Укорочені брюки - різновиди з назвами, як правильно вибрати фасон

Штани, які мають довжину нижче середини ікри, вважаються актуальною тенденцією цього сезону. Немає конкретного критерію для моделювання укорочених штанів, тому будь-якого представника цієї категорії відносять до cropped, від англійського – укорочений. Модельний ряд таких штанів значний: вони бувають прямими, звуженими внизу, широкими, юбкообразными, з завищеною і заниженою талією, класичними зі стрілками, розкльошеними. Cropped trousers – моделі, які шиють з шовку, віскози, вовни, бавовни, деніму.

Як називаються укорочені штани жіночі

На подіумах модних показів по всьому світу короткі штани завоювали визнання і закріпили надійні позиції в сфері фешн-індустрії. Укорочені брюки мають багато назв, все залежить від форми. Варіанти фасонів дають жінкам різного віку і статури можливість гармонійно носити трендові речі, незалежно від сезону і строгості дрес-коду.

Європейські штани 7/8

Ця модель завдовжки по щиколотку дозволяє акцентувати увагу на вузькій частині жіночої ноги. Виглядають оригінально, при цьому візуально збільшують зріст дівчини. У більшості випадків європейські брюки шиють із заниженою талією, але є і виключення з високою посадкою, завдяки чому створюється безліч бездоганних трендових образів:

  1. Легкий весняний джемпер або яскравий топ потрібно обов'язково заправляти, до образу чудово підійдуть туфлі без каблука або мокасини.
  2. Піджак або куртка зі шкіри або замінника вибираються стриманими, якщо підбираються до яскравого і кольорового низу. Навпаки справа йде з нейтральними відтінками низу.
  3. Для ділового стилю підійдуть бежеві, коричневі або чорні тони. Взуття та аксесуари рекомендується підбирати в темних відтінках.
  4. Епатажний образ вийде, якщо поєднати чорні європейські брюки, жакет пісочного кольору і бежеві босоніжки на підборах 10-15 див.
  5. З сірими чудово поєднуються білі тони верху. На додаток – сумочка і черевики в такому ж колірному виконанні.
  6. З допомогою вільної туніки ховаються недоліки в районі талії. Стильно поєднуються бузкові брючки з білої тунікою, чорними босоніжки на танкетці.
  7. Спортивні моделі рекомендується носити з майками, топами і кросівками, кедами.

Штани-капрі

Моделі, довжина яких доходить до середини гомілки, називаються капрі. Така річ у гардеробі є універсальною, підходить на всі випадки життя – для походу у спортзал, магазин, на торжество і ділову зустріч. Це оптимальний вибір для модниць, оскільки вони не обмежують руху, як спідниці, і не настільки відверті, як шорти. Це літній одяг, тому їх шиють із натуральних тканин – бавовни, ситцю, льону.

Різноманітність моделей не залишить байдужою жодну модницю. Вони можуть бути класичними, суворими, з кишенями і манжетами, розкльошеними і звуженими, кольоровими і однотонними. Укорочені капрі можуть бути прекрасною альтернативою класичним штанів, особливо в жарку пору року. Підібрані з урахуванням комплекції жінки, капрі добре виглядають на високих, низьких, худих і повних дівчат, т. до. приховують недоліки фігури, акцентує увагу на перевагах.

Неправильна довжина робить жінок непривабливими, тому рекомендується дотримуватися деяких правил при виборі:

  1. Високим дівчатам варто звернути увагу на подовжені капрі – вони будуть підкреслювати довжину ніг.
  2. Власниці довгих і струнких ніг вибирають як розкльошені, так і завужені фасони.
  3. Повним дівчатам краще віддати перевагу прямим кроєм, який візуально стрункішою ноги, а від облягаючих моделей краще відмовитися.

