Як прибрати клей з одягу

Навіть нескладна робота в офісі або будинку іноді залишає не виведені плями на одязі. Улюблена кофточка, джинси або сорочка можуть бути зіпсовані, якщо на тканину потрапляє хоч крапля клею. Ніхто не застрахований від раптово тремтячим руки, тому вивчіть способи видалення таких забруднень, щоб врятувати дорогу річ.

Як прибрати супер-клей з одягу

Робота з будь-яким видом клеючих засобів вимагає граничної обережності. Завдяки своїм властивостям, вони залишають на поверхні практично будь-якого матеріалу складно виводяться забруднення. Супер-клей дуже важко видаляти з тканини, а відіпрати милом або порошком взагалі неможливо (особливо якісний, не китайський). Вивести його (поки не почав засихати) можна бензином, розчинником фарб або засобом для зняття лаку (ацетон допомагає навіть при засохлих плямах). Перед тим, як прибрати клей з одягу з шовку або вовни, зробіть розчин (20 мл на 40 мл) оцту і води.

Як прибрати клей Момент з одягу

Методів для видалення стійких клейових плям багато. Для міцних тканин застосовуються бензин, розчин оцту у воді (один до одного), ацетон. Більш ніжні матеріали: шифон, шовк або гіпюр, оксамит, мереживо і шерсть потребують особливого підходу. Видаляти клейові плями з таких тканин можна спеціальним щадним розчином, для отримання якого розведіть 20 г лимонної кислоти в 200 мл води. Змоченим в розчині тампоном промочите пляма, потім виперіть виріб. Деякі види клею Моменту добре прибираються після заморожування (свіжі) або нагрівання (сухі забруднення).

Як прибрати клей від стразів

Після декількох прань зовсім сумно виглядає кофточка з відпалими стразами, на місці яких залишився клей. Часто питання про заміну втрачених камінчиків не виникає. Швидше хазяєчки цікавляться, як прибрати засохлий клей з одягу і не пошкодити тканину. Для цих цілей використовуйте Уайт-спирт, але перш перевірте матеріал на чутливість: наносите засіб не відразу на лицьову сторону виробу, а змочіть їм внутрішній шов. Змін в кольорі тканини не повинно бути, тільки тоді можна працювати з цим розчинником далі.

Як прибрати клей від наклейки з одягу

Неприємно виявити на новій речі свіженьке важко виведене пляма. Часто, як тільки наклейка з цінником або штрих-кодом прибирається, під ними виявляється слід від клею. У цьому місці швидко збереться бруд і пил, чітко позначивши існування на одязі забруднення. Виникає питання, як прибрати з одягу наклейку і пляма, яка буде під нею? Треба потерти тканину ганчіркою, змоченою в ацетоні. У випадку з замшею, яку можна легко пошкодити, радять потерти забруднення шкільним гумкою.

Як прибрати плями клею з одягу

Способи видалення забруднень від клеючих засобів залежать від марки клею, тканини, на яку він потрапив і свіжості забруднення. Загальні рекомендації полягають у тому, що потрібно негайно приступити до роботи над ще свіжим плямою. Шанси його прибрати в перші п'ятнадцять хвилин набагато вище. Важливо не розтирати клей з поверхні серветкою, а промокнути, прибираючи його надлишки. Можна використовувати щось гостре (ніж або ножиці), щоб підчепити впала краплю. Ознайомтеся нижче зі способами вилучення з речей різних видів клею.

ПВА

Свіжа пляма клею ПВА забирається звичайної пранням господарським милом. Застаревшее забруднення з джинсів, льону або бавовни видаляють ваткою, змоченою у спирті. Замшу ж рекомендують потримати над парою кілька хвилин, після чого відтерти клей серветкою. Якщо з килимів ПВА видаляють бензином або розчинником, то шовк краще покласти в морозилку. Через півгодини залишиться тільки розкришити і видалити залишки клею з матеріалу.

Деревне клей

Плями на одязі при роботі з деревом виникають нерідко. Столярний клей з поверхні тканини виводиться за допомогою прання в теплому мильному розчині. Краще дати речі трохи полежати в цій воді перед чищенням. Якщо немає можливості відразу приступити до видалення забруднення, займіться цим відразу по приходу додому. Почніть з розм'якшення засохлою краплі, потім отскоблите її ножем. Знищити всі сліди цього клеїть засоби допоможе одежна щітка і подальша прання.

Канцелярський

Школярі часто «радують» своїх мам різноманітними плямами на формі. Одними з найбільш частих є сліди від клею, який вони використовують для створення аплікацій. Добре, що ця речовина не проникає глибоко між волокнами тканини й там не схоплюється, як деякі інші клейові розчини. Вивести таке забруднення зі шкільної форми ви можете, змочіть тканину в холодній воді. Потім гарненько потріть господарським милом і виперіть.

Текстильний

У роботі з тканинами використовуються різні види клею. Плями від розчинів, застосовуваних для тимчасового схоплювання матеріалу, виводяться просто. Складніше буде прибрати слід від клею, який використовується для декупажу по тканині. Оригінальна формула, що поєднує в собі властивості герметика, лаку та клею, не дасть вам позбавитися від оброненной на одяг краплі простий пранням. Тут знадобиться вся важка артилерія: бензин, розчинник, Уайт-спирт. Для впевненості, що ви не зіпсуєте річ вкінець, протестуйте ці рідини на непомітній ділянці тканини.

Гарячий клей

Таке клеючі засоби з твердого стану при нагріванні стає рідким, потім його розподіляють по потрібній поверхні спеціальним пістолетом. Рано чи пізно гаряча крапля потрапляє на штанину і швидко вбирається між волокнами. Вивести таку пляму можна, помістивши одяг в морозилку. Сильний мороз робить термоклей крихким, і через деякий час його можна буде відшкребти тупим ножем. Гаряча чистка з праскою теж часто виручає хазяєчок. Вони кладуть на пляму бавовняну тканину і пропрасовують це місце 20 секунд.

Відео: як прибрати сліди клею з одягу

3 СПОСОБИ ЯК ПРИБРАТИ КЛЕЙ З ОДЯГУ

Відгуки

Анжела, 30 роківДитина в школі часто користується клеєм на уроках праці. Вже звикла, що капати на одяг він буде регулярно, тому намагаюся прати речі сина відразу. Я знаю, як прибрати клей з одягу, просто відпираю забруднення милом. Хоч раз довелося перед цим замочити річ у розчині соди, аж надто велика пляма син посадив.
Марія, 27 роківНещодавно намагалася підклеїти босоніжок, під рукою виявився клей «Секунда». Працювати з ним закінчила швидко, але потім ледве відмила руки (на другий день) і помітила пляма на шортах. Чим прибрати клей з одягу, просто не уявляла, тому кинулась відразу прати. Результат не порадував, довелося зверху приліпити термонаклейку.
Андрій, 32 рокиПрацюю з ремонтом взуття давно, технологію поводження з клеєм, індивідуальний складу кожного з них вивчив добре. Однак ніяк не очікував такої проблеми, як не виведене з джинсів пляма. Не знаю, як забруднився, завжди перевдягаюся в спеціалізовану одяг. Не допомогли ні бензин, ні гліцерин – штани довелося перевести в розряд домашніх.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!