Сушарка для взуття: як вибрати

У сезон дощів навіть сама якісна взуття може промокнути. Щоб волога не зіпсувала чоботи, кросівки, туфлі, її потрібно якомога швидше видалити. Це не тільки збереже цілісність виробів, але і перешкодить розмноженню грибків, цвілі, бактерій. Час, коли черевики складали на опалювальній батареї, вже пройшло. Сучасність подарувала людству сушарку для взуття – електричний пристрій з лампами, вентилятором, металевими або керамічними нагрівачами, яке, якщо вірити відгукам, швидко випаровує вологу з черевиків і не псує їх.

Сушарка для взуття електрична

Пристрій являє собою два нагрівальних елемента, поміщених в пластиковому корпусі. Вам необхідно розмістити їх всередині взуття, включити і почекати 4-10 годин, поки сушарка впорається зі своїм завданням. Апарати дуже популярні завдяки низькій вартості, малому енергоспоживанню, нормальній роботі. У торгових точках Москви і Санкт-Петербурга така корисна штучка коштує недорого, але в інтернет-магазинах її ціна ще нижче. Однак і тут є заковика – доставка поштою часом еквівалентна вартості товару. Хочете дізнатися, які моделі виявилися хітами продажів?

ШУШИЛА

Виробник має свій сайт, на якому здійснює оптову та роздрібну реалізацію товару. Купувати безпосередньо вигідніше, але навіть у звичайних магазинах вартість пристроїв низька. Ця сушарка для черевиків не прослужить вам багато років, але в один-два дощових сезону зі своїм завданням впорається. Опис моделі:

  • Назва: ШУШИЛА.
  • Ціна: 200-300 рублів.
  • Характеристики: портативна сушарка з двома нагрівальними елементами. Корпус пластиковий, працює від мережі 220 В, потужність 7 Вт, довжина мережевого шнура 1,3 м. Температура нагріву: +45...+60°С. Довжина тримача 10 див. Гарантія 1 рік.
  • Плюси: дешево, м'яке і рівномірне просушування промоклого взуття, регулювання температурних режимів.

Дік

Дбайливо випарувати вологу з черевиків допоможе пристрій Дік. Від вас вимагається мінімум зусиль, а через 5-10 годин текстильна, замшева, шкіряне взуття буде повністю сухий. Опис пристрою:

  • Назва: Дік.
  • Ціна: 280-770 р.
  • Характеристики: конвекційна сушарка поміщена в корпус з ударостійкого пластику. Нагрівальними елементами служать керамічні пластини. Напруга 220-230 В, потужність 7-8 Вт, температурний режим +60...+80°С.
  • Плюси: є індикатор роботи пристрою – червоні лампочки на корпусі, простота використання, мале енергоспоживання.

Штрих

Китайські товари вільно конкурують з вітчизняними. Представлена сушарка тому доказ. Так, її вартість трохи вище, ніж у попередньої моделі, але і потужність теж збільшена. Завдяки цьому скорочується час роботи. Опис приладу:

  • Назва: Штрих.
  • Ціна: 170 грн.
  • Характеристики: вішалка виготовлена з високоякісного пластику. Напруга 220-240 В, потужність 12 Вт, температура повітря під час роботи +65...+80°С. Довжина одного елемента 10 см, час сушіння 6-8 годин.
  • Плюси: оптимальні для видалення вологи з дитячого взуття, пластик не перегрівається, прилад антибактеріальний і протигрибковий.

Ультрафіолетова сушка для взуття

Таке пристрій оснащений лампами, які випромінюють хвилі певного спектру. Апарати з УФ-елементами призначені для дезінфекції взуття – вони знищують грибки, бактерії. Це не тільки забезпечує ногам здоров'я, але і усуває неприємний запах. Є два типи сушарок: ультрафіолетові вкладиші, що працюють від мережі, і прилади на батарейках. За один сеанс гине майже 100% грибків і 75% бактерій. Невеликий лайфхак – в домашніх умовах апарат можна використовувати для антибактеріальної та протигрибкової обробки спальних місць вихованців.

Timson 2432

Купити сушарку для взуття з ультрафіолетом хочуть люди, ретельно стежать за своїм здоров'ям. Це антигрибкове пристрій призначений для всієї родини – воно може одночасно обробляти три пари взуття. Опис моделі:

  • Назва: Timson 2432.
  • Ціна: 2 290 р. (без знижки 2 690 р.).
  • Характеристики: у набір входить ультрафіолетова стандартна, дитячий, спортивний сушарка. Апарат працює від напруги 220 В, мінімальна потужність 7 Вт, максимальна 21 Вт (при включенні трьох сушок). Температура повітря +60...+70°С, час виходу на робочий режим 20 хвилин. В ультрафіолетовому та дитячому вкладиші 4 УФ-лампи, в спортивному 8 шт.
  • Плюси: особлива конструкція забезпечує безперервну циркуляцію повітря, довгий термін служби, підходить для сушки взуття з будь-яких матеріалів, не псує зовнішню і внутрішню поверхню черевик.

Timson 2416

Цей виробник створив простий пристрій для однієї пари взуття. Вкладиш має стильний дизайн, відмінно справляється зі своїм завданням і дозволяють сушити вологе взуття всієї родини. Особливості моделі:

  • Назва: Timson 2416.
  • Ціна: 315 грн.
  • Характеристики: модель зроблена з червоного/білого пластику. Споживана потужність 5-7 Вт, температура повітря +60...+70°С. Працює від мережі 220 В, довжина шнура 1,3 м.
  • Плюси: допомагає дбайливо висушити взуття, ультрафіолетові лампи вбивають грибок і усувають запах, подовжують термін експлуатації черевик.