Штани-чиносы

Вільні брюки зі зрізаними кишенями з боків, складками на талії, завужені знизу, але не обтягують ноги – чиносы. Шиють їх з м'якого натурального матеріалу – бавовни, ситцю, льону. Це практична модель, альтернатива повсякденним джинсів. Колірна гамма обмежується універсальними однотонними відтінками – зелений, коричневий, гірчичний, оливковий, графітовий. Вони можуть бути з низькою посадкою, практично на стегнах, стандартними, але завжди вільні по всій довжині виробу.

Кюлоти

Широкі, обов'язково укорочені, довжиною до середини гомілки – жіночі кюлоти. Цей елемент гардеробу не має вікових обмежень. З допомогою нього вдало підкреслюється краса жіночих ніжок. Носити кюлоти можна в будь-який сезон, але найкращий період – весна-осінь, коли на вулиці тепло. Стилісти рекомендують поєднувати ці штани з:

  • сорочками, блузами – для створення ділового образу, для роботи в офісі;
  • теплими светрами – для стильної композиції при холодній погоді;
  • футболками, топами, майками, джинсовими куртками – для повсякденного носіння в теплу пору року;
  • піджаками, жакетами – для створення образу сучасної бізнес-леді.

Повним жінкам рекомендується вибирати фасони з високою талією. Такий прийом у поєднанні з короткою довжиною, візуально зробить силует вища і стрункіша. Штани-кюлоти зі стрілками створюють аналогічний ефект. Моделі з шовку і шифону підійдуть для струнких жінок. Те ж стосується масивної одягу з великою кількістю декоративних елементів – це додасть силуету додатковий обсяг.

Історія появи

Жіночій моді 1940-х років була потрібна модель, яка не повторювала б силует чоловіків, і два дизайнера практично одночасно її створили. У 1948 німецький модельєр Соні де Леннарт вперше показала укорочені штани для жінок. Такий низ ще не отримував тоді масового поширення. Якщо жінки і одягали штани, то вони були чоловічої, мешковатого типу.

Соні запропонувала модницям того часу революційну модель – маленькі, акуратні, вишукані штани довжиною¾. Дизайнер назвала їх «капрі», і вклала в основу колекції одягу «Capri Collection», яка стала популярною і продаваної лінійкою. Крім того, вона придумала два варіанти довжини виробу – літній та зимовий. Ця деталь гардероба принесла модельєру визнання і популярність.

Еміліо Пуччі в 1949 році відпочивав на острові Капрі в Італії. Там він надихнувся зовнішнім виглядом місцевих рибалок, які влаштовували звичайні штани трохи нижче колін. З цієї ідеї дизайнер створив «капрі», які стали вільною, молодіжної, хлоп'ячої альтернативою популярному тоді класичному, жіночному, вишуканому і романтичному стилю Нью Лук (New Look).

У 1952 році художник по костюмах Едіт Хед віддала перевагу капрі при виборі способу створюваного для Одрі Хепберн у фільмі «Римські канікули». У кінострічці актриса з'явилася в укорочених штанях, футболку з довгим рукавом і витончених балетках, всі чорного кольору. Після цього жодна з представниць прекрасної статі людства не залишилася байдужою до цього елементу гардеробу. Згодом брюки стали елементом повсякденного стилю Одрі, а за нею й інших знаменитостей – Мерилін Монро, Бріжіт Бардо, першої леді Жаклін Кеннеді, Грейс Келлі та ін

Кому підходить укорочений фасон

Жіночі укорочені брюки підходять практично всім. Головне – правильно використовувати та доповнити їх у загальному образі. Існує кілька «протипоказань», які враховуються при виборі штанів. Капрі не рекомендуються дівчатам:

  • з повними стегнами і ногами;
  • з зайвою вагою в області сідниць і талії;
  • з дуже короткими ногами і низьким зростанням;
  • з непропорційно довгим тулубом.

Правильно підібрані, вони відкривають щиколотку, виконують своє завдання – продемонструвати саму витончену частину ноги, але не більше. З цієї причини довжина такого елемента гардероба не конкретизована, вона залежить від фізіологічного будови тіла жінки. Нестандартна, усічена довжина може вносити дисбаланс у пропорційність способу. Відбувається це у декількох ситуаціях:

  • підібрана невідповідна довжина, модель, колір;
  • некоректно сформований образ;
  • неправильно підібрані аксесуари.

