Уф-лампа для нігтів - яку краще купити. Недорогі уф-лампи для нігтів

У світі сучасних технологій, постійно з'являються нові прилади для догляду за собою. Це торкнулося сфери манікюру і педикюру. Сьогодні можна не тільки зробити повноцінний догляд за нігтями, але і покрити їх спеціальними лаками, що тримаються набагато довше звичайного покриття, але щоб його висушити, необхідно скористатися спеціальною лампою для сушіння покриття.

Як вибрати лампу для сушіння нігтів

Лампа для манікюру – це невелика коробочка з панеллю управління і ультрафіолетовими або світлодіодними лампочками. Додатково пристрій оснащений вентилятором, таймером, проте суть апарату від цього не змінюється – результатом використання повинен бути добре висушений лак.

Існують прилади різних розмірів корпусу, форм, кольорів, так що підібрати його під колір інтер'єру буде не складно. Крім цього, варто відзначити професійні і побутові лампи, для двох рук відразу (що значно економить час сушіння) або тільки для одного. Професійні лампи часто могутніше тих, що виробляються для домашнього користування, але і коштують вони значно дорожче.

Головною відмінністю серед таких апаратів є лампи, які вбудовані в саму коробку. Вони бувають двох типів: ультрафіолетові і світлодіодні. Обидва варіанти ідеально висушують нігті після нанесення покриття, однак різниця між ними є: ціна, матеріал, розміри, потужність, додаткові функції. Детальніше про кожну з них читайте далі.

Уф-лампа для шелаку

УФ-лампа для сушіння нігтів є більш доступним варіантом для тих, хто хоче насолоджуватися бездоганним манікюром, зробленим в домашніх умовах. Потужність у цього приладу може бути різна: 9W, 18W, 36W і 54W. Цей показник безпосередньо впливає на тривалість самої сушки, тобто чим більше значення і кількість лампочок (одна – 9W), тим швидше сам процес висушування лаку. Від цього залежить вартість самого апарату.

На сьогоднішній день малопотужні апарати не користуються великою популярністю, проте компактність і ціна роблять свою справу: дівчата вибирають недорогі прилади для домашнього користування і результат не відрізняється від використання більш потужних ламп. У салонах краси використовуються апарати з потужністю 36 або 54 Ват, тому сушіння нігтів займає від сили 3-4 хвилини.

Основні плюси такого приладу:

  • ціна;
  • великий вибір форм, кольорів;
  • універсальність.

УФ-лампа для нігтів має свої мінуси:

  • терміни придатності;
  • не бажано розбивати УФ-лампи, так як вони викидають пари ртуті;
  • деякі клієнти відзначають печіння під час сушіння лаку з-за потужного інфрачервоного випромінювання.

Лампа led для манікюру

Цей варіант є самою верхньою сходинкою, тому як краще поки не винайшли. Вплив світлодіодних лампочок є більш потужним і абсолютно безболісним, крім того, витрачається набагато менше електроенергії. Буквально за 30-40 секунд шар гель-лаку висохне на 100% і буде радувати вас своїм блиском і гладкістю протягом 2-3 тижнів. Варто перелічити безліч переваг LED-лампи для гель-лаку:

  • моментальна сушіння нігтів;
  • висока потужність: полімеризація гель-лаку відбувається за лічені секунди;
  • світлодіоди складніше розбити, але навіть якщо це сталося, то ні про яку ртуті не може бути й мови;
  • світлодіоди не втрачають своєї потужності, тому термін придатності необмежений.

Існують у такого приладу деякі недоліки, проте вони несуттєві:

  • вартість набагато вище УФ-аналога;
  • не всі покриття можна висушити за допомогою цього апарату, тому доводиться ретельно вибирати лаки;
  • неможливість обробки акрилового покриття.