Irit IR-3704

Компанія розпочала свою діяльність ще в 1996 році і з тих пір створює різну продукцію, що відрізняється низькою ціною і прийнятною якістю. Електросушарка для взуття від Irit – доступний прилад, справно виконує свою задачу. Опис:

  • Назва: Irit IR-3704.
  • Ціна: 85 грн. (поза розпродажі 329 р.).
  • Характеристики: пластикові следка оснащені ультрафіолетовими лампами. Температура нагріву +65...+80°С, потужність 10 Вт, працюють при напрузі 220 В.
  • Плюси: рівномірний нагрів теплим повітрям, низька вартість, наявність підсвічування.

Сушарка для взуття з вентилятором

Пристрій нагадує підставку, на яку вдягають черевики. При включенні фен для взуття виробляє теплі повітряні потоки (не гарячі!). Основні переваги таких моделей – швидкий результат і дбайливе ставлення до чобіт, туфель, кросівкам. Вже через 20-60 хвилин взуття буде абсолютно сухою. Користуватися апаратом може вся родина, навіть по фото зрозуміло, наскільки він простий. Потрібно під'єднати сушарку до мережі, надіти на трубки черевики, виставити температурний режим і запустити вентилятор. Через короткий час отримуйте виріб, знову придатний до шкарпетці.

Bradex «Суховик»

Ця модель відрізняється мобільністю. Сушарка для взуття Bradex працює на батарейках, тому її можна поставити в будь-якому місці квартири і брати з собою в поїздки. Пристосування використовується для видалення вологи з рукавичок, лижних черевиків, шапок. Опис апарату:

  • Назва: сушарка універсальна Bradex «Суховик».
  • Ціна: 267 грн.
  • Характеристики: виріб китайського виробництва має пластиковий корпус з металевими елементами. Працює від 4 стандартних батарейок типу D (LR20) при напрузі 6 В, може харчуватися від стандартного адаптера. В комплект входить сушарка, 4 порожнистих секції, 2 відсіку з кришками для харчової соди. Вага 860 р, гарантія 6 місяців.
  • Плюси: мале енергоспоживання, є відсіки для соди, яка виступає в якості адсорбенту неприємного запаху, замовити товар можна дешево.

Озонерр

Якщо вас турбує неприємний запах від взуття, спробуйте впливати на неї озоном. Спочатку апарат випаровує вологу, а потім виділяється активна хімічна речовина О3, яке дуже швидко вбиває грибки, спори, бактерії. У сухому середовищі розвиток патогенних мікроорганізмів зводиться до мінімуму. Після того, як ви зважитеся купити сушку для взуття, ви отримаєте сухі черевики з мінімальним запахом і підтримайте здоров'я стоп. Опис моделі:

  • Назва: сушарка для взуття Озонерр (Ozonerr).
  • Ціна: 2 990 р. (поза акції 3 490 р.)
  • Характеристики: апарат з високоякісного пластику оснащений дисплеєм і автовыключателем. Працює від мережі 220 В, споживає 50 Вт, в режимі активного знаходиться 15-60 хвилин. Густина озону 10 мг/год (виділяється на останніх 5 хвилин).
  • Плюси: бактерицидна, протигрибкова, швидко сушить взуття, усуває неприємний запах, покупка вигідна – прилад розрахований на 7 років експлуатації.

Як вибрати сушарку для взуття

Оптимальна температура для випаровування вологи без ризику для черевиків – 70°С. При такому показнику деякі моделі справляються зі своїм завданням за 5 годин, деякі швидше. Краще, якщо нагрівальні елементи виготовлені з алюмінію – тепло від них рівномірно розподіляється всередині взуття. Пластик повинен бути однакової товщини, добре скріплений у місцях стиків. Якісний виріб не прогинається, якщо на нього натиснути. Перед покупкою потрібно струснути пристрій – внутрішні деталі не повинні гриміти.

Відео

Сушарка для взуття TIMSON

Відгуки

Леля, 27 роківВ черговий раз переконалася, що дорого – не значить добре. Виділили гроші на сушарку Озонерр, я так раділа купівлі, але недовго. З головною роботою вона справляється нормально, але запах взагалі не прибирає. Продавець назад забрати товар не захотів, хоча і говорить, що якщо не сподобається пристрій, протягом місяця приносите. Виявилося, повернення можливе тільки в разі поломки.
Таня, 19 роківУ моєму дитинстві були примітивні электросушки, найпростіші, і вони відмінно відновлювали взуття. Зараз я купила собі ультрафіолетові «мишки». Чудова річ, що полегшує життя! На ніч ставиш і забуваєш. Чобітки зовсім не псуються, не пересушується. Я дуже рада, що придбала цей апарат, з ним навіть водяний потік на асфальті не страшний.
Максим, 30 роківМені подобаються сушіння Dr. Dry, виготовлені з дихаючої тканини. Вони наповнені силікагелем, гнучкі, працюють без електрики, не перегорають. Ціна, якість пристрою і роботи – все на рівні. На 5-6 годин кладу їх в черевики, і через цей час мій 45 розмір сухий, навіть якщо я потрапив під проливний дощ. Просто, екологічно, доступно! Ще й запах прибирають.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!