Що таке рідка шкіра - як використовувати для ремонту або реконструкції взуття та шкіряних виробів

Як би довго ні служили шкіряні речі, і з ними трапляються неприємності: порізи, подряпини, пропалені місця псують вигляд і змушують купувати нові. Якщо ви задумали придбати інший шкіряний диван, взуття чи одяг, почекати, адже їх може підлатати рідка шкіра. З її допомогою пошкодження зникають безслідно. Відтепер ви, а не час, будете вирішувати, скільки ваші речі вам прослужать.

Що таке рідка шкіра

Субстанція, яка закладає пошкодження шкіряного покриття, є фарбою. Вона має дуже високу здатність, що клеїть, легко проникає в поверхню. Після висихання утворюється єдине цільне покриття з вихідним матеріалом, так йому повертається колишній вигляд: воно еластичне, міцне на дотик. Якщо мова йде про реставрацію натурального покриття, то розшарування з поверхнею повністю виключається. На шкірзамінник, дерматин та інші штучні покриття ця гарантія не поширюється.

Відновник шкіри випускається наборами з 7 кольорів. Одна баночка містить близько 20 грамів фарби, якої вистачить на ремонт 100 квадратних сантиметрів, якщо наносити її шаром в 0,2 мм. Витрата залежить від величини і глибини пошкоджень: де-то можна обмежитися нанесенням в один шар, де доведеться покривати кілька разів. У середньому, всього набору вистачить для реставрації від 30 до 100 виробів.

Склад

Фарба, яка непомітно заклеює дірки на шкірі, являє собою надміцний полімер, в основі якого вода і спирт. Крім цього, до складу рідкої шкіри входять каучукова смола, емульгатори, барвники. За зовнішнім виглядом нагадує рідину гуаш, а після нанесення вона повністю всмоктується в поверхню і утворює єдине покриття, яке не відшаровується і за міцністю нічим не поступається натуральному.

Як користуватися

Ремонт шкіряних виробів починається з очищення: необхідно видалити весь бруд і знежирити поверхню, а після цього підбирається колір. Включена в набір палітра кольорів допоможе вам створити будь-який потрібний відтінок. Як користуватися рідкої шкірою? Це залежить від характеру пошкодження:

  • Потертості. Їх необхідно фарбувати тонким шаром фарби, потім вирівняти, злегка притискаючи сухою губкою (це додає новому покриттю таку ж рельєфність), і залишити для просихання. Якщо є необхідність, повторіть.
  • Порізи, тріщини. Для їх зникнення щільно з'єднаєте краю і нанесіть склад пензликом, потім вирівняйте. Залиште трохи для просихання, повторіть процедуру.
  • Глибокі порізи. Якщо є можливість, краще вивернути виріб, потім з'єднати краї. На меблів доведеться забити місце поролоном. Наносите фарбу на лицьову сторону маленькими порціями, використовуючи кисть і не забуваючи вирівнювати поверхню і промокати її губкою. Можна повторити процедуру кілька разів.

Важливо пам'ятати, що субстанція починає схоплюватися дуже швидко, через 10-30 хвилин, тому баночки необхідно відразу закривати. Фарба може повністю висохнути за 2-3 години перебування у відкритій ємності. Після завершення робіт склад є абсолютно безпечним. Під час ремонту необхідно намагатися обмежити контакт з шкірою і тим більше з очима. Якщо висохле покриття необхідно видалити з поверхні, протріть місце спиртом – і все зійде.

Рідка шкіра Liquid leather

Один з найпопулярніших товарів цього типу – рідка шкіра liquid leather російського виробництва:

  • Загальний опис: випускається в окремих тюбиках по 125 мл або в наборах (7 тюбиків по 20 мл), асортимент представлений 7 основними кольорами.
  • Характеристики: процес полімеризації настає через 20 хвилин, повне висихання спостерігається від 2 до 8 годин;
  • Плюси: легко наноситься, швидко застигає; ремонтує наскрізні ушкодження.
  • Мінуси: маленька кольорова палітра.