Як вибрати лампу для шелаку

Якщо ви любите робити манікюр і наносите на нігтики гелеве покриття (шелак), то вибирати лампу можете з обох варіантів. І та і інша відмінно впорається зі своїм завданням. Відштовхуватися потрібно від вартості, компактності, частоти використання. Так, УФ-лампа обійдеться вам у 2 або навіть 3 рази дешевше світлодіодним, однак міняти лампочки доведеться частіше, в той час як LED-апарати цього зовсім не вимагають (виключаючи поломки окремих елементів).

Дізнайтеся, як правильно вибратистерилізатор для інструментів.

Чим відрізняється уф-лампа від лід-лампи

Пропонуємо вам наочну таблицю, в якій вказано наявність головних функцій УФ і LED-лампи:

Функція

УФ-лампа для сушіння

LED-лампа для нігтів

Гель-лак

так

так

Акрилове покриття

так

немає

Час сушіння

2-3 хв

30-40 сек

Таймер

так

так

Заміна лампи

Кожних півроку (при регулярному використанні)

Один раз у 5 років (за необхідності)

Безпека

Легке печіння

100% безпечна

Транспортування

Необхідність витягувати лампи

Не вимагає додаткових дій

Скільки коштує ультрафіолетова лампа для нігтів

Вартість УФ-лампи для сушіння нігтів буде залежати від наявності додаткових функцій, а також виробника. Найпростіший варіант для сушіння шелаку ви зможете придбати за невеликі гроші – від 1 000 грн. Такий дешевий варіант ідеально підійде тим, хто віддає перевагу робити манікюр у себе вдома. Бажано вибирати відомого виробника, щоб потім не було проблем з придбанням запасних деталей. Придбати прилад можна в інтернеті або в спеціалізованому магазині.

Що ж стосується LED-ламп, то тут вам доведеться викласти кругленьку суму. Приблизна вартість – від 2 000 грн. Чим більше додаткових функцій, тим вони дорожче, однак ціна себе виправдовує: ви отримуєте 100% безпечний прилад, який допоможе вам творити чудеса на своїх нігтях. Професійні моделі коштують ще дорожче – від 4 000 р. Такий варіант підійде для тих, хто працює в салоні краси.

Відео: Яка лампа краще для шелаку

Ультрафіолетова лампа для гель лаку. Яка потрібна, як вибрати. Порівняння УФ ламп

Відгуки

Карина, 25 роківОбожнюю робити манікюр собі або своїм подружкам. На день народження вони подарували мені LED лампу для сушіння нігтів, так що ніякої мови про манікюр в салоні більше не йде. Я купую собі будь-які гель-лаки і покриваю свої і чужі нігтики, а лампа допомагає їх висушити. Вистачає 30 секунд, щоб покриття повністю висохла.
Маргарита, 34 роки:Я працюю майстром манікюру вже багато років. Коли з'явився шелак, я багато чого перепробувала. Ідеальним варіантом для роботи стала лампа для гель-лаку на світлодіодах, яку я замовила в інтернеті з німецького сайту. Зараз я виконую професійний манікюр і наношу гель-лак своїм клієнтам, а прилад висушує його за лічені секунди, не завдаючи ніякої шкодячи ніжній шкірі рук.
Олександра, 28 роківНещодавно купила собі додому УФ-лампу для сушіння нігтів і залишилася задоволена: витратила близько 1500 рублів, а результат перевершив себе. Раз в два тижні обов'язково роблю собі манікюр з шелак, так що мої ручки завжди красиві, а нігтики ідеально пофарбовані. Рекомендую всім дівчатам, хто самостійно доглядає за своїми руками.
Вероніка, 44 рокиу мене в салоні є обидва варіанти ламп: УЛЬТРАФІОЛЕТОВИХ і LED. Перша використовується для сушіння акрилових покриттів і нарощування нігтів. Доводиться міняти лампи 2-3 рази в рік, але я вже звикла, тим більше що сам апарат себе давно окупив. Світлодіодне пристрій використовую після манікюру, бо воно більш безпечне для ручок моїх улюблених клієнтів.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!