У жінок високі вимоги до рівня обхвату гомілки. Якщо ця частина тіла неідеальна, то крихкості і витонченості їй нададуть грубі, усічені штани з вилогами. Непропорційність ніг – це ще одне питання, яке хвилює представниць прекрасної статі. Щоб його закрити, потрібно зробити акцент на талії і кольоровій палітрі образу. Для цієї мети прекрасно підійдуть моделі із завищеною талією в поєднанні з укороченим топом, блузою з баскою.

Повним жінкам, щоб зробити акцент на талії, підійде такий дизайнерський прийом, як багатошаровість. Наприклад, верхня частина образу – піджак – буде закінчуватися на рівні пупка, а під ним туніка або довга футболка, яка прикриє область стегон. Універсальний фешн-лук, який підходить для жінок будь-якої комплекції – ансамбль з топом, заправленим в штани, і не застебнутим кардіганом або жакетом.

Особливості вибору для повних дівчат

Жінкам з пишними формами варто віддати перевагу класичним видам зі стрілками, ще уникати занадто вільних і драпірованих капрі. Дівчата із зайвою вагою соромляться носити облягаючі штани, обґрунтовуючи це тим, що це їх повнить. Фешн-стилісти запевняють, що пишні форми – не перешкода на шляху до створення модного образу. Вони рекомендують пробувати щось нове, не боятися експериментувати, створювати свій власний стиль з різними забарвленнями і фасонами.

При виборі останнього рекомендується дотримуватися деяких вимог:

  • дівчатам, які володіють широкими стегнами, потрібно зробити вибір на користь вільного крою;
  • власницям великих грудей і широких плечей, слід віддати перевагу широким і розкльошені моделям.

Консервативний спосіб для жінок з пишними формами ґрунтується на прямих капрі з відрізною талією у поєднанні з класичною сорочкою або блузою. Для сучасних дівчат рекомендуються так звані банани, вільні зверху і звужуються внизу. Щодо кольорової палітри – дівчатам варто придивитися до відтінків чорного і сірого, які надають стройнящий ефект.

Добре виглядають і інші кольори – коричневий, вишневий, бордо, бузковий. Занадто світлі тони додадуть силуету зайвий обсяг, тому їх рекомендується уникати. Незамінним варіантом для пишних дам може стати і фасон по щиколотку «чінос». Щоб уникнути додання зайвої масивності стегон, варто віддавати перевагу штанам з не надто глибокими, а звичайними вытачками на поясі.

Як підібрати ідеальну довжину

Всього пара незначних сантиметрів може зіграти вирішальну роль у створенні неповторного модного образу – підкреслити достоїнства фігури або оголити недоліки, додати кілька зайвих кілограм. Довжина капрі повинна відповідати ширині, тобто чим вже нижній край штанів, тим коротше самі брючки, і навпаки, якщо край вільний і широкий, той і штани довшою.

При покупці даного елемента гардероба рекомендується віддати перевагу моделям з більшою довжиною. Справа в тому, що після першого прання тканина має властивість «сідати». З цієї причини штани-капрі, які були трохи довші, набувають нормальну довжину, а короткі штани відновленню не підлягають. Якщо довжина не підходить, то брючки рекомендується трохи вкоротити самостійно або в ательє.

Невисоким дівчатам і жінкам можна порадити носити капрі з взуттям світлих тонів, так можна досягти ефекту подовження ніг, а от взуття чорного кольору, навпаки, зможе зробити ноги візуально ще коротше. Довжина повинна відповідати взуття. По рекомендації стилістів, до кожної парі цього елементу гардеробу бажано мати окрему відповідне взуття.