Рідка шкіра Saphir

Конкуренцію іншим товарам схожого призначення становить рідка шкіра Saphir Creme Renovatrice. Вона проводиться Франції, основний плюс – у високоефективному складі смол:

  • Загальний опис: колірна гамма отримає 50 кольорів, випускається в тюбиках по 25 мл.
  • Характеристики: містить фторкарбоновые смоли, що гарантують довготривалу забарвлення.
  • Плюси: сама широка лінійка квітів.
  • Мінуси: дорого коштує.

Рідка шкіра Bradex

Ізраїльська рідка шкіра Bradex є гідним конкурентом іншим виробникам, забезпечуючи всі умови вдалого ремонту:

  • Загальний опис: випускається в наборах по 7 штук різних кольорів, вага банки з складом 8 грам.
  • Характеристики: час висихання – від 8 до 12 годин.
  • Плюси: ремкомплект включає всі необхідні приналежності (шпатель, рельєфний папір для імітації шкіряної поверхні, вініловий клапоть, підкладкова тканина для отворів).
  • Мінуси: невеликий вибір кольорів, довго сохне.

Ціна на рідку шкіру

Засіб для відновлення шкіряних виробів продаються в наборах по кілька кольорів, в окремих тюбиках бажаного кольору або як спрей. Великою популярністю користуються чорні і бежеві кольори. Ціна на рідку шкіру буде залежати від марки, країни виробника, кількості грамів. Розкид цін на 3 найпопулярніших марки, що спеціалізуються на випуску засоби, коливається в межах 100 рублів:

НазваКількістьЦіна
Saphir (Сапфір) renovate25 мл350 - 400 р.
Liquid leather125 мл650 р.
Liquid leather7 баночок по 20 мл650 - 750 р.
Bradex7 баночок по 20 мл330 - 486 р.

Як вибрати рідку шкіру

Перш ніж купувати засіб для ремонту шкіри, переконайтеся, що пошкодження на вашому виробі маленького розміру, оскільки даний матеріал призначений лише для незначних порізів і подряпин. В іншому випадку краще вдаватися до склеювання. В іншому рекомендації по вибору стосуються тільки колірної гами. Більшість виробників спеціалізуються на випуску 7 основних кольорів з палітри. За допомогою інструкції можна отримати і інші. Якщо виріб, яке з яким ви будете працювати, забарвлене в незвичайний колір, ви знайдете в каталозі Saphir серед 50 варіацій.

Відео: як використовувати рідку шкіру

Рідка Шкіра. Ремонт наскрізного пошкодження HD .

Відгуки

Олена, 27 роківУ нас ободрался шкіряний диван, вирішили купити в інтернет-магазині фарбу для шкіри, замовили з Алиэкспресс. З нанесенням виникли проблеми. Відремонтувати дірку приблизно в 2 квадратних сантиметра не так вже легко. Добре, що покриття не так швидко засихає. Погано те, що десь через місяць колір в пошкодженому місці змінився.
Наталя, 23 рокиВзяла засіб з інтересу. В квартирі є кілька предметів шкіряних меблів, а речей ще більше. Спочатку випробувала на туфлях дочки. Її взуття швидко втрачає гарний зовнішній вигляд. З допомогою цього засобу вдалося надати їм первісний колір. На кріслі зафарбувала просмалена сигаретою місце. На черзі ремонт куртки рідкої шкірою, салон авто.
Олексій, 34 рокиВ нашій сім'ї всі носять шкіряне взуття. Вона довго служить, але втрачає вигляд, і я вирішив провести ремонт взуття рідкої шкірою. Взяв два кольори чорний і коричневий. Полагодив ними дрібні подряпини і повністю перекрив всю поверхню. Виглядає відмінно. Вартість влаштовує. Застосування засобу дозволить не купувати нове взуття ще пару сезонів. Домашні задоволені.
Оксана, 36 роківУ мене вічна проблема – дуже сильно обдираю підбори взуття. При тому, що люблю речі хорошої якості. Купила недорого 7 кольорових баночок, щоб зробити ремонт рідкої шкірою і все відновити. Спочатку проводила експеримент на білих чоботях з екошкіри. Виглядають як на рекламних фото, подряпини на підборах зникли. Буду пробувати і з іншими кольорами.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!