Як підключити пральну машинку самостійно до водопроводу, каналізації і електрики - порядок дій

Придбати такий необхідний і невід'ємний в даний час побутовий прилад, як машина для прання – це тільки частина справи. Основне значення має підключення пральної машини – правильно встановити і підключити такий пристрій під силу далеко не кожному, а щоб приєднати його до готових комунікацій самостійно, потрібно уважно ознайомитись з покрокової інструкцією з фото. Якщо ви не впевнені у своїх силах, то краще відразу викликати професійного фахівця.

Як підключити пральну машину самостійно

Установка пральної машини своїми руками допоможе заощадити чимало коштів. Перш ніж приступити до монтажу, вам потрібно визначитися з місцем для побутового приладу. В останні роки цей пристрій все частіше розміщують на кухні, тому що це зручно і пов'язано з тим, що ванні приміщення в будинках старих будівель мають порівняно невелику площу. Іноді цю задачу вирішують у коридорі, передпокої. Крім того, ознайомтеся зі схемою підключення до систем комунікації та інструкцією, яка йде разом з обраною моделлю прального приладу. Основні етапи:

  1. підготовка;
  2. підключення до каналізації;
  3. підключення до водопроводу;
  4. вирівнювання положення приладу з допомогою рівня;
  5. підключення до електромережі.

До якої воді підключати

Підключити пральну машину автомат необхідно до водопроводу з холодною водою. Крім того, вам буде потрібно налагодити висоту для зливу відпрацьованої води. Якщо ж пристрій оснащений двома підводами, то це корінним чином змінює справу, оскільки виконати його підключення можна як холодного, так і гарячого водопроводу. Перш ніж виконати установку побутового приладу і його підключення до гарячої води, ознайомтеся з негативними сторонами її використання:

  • Якщо дуже брудна білизна заливається відразу гарячою водою, то бруд як би «прикипає», після чого її сутужніше відпирається.
  • Полоскання в гарячій воді виконується гірше, ніж у холодній.
  • До гарячій воді, на відміну від холодної, не пред'являються такі жорсткі вимоги.
  • При затоці відразу гарячою водою все біодобавки (ензими) в порошку відразу гинуть, не встигнувши виконати свого призначення.

Підключення пральної машини до електрики

Плануючи підключити пральну машинку без допомоги майстра, особливу увагу приділіть під'єднання пристрою до електромережі. Для початку було б непогано проконсультуватися з цього приводу з досвідченим майстром. Крім того, не забувайте, що розетка електричної мережі для підключення побутового приладу обов'язково повинна бути вологозахищеній. Всі роботи на цьому етапі виконуються за схемою:

  1. Щоб забезпечити необхідний захист від ураження електричним струмом, обов'язково необхідно заземлити розподільний щит. Для цієї мети використовують спеціальну шину з перерізом не менше 3 мм.
  2. Для підключення використовуйте електричну розетку трехпроводного типу з наявністю фази, нуль і заземлюючого проводу.
  3. На останньому етапі заземлюючий провід необхідно ретельно ізолювати.

Як підключити пральну машину до водопроводу

При професійному підключення до водопроводу необхідно обов'язково використовувати запірну арматуру – кульові крани. Завдяки їм у разі необхідності можна відключити споживача. Самостійне підключення до водопроводу вимагає грунтовного підходу – використовуйте для виконання цієї операції гнучкі шланги, діаметр яких дорівнює 3/4 дюйма. Не помиліться з довжиною шланга. Порядок підключення:

  1. Зробіть в певному місці водопровідної труби різьбу, після чого встановіть вентиль. Після проведення кожної прання воду доведеться повністю перекривати.
  2. Щоб запобігти влучення механічних частинок в барабан пристрою, встановіть захисну сітку-фільтр.
  3. Для подачі води вдаються до використання готових додаткових відводів до смывному бачка або до змішувача, виконуючи підключення трубопроводів за допомогою спеціальних трійників. Перед кожним пранням вам потрібно буде відкручувати шланг змішувача і підключати заливний патрубок.