Трендові моделі

Cropped trousers представлені різними стилями і фасонами, вони вважаються базовою річчю. Як і у будь-якої іншої трендової речі, у них є свої секрети. Модельєри не наполягають на одному єдиному фасон – моделі коротких штанів представлені в кращих Будинках моди в різних стилях – спортивні, вечірні, на кожен день. Оригінально представлені класичні фасони, які підійдуть для любительок нестандартних, але елегантних ділових образів.

Прямі брюки по щиколотку

Тренд цього сезону – моделі по щиколотку, які носять назву 7/8, т. к. вони коротше стандартних на 1/8 від їх довжини. Глибина посадки Cropped trousers повинна бути якраз на лінії талії. Під час примірки рекомендується звернути увагу на ступінь облягання стегон, особливо в паховій частини. Брюки по щиколотку повинні закінчуватися на худий частини ноги.

Матеріал стрейч, з високим вмістом еластану приємно відчувається на тілі, але носити таку річ не дуже зручно, оскільки будуть «оголені» всі нерівності фігури, виділяється нижня білизна. Для цього елементу одягу краще вибирати тканину середньої щільності і жорсткості, яка краще тримає форму, не мнеться, не витягується на колінах. Брючки діною 7/8 зі стрілками підходять тільки для струнких дівчат. Вузькі внизу, але широкі в стегнах галіфе, які в талії містять багато складочок, рекомендуються для дівчат із зайвою вагою, т. к. їх повнота буде замаскована.

Завужені штани

Штанини, які звужуються донизу – ця особливість об'єднує безліч різновидів звужених штанів, які можуть бути будь-якого фасону – вузькі, широкі, прямі, довгі, усічені. Для власниць модельних параметрів (високий зріст, тонка талія, довгі стрункі ноги) вибір такого елементу одягу нічим не обмежується. Класичні прямі моделі, які звужуються внизу, підходять до такого типу фігури. Іншим рекомендується поєднувати цей фасон з взуттям на високому каблуці або платформі.

Вироби, вільні в стегнах, підійдуть для власниць пишних форм, вони створять баланс між пишними грудьми і стегнами, при цьому приховають зайві кілограми. Таким дівчатам варто звернути увагу на моделі з високою посадкою, які не облягають стегна і гомілки. Завужені брюки добре поєднуються з вільним, об'ємним верхом. Існує якесь правило: чим ширше нижня частина комплекту, тим вже повинен бути верх, і навпаки. Наприклад, завужені джинси краще поєднувати з вільними блузами або светрами оверсайз.

Широкі короткі штани

Кюлоти – вид укорочених штанів, розлітаються бриджі, по коліна або трохи нижче. З першого погляду їх можна прийняти за спідницю міді. Кюлоти дуже зручні і практичні, виглядають стильно. Це ідеальний варіант для струнких довгоногих дівчат, оскільки із-за нестандартних фасону і довжини, створюється ефект вкорочених ніг. Щоб цього уникнути, жінкам невисокого росту рекомендується носити кюлоти з взуттям на високому каблуці. Укорочений топ або футболка, сорочка в клітку, водолазка – ідеальний верх для образу з такими бриджами. Поверх усього можна надіти піджак або пальто.

Класичні зі стрілками

Жіночі брюки ділового стилю – це незамінна складова суворого, класичного образу. Вироби зі стрілками ідеально підходять для повсякденного офісного вбрання. Цей елемент одягу представлений в широкому розмаїтті моделей, серед яких дівчина, будь-якого віку, статури і росту, зможе підібрати собі ідеальний варіант. Класичні брюки зі стрілками являють собою прямі по всій довжині штани, довжиною до п'ят, з рівно заокругленими стрілками на передній і задній частині штанин.

Колірна палітра обмежується однотонними кольорами – чорний, сірий, бежевий, інші стримані відтінки. Класика добре виглядає як на високих, так і низьких і повних дівчат. Стрілки надають ефект візуального подовження ніг. Комбінувати їх рекомендується з суворими кофтинами, сорочками, блузами. Поверх всього надіти приталений піджак або жакет, з класичними туфлями на невисокому каблуці. Блузку чи сорочку можна залишити навипуск, підв'язавши ремінцем, або заправити всередину. Жіночий галстук додасть образу офіційність.

