Намети для дачі

Перебуваючи на дачі в спекотний сонячний день або у вітряну, дощову погоду, хочеться створити укриття, де можна почувати себе комфортно. Хорошим рішенням для саду і ділянки стануть намети. Більшість конструкцій легко встановити і зібрати назад. Під тентами зручно відпочивати або проводити свята на відкритому повітрі.

Якими бувають дачні намети

Вибір наметів для дачі необхідно засновувати на їх функціональному призначенні:

  • Садовий шатро-альтанка. Його споживачі вважають найбільш зручним варіантом для установки на ділянці біля будинку. Конструкція має багато варіантів. Намет з москітною сіткою – предмет, у якого відкриті боковини перетворюються в глухі стінки. Ви переоборудуете його, якщо того вимагає погода. Функція допоможе зробити відмінний вітростійкий і водонепроникний намет для відпочинку на природі або в саду. У моделей є опції: навіси, вікна, перегородки.
  • Тент-намет для дачі. Модель розкладається, її легко встановити на час, прибрати. Конструкція чотирикутна, без стін. Тент створить тінь в жарку погоду, вбереже від сонячних опіків і ударів. Завдяки легкості моделі її можна використовувати як шатро для пікніка.
  • Туристам підійде намет з посиленою опірністю вітру і водонепроникністю. У таких конструкціях обов'язкова москітна сітка, щоб комахи не турбували на відпочинку. Важливою особливістю таких наметів для дачі або походу є легкість. Конструкцію можна без зусиль переносити та встановлювати на будь-якій ділянці або сподобалася галявині.
  • Павільйони для дачі є найбільшою різновидом тимчасових навісів. Такі моделі призначені для проведення свят або посиденьок великої компанії. Каркас добре укріплений, передбачено велику кількість опцій для комфортного відпочинку.

Як вибрати намет на дачу

Як підбирати намети для дачі:

  1. Зверніть увагу на матеріал опор і їх число. Фахівці рекомендують купувати конструкції, що містять 6 стовпчиків. Такі моделі вважаються більш міцними. Довговічність гарантують ковані каркаси. Якщо ж навіс складається з металевих трубочок, він швидко стає непридатним.
  2. Матеріал тенту відіграє важливу роль. Якщо тканина не буде пропускати повітря, є небезпека створення всередині ефекту парника. Для жарких днів вибирайте добре провітрювані шатрові моделі, для дощової погоди – вироби з непромокаючої тканини.
  3. Більш стійкою до сильного вітру вважається шатровий конструкція, що представляє собою трохи округлу форму. Альтанки з невеликим парканчиком отримують додаткову міцність. За цією ознакою є ще один фактор, який потрібно враховувати при підборі тенту. Вибирайте намети з прямими, а не похилими опорами.
  4. Ціна наметів залежить від їх конфігурації і матеріалів, з яких виготовлені опори і навіси. Недорогі вироби не відрізняються міцністю. Іноді краще переплатити пару тисяч рублів, але віддати перевагу сталим конструкціям, які прослужать довше.

Ціна на намети для дачі

Покупців цікавить, скільки коштують шатрові конструкції. В цілому вироби можна розділити на три групи:

 

Призначення

Вартість, р.

Особливості

Дешеві

Для дачі, будинки, ділянки, поїздок.

від 1,5 тисяч

До цієї групи можна віднести найдешевші намети і тенти нестійкою, хисткою конструкції.

Найдоступніші за вартістю намети для відпочинку прослужать недовго. Можуть розвалитися від поривів вітру, не витримують сильного дощу.

Підходящої погодою для установки моделей вважається сонячна і безвітряна.

Щоб дешевий намет прослужив довше, можна зміцнити опори бетоном.

Недорогі (середньої ціни)

Похідні, дачні. Призначення і вартість максимально залежать від конструкції, матеріалів.

7-19 тисяч

Вироби виготовлені з більш міцних матеріалів, довговічніше, стійкіше. Простояти недорогий намет може при належному зверненні пару років.

Дорогі намети

Для кафе і ресторанів.

від 20 000

Конструкції міцні і довговічні. Вартість порівнянна з невеликим будовою з дерева. Тільки власникам вирішувати, що більше підійде. Ціна сильно залежить від розмірів.

Альтанки для дачі можна купити в інтернет-магазині, замовивши по каталогу. На порталах при продажу проводять різні акції. Так можна придбати виріб з хорошою знижкою з розпродажу. При покупці звертайте увагу на вартість доставки, щоб не переплачувати. В торговельних точках для туристів можете обзавестися шатровими наметами для відпочинку. Деякі варіанти таких конструкцій зустрічаються у великих супермаркетах. У таких місцях до кінця літа або взимку можна робити покупки на розпродажах.

Відео

намет для риболовлі й відпочинку на природі своїми руками

Відгуки

Валерій, 36 роківКупували вуличний намет для установки на своїй дачі, щоб відпочивати після роботи в затінку. З міркувань економії вибрав економ: обійшовся мені на розпродажі в 2 000 рублів. Навіс служив вірою і правдою, поки не погіршилася погода. Тент знесло сильним поривом вітру. Пощастило, що товар не постраждав. Вирішили його просто прибирати, коли починається дощ.
Марина, 48 роківДля весілля доньки купували павільйон на дачу. Обійшовся дорого, але свою задачу виконав. Сподобалося, що вікна були виконані із москітної сітки. Матеріал добре пропускав повітря, але перешкоджав проникненню всередину комах. Після урочистості вся конструкція легко зібралася по кресленню в схемі, була відправлена на зберігання до наступного свята.
Ганна, 23 рокиЗібравшись з друзями на пікнік, вирішили прихопити тент-намет, щоб захиститися при нагоді від палючого сонця або дрібного дощу. Намет сподобалася тим, що її легко переносити та встановлювати на місці, збірка нескладна. Після пікніка зібрали намет без яких-небудь клопоту. Дуже зручне виріб, з яким вам не доведеться шукати притулок від спеки.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!