Як стати дієтологом - що потрібно для цього. Як стати дієтологом без медичної освіти, з допомогою курсу

Дієтологія є прикладним розділом медицини, присвяченим організації правильного харчування. Фахівці цієї області допомагають своїм пацієнтам вирішувати проблеми зі здоров'ям і оптимізувати раціон з метою коректування маси тіла. В наш час дієтологи дуже затребувані, оскільки більше 40% дорослого населення планети страждає від ожиріння. Якщо ви бажаєте освоїти цю професію, щоб допомагати оточуючим, готуйтеся вчитися на курсах по дієтології і в ВУЗах. Дізнайтеся відповідь на питання, як можна стати дієтологом: ця професія докорінно змінить життя багатьох людей, приведе їх до здоров'я.

Як стати дієтологом з допомогою курсів

Цей розділ медицини вимагає такого ж ретельного вивчення, як, наприклад, гастроентерологія або пульмонологія. Щоб стати кваліфікованим фахівцем у цій галузі, потрібно не просто хотіти, а по-справжньому прагнути до поставленої мети. Якщо ви твердо вирішили для себе цю спеціальність, будьте готові наполегливо займатися:

  • вивчати механізми обміну речовин;
  • аналізувати фізіологічні особливості людського організму;
  • оцінювати користь продуктів харчування;
  • складати дієти;
  • коригувати раціон виходячи з потрібних організму поживних речовин або виявлених захворювань.

Без медичної освіти

Щоб на двері кабінету висіла заповітна табличка «лікар-дієтолог», вам потрібно пройти нелегкий шлях: закінчити медичний ВУЗ, пройти постдипломна освіта за терапії або педіатрії. Лише після цього розпочнеться безпосереднє навчання на дієтолога. Чи означає це, що людина, яка після школи не вибрав медицину, позбавлений можливості стати фахівцем з організації правильного харчування? Аж ніяк! Існують альтернативні способи отримання права на роботу в цьому напрямку.

Тим, хто пізно зрозумів, чим хоче займатися, рекомендовані спеціальні курси дієтолог-консультант. Щоб на них записатися, не потрібен диплом про закінчення медичного Вузу. Підготовку в цьому напрямі пропонують такі заклади, як:

  • навчальні центри;
  • коледжі фітнесу та бодібілдингу;
  • центри додаткової професійної освіти (наприклад, у таких закладах жителі Москви можуть навчатися у кваліфікованих фахівців ГУ НДІ харчування РАМН і інших провідних Вузів).

Тривалість курсу занять становить 2-4 місяці. По завершенні навчання (за умови успішної здачі іспитів) видається відповідний сертифікат. Цей документ дозволить вам працювати консультантом по правильному харчуванню в спортзал або фітнес-центрі. При прагненні почати практику ви неодмінно досягнете своєї мети. Труднощі чекають тільки з фінансами – ціна навчання варіюється від $150 до $300.

Навчання дієтології для лікарів

У людей з вищою медичною освітою горизонт можливостей набагато ширше. Курси по дієтології для лікарів проводяться за спеціальною програмою, що передбачає подальшу практику диетсестрой або лікарем-дієтологом. Професійне навчання проводиться виключно при медичних ВУЗах. Тривалість такого курсу становить близько року. Одним з кращих місць навчання для жителів нашої країни вважають Інститут дієтології та харчування в Москві (офіційно – ФГБУ «НДІ харчування» при РАМН). Працює аспірантура, ординатура, підготовка науково-педагогічних кадрів.

Ознайомтесь детальніше з іншою професією і дізнайтеся, як стати стюардесою.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!