З допомогою гри квітів можна скорегувати недоліки фігури. Дівчатам з широкими плечима рекомендується верхню частину наряду вибрати в темних тонах, і навпаки, якщо повні стегна, то темною повинна бути нижня. Додавши кілька аксесуарів, наприклад, кольє або намисто, можна трохи розбавити діловий стиль і відправитися в такому вигляді на прогулянку або в театр.

Із завищеною талією

Дизайнери та стилісти активно пропагують брюки із завищеною талією, але не всі дівчата поспішають вибирати таку модель, з тієї причини, що нібито такий фасон дозволений тільки красивим, струнким жінкам. Правильно підібрана модель здатна підкреслити достоїнства фігури, приховати недоліки. Для худих дівчат підійдуть моделі з високою талією на кокетці або зі складками в талії, така модель зробить стегна більш привабливими.

Жінкам щільного статури рекомендується уникати зайвого обсягу в області стегон, тому не варто вибирати укорочені штани з кишенями, а зробити вибір на користь лаконічних, широких штанин з манжетою. Низ будь-якої довжини – 3/4, 7/8, головне – враховувати пропорції фігури, щоб візуально вкоротити ноги. Добре до такого способу підійде верх, який можна заправити всередину. Серед взуття краще вибрати туфлі на високому каблуці, т. к. плоска підошва зменшує довжину силуету.

З чим носити короткі штани

Одним з найбільш поширених і популярних варіантів одягу стали укорочені брюки, які популярні серед жінок і дівчат різного віку, різної статури. Хто-то з допомогою капрі підкреслить витонченість щиколотки, стрункість ніжок, а кому-то візуально додадуть кілька зайвих кілограмів або «віднімуть» 15 см зросту. Як правильно вибрати шорти або бриджі, як модно і стильно їх поєднувати?

Влітку

Капрі – це універсальний одяг для будь-якого часу року і міжсезоння, різниця полягає лише у виборі матеріалу. Зимові моделі виготовляють з м'якої вовни, літні – з тонких матеріалів, наприклад з шовку. Фасони штанів, які рекомендується носити влітку:

  1. З-за об'ємності спідниці-штанів, носити їх рекомендується з облягаючим верхом. Добре буде виглядати майка з яскравим малюнком, топ, лляна футболка, легкий гольф або водолазка. Для ділової зустрічі в якості верхньої частини образу обирають класичну блузку, сорочку, приталений піджак.
  2. Вибираючи взуття до кюлотам, варто взяти до уваги пропорції ніг, т. к. довгоногі красуні можуть вільно одягати взуття на низькому ходу, а представниці чудово половини людства з низьким ростом, краще вибирати взуття на підборах, платформі або танкетці. З аксесуарів підійдуть шарфи, шийні хустки, об'ємні сережки, браслети, намиста кілька ниток.
  3. Шорти-бермуди добре поєднуються з будь-яким верхом і взуттям, все залежить від заходу, який планується відвідати в такому луці. Наприклад, для пляжу до них підійде яскравий укорочений топ, вільна футболка, кольорова туніка, причому кольору низу і верху можуть бути однаково барвистими. Взуття має бути аналогічно легкої – сандалі, босоніжки, пляжні шльопанці. Для створення ділового образу потрібно вибрати однотонні шорти, сорочку або блузу, на завершення – приталений жакет. Рекомендується дотримуватися правило «темний низ, світлий верх», а взуття вибирати класичного стилю, бажано на тонкій шпильці. Вибираючи бермуди до літнього класичного образу, потрібно керуватися правилом етикету – ноги жінки не повинні бути оголені, тому до них потрібно підібрати капронові колготи тілесного кольору.
  4. З брюками-галіфе можна носити майже всі обтягуючі брюки, вільні пуловери, светри, гольфи, блузи, сорочки, туніки, футболки. Це все обов'язково потрібно носити заправленим, що дає продемонструвати тонку талію. Верхню частину образу не рекомендується перевантажувати об'ємними речами, добре підійдуть тренчкоти, кардигани, вузькі пальто, короткі жакети. Високі дівчата можуть дозволити одягти балетки, лофери, оксфорди, але іншим рекомендуються туфлі, босоніжки на високому каблуці або платформі.
  5. Гаучо – це короткі спідниця до коліна чи кісточки, з широким поясом на талії, розкльошені від стегна. До них можна підібрати стильний червоний топ або майку в горошок. Класичні чорні кльоші носять з блузами, сорочками, доповнивши коротким жакетом, туфлями на підборах. Це елемент одягу чудово поєднується зі спортивним топом, курткою, кросівками або кедами. Для щоденної шкарпетки можна вибрати взуття на низькому ходу – човники, балетки, сліпони, влітку – в'єтнамки або сандалі. Струнким дівчатам рекомендується вибрати модель присобранную в поясі, повним – облягаючий по стегнах.
  6. Шаровари, підходящі для створення легкого літнього образу, шиють виключно з легких тканин. Зшиті з повітряної матерії штанці, навіть збираючись у величезна кількість складок, виглядають практично невагомими. Вони характеризуються складним кроєм, тому їх потрібно компонувати з чимось простим. Рекомендується, щоб верх був приталеним і облягаючим. В якості аксесуарів підійде об'ємна біжутерія в східному стилі. Під літній образ підійдуть босоніжки на підборах, сабо, взуття на платформі.

