню або вирівнювання.

Спосіб застосування: Для фарбування всіх волосся фарба наноситься на 20 хвилин. При бажанні змінити відтінок окремих пасм, барвник витримується 5-10 хвилин.

Відгуки про процедуру

Ліза: Використовую тонуючий засіб Londa 10.81. Фарба щадна, волосся після неї м'які. Відсутній різкий аміачний запах. Радує легке нанесення, фарба відмінно розподіляється по прядків і не розтікається. Мені подобається стан і зовнішній вигляд волосся після фарбування. Після процедури рекомендую наносити зволожуючу маску і потримати її довше.

Наталя: Інтенсивне тонування мені порадила моя подруга-перукар. Сказала: «Навіщо тобі псувати волосся фарбами? Хочеш змінити колір – спробуй тонування». В той же день я купила засіб Estel 6/43 Темно-русявий мідно-золотистий. Після процедури колір і стан волосся мене цілком влаштувало. Раз на місяць я подкрашивала відростаючих коріння самостійно. Коли ж я вирішила повернутися до натурального відтінку волосся, то перестала застосовувати тонування. Через деякий час барвник змився, а волосся придбали натуральний природний колір.

Ксенія: Після того, як я відкрила для себе тонуючі засоби, повертатися до фарбування звичайними стійкими барвниками не хочеться. Мої волосся виглядають гарно, як ніколи: м'які, блискучі, красиво переливаються на сонці. Але все ж використовувати звичайні фарби з часом доведеться, коли з'явиться більше сивого волосся.

Дізнайтеся, як вибрати тонуючі засоби для волосся.

Скільки коштує професійне тонування волосся в салоні

Ми для вас склали збірну таблицю середніх сцен тонування в салонах Москви.

Примітка: Дані таблиці є суб'єктивними та можуть відрізнятися від актуальної вартості послуги на момент її виконання. Точну ціну дізнавайтеся у адміністратора в салоні краси.

Якщо ви коли-то фарбували волосся самостійно вдома, то з тонуванням ви впораєтеся без проблем. По суті своїй ці дві процедури не відрізняються. Але ми рекомендуємо звертатися до професійних перукарів в салони краси, які правильно підберуть вам відтінок в залежності від вашого кольоротипу зовнішності. На відео нижче перукар демонструє свою техніку виконання тонування.

Тонування в салоні B&S

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!