Трійник для підключення пральної машини

Найкращим способом приєднання машини для прання до каналізаційних труб вважається виконання стаціонарного зливу води. В такому випадку можна не турбуватися про те, наскільки правильно знаходяться встановлені тимчасово шлаги. Для підключення машини краще всього використовувати кран-трійник, який зручний тим, що його наявність дозволяє врізати в водопровід відразу кілька побутових пристроїв, наприклад, пральну і посудомийну машину. Види кранів: безпосередньо трійники і прохідні моделі.

Шланг для підключення

Плануючи підвести всі необхідні комунікації до машини, скориставшись, наприклад, стаціонарним зв'язком, заздалегідь подбайте про придбання наливного шланга. Його основа являє собою трубку з ПВХ, яка посилена опліткою з нейлону і армованими нитками. Кінці посилюються за допомогою металевих гільз. Довжина варіюється від 1 до 5-6 м. Збільшити її можна за допомогою спеціальних з'єднувачів (перехідників).

Як підключити пральну машину до каналізації

Підключити злив необхідно з урахуванням деяких особливостей. Наприклад, влаштування без спеціального клапана (зворотного), який пропускає воду тільки в одному напрямку, не можна встановлювати без урахування обмеження рівня, на якій розташовується випускний шланг. Зверніть увагу на розташування зливного отвору. Якщо воно знаходиться в нижній частині корпусу, то зливний шланг доведеться підняти і закріпити на певній висоті. Такий підхід дозволить запобігти несвоєчасне відтік води в процесі прання.

Організація зливу

Багато домашні майстри вважають, що в цьому процесі нічого складного немає, адже можна просто перекинути зливний патрубок через край раковини або ванни. Такий підхід не можна назвати вдалим, оскільки він небезпечний. Часто машини для прання підключають до каналізації з метою організації зливу через сифон раковини. Така схема дуже проста та надійна – завдяки перепаду висот вода з стоку не зможе проникнути в шланг (зливний), коли той порожній. Правда, запах каналізації може проникати в порожнині побутового приладу.

Можна придбати спеціальний сифон, має відвід для підключення шланга (зливного). Всередині нього знаходиться зворотний клапан. Такий виріб відмінно затримує погані запахи, пропускаючи в каналізацію стоки. Ще один спосіб полягає в організації зливу безпосередньо в каналізацію, але врахуйте, що цей метод найбільш дорогий і трудомісткий. Він ідеально підходить, якщо машина для прання знаходиться далеко від раковини.

Як підключити пральну машину на кухні

Порівняно з установкою у ванній, монтаж такої машини на кухні – це можливість зібрати всі ключові побутові пристрої в одному приміщенні. Крім того, кухня має більше вільного простору. Завдяки цьому вибір моделі машини для вбудовування практично нічим не обмежений. Правда, що зберігаються поряд з нею порошки можуть випаровувати шкідливі речовини, тому потрібно тримати їх подалі від їжі. Для установки потрібно:

  1. Організувати відвід труби (водопровідної), щоб підключити заливний шланг.
  2. Встановити сифон з відведенням.
  3. Провести електропроводку, вмонтувати вологостійку розетку.
  4. Поставити машину так, щоб до неї можна було провести всі комунікації.

Ціна на підключення пральної машини

Щоб дізнатися вартість підключення пральної машини, вам необхідно зробити своєрідний моніторинг цін. Відвідайте офіційні сайти якомога більшої кількості фірм, що спеціалізуються на наданні цієї послуги і порівняйте їх між собою. Щоб спростити завдання, зверніть увагу на таблицю, що відображає вартість послуги в Москві:

Назва фірми

Ціна в рублях

«БДР»

від 650

«ДМБ»

від 1400

«ЗАТИШОК МАЙСТРА»

від 1400

«ВИКЛИЧ МАЙСТРА»

від 1200

Відео

Установка і підключення пральної машини. Інструкція

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!