Взимку і восени

Укорочені брюки зі стрілками, мішкуваті, розкльошені, з вовни, бавовни і навіть шовку – штани різних стилів і фасонів, довжини і забарвлень будуть в тренді в холодну пору року. Щоб взимку було тепло, модно, стильно, рекомендується придбати популярні кюлоти або палаццо, враховуючи тип зовнішності, розмір. Під ними ніхто не помітить не тільки теплі колготи, але і кілька зайвих сантиметрів.

Брі-палаццо повинні бути з завищеною талією, а вимог до взуття ні – з-під прямою брючины буде видно тільки носок. Щільні зимові моделі з відкритою щиколоткой носять з відповідним верхи – свитшотом, пуловерів. Хоч спідниця-штани – це річна річ з гардеробу, в осінньо-зимовому сезоні кюлоти з теплих тканин повинні бути в гардеробі кожної модниці. Вони добре доповнюються обтягуючим верхом, ботильйони на високих підборах або платформі.

Взуття під укорочені брюки та аксесуари

Прихильницям укорочених штанів потрібно знати, що взуття без каблука допустимо носити тільки з моделями чоловічого типу. До європейських підходять мокасини, кеди, туфлі-броги, сліпони, боти. Інші фасони капрі рекомендується носити з взуттям на підборах, чим вище, тим краще. Брюки довжиною 7/8 поєднуються з туфлями, які оперізують ногу, таке поєднання гарантує візуальне подовження ніг. Поради щодо вибору взуття під штани-капрі:

  1. Капрі не прийнято заправляти в халяви чобота – це ознака несмаку.
  2. Штани-кльош розташовують поверх взуття.
  3. На питання, з якою взуттям носити укорочені брюки взимку, можна відповісти, що завужені капрі чудово поєднуються разом з ботильйони на високому підборі.
  4. Штани-гаучо в осінньо-зимовий період носять зі спортивними, утепленими або зимовими кросівками.
  5. До літніх штанів з легкої тканини гармонійно підійдуть туфлі, босоніжки на підборах, платформі.
  6. Практичні балетки і човники в поєднанні з укороченими брюками надягають тільки високі і стрункі дівчата.
  7. У комплекті з бермудами жінки будь-якої статури носять кеди, сліпони, мокасини, кросівки, сандалі, босоніжки, як з танкеткою, так і без.

Модні жіночі образи сезону 2019

Відео

Штани європейської довжини або 7/8. З чим носити укорочені брюки? Маха Одягнена.

ЯК НОСИТИ КЮЛОТИ | LOOKBOOK

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!