Викрійка спідниці-олівець для початківців. Побудова викрійки покроково, розкрій та пошиття спідниці своїми руками

Модна спідниця, щільно облягає стегна, з елегантним вирізом ззаду являє собою класичний стиль, який популярний серед сучасних жінок. Це базова річ гардероба, яка допомагає своїй власниці виглядати шикарно, жіночно і впевнено. Виріб легко зшити самої, якщо знати основи шиття і зробити правильну викрійку.

Як скроїти спідницю-олівець

Пошиття одягу, яка буде відповідати вашої унікальної фігури і розміру, може здатися складним процесом, але, якщо акуратно викроїти виріб, то все обов'язково вийде. Як побудувати викрійку спідниці-олівець? Для цього необхідно мати пару-трійку інструментів і бажання порадувати себе обновкою. Зробивши кілька математичних підрахунків, ви отримаєте шаблон для спідниці під вашу фігуру. За викройкою слід, насамперед, відштовхуватися від тканини, з якої збираєтеся пошити річ.

Тканина для спідниці-олівець

Якість матеріалу залежить від вашого бажання. Питання про те, скільки тканини потрібно на спідницю-олівець, хвилює кожну швачку, яка збирається пошити собі нове виріб. Витрата кількості залежить від таких факторів, як фасон речі, її довжина, ширина і обсяг стегон майбутньої власниці. Під час придбання тканини слід врахувати надбавку, яка піде на шви, підгин, декоративні вставки або шліцу. Існує правила, дотримуючись яких, навіть починаюча швачка не помилиться з кількістю матеріалу для викрійки спідниці-олівець:

  1. Якщо обсяг стегон менше 145 см, тоді кількість потрібної тканини обчислюється так: визначається бажана довжина виробу, а до неї приплюсовується 20 см на шви та інші елементи.
  2. Якщо обсяг стегон понад 145 см, тоді довжина спідниці множиться на 2 і додається ще 20 див.

Як розкроїти спідницю-олівець – покрокова інструкція

Перед тим, як зшити собі нову річ, необхідно побудувати викрійку. Ті, хто займається рукоділлям, знають, як кроїти спідницю-олівець: для побудови потрібно зняти мірки і побудувати сітку креслення основи. Робіть це так:

  1. Для початку зробіть три головні виміри: обхват навколо талії, відстань від талії до стегон, відстань від ваших стегон до колін.
  2. Зробіть шаблон для половини спідниці: візьміть великий аркуш, намалюйте прямокутник з довгою стороною до краю паперу. Прямокутник повинен відповідати довжині вимірювань плюс 12 см для пояса і подолу. Фігура повинна бути такою ж широкою, як вимірювання стегна плюс 2 см для припуску на шви.
  3. Від талії відміряйте довжину виробу плюс 6 см для пояса. Відмітьте цю точку на довгій стороні прямокутника. Акуратно проведіть криву лінію, що проходить від талії до позначки, яку ви тільки що створили. Потім позначте криву від колін до подолу на 6 см всередину від зовнішнього нижнього краю прямокутника. Відмітьте цю точку.
  4. Виріжте шаблон.

Викрійка спідниці-олівець для початківців – покрокова інструкція

Якщо вдасться викроїти виріб, то вважайте, що успіх у пошитті практично гарантований. Залишиться лише зробити ще кілька кроків. Коли будете різати тканину по викрійці, то не забудьте додати по два сантиметри з усіх боків, щоб річ не виявилася тісною, особливо це стосується матеріалу, який не тягнеться. Отже, щоб зшити спідницю-олівець своїми руками для початківців, розроблені покрокових майстер-класи. Наприклад, ось, як виконується викрійка спідниці-олівець прямий моделі, яка має звужену форму, шліцу і пояс:

  1. Зробити креслення, потім перенести його контури на папір.
  2. Опустити лінію стегон на 7-8 см по боковому шву, поставити точку А4 на задній половині і А5 на передній.
  3. З наявних точок провести скіс до лінії низу, зауживая майбутню спідницю.
  4. Якщо довжина виробу близько 50-60 см, то по лінії низу зігнути по 2 см з кожного боку, а з цих нових точок провести бічний шов до існуючих точок. Варто відзначити, що кути повинні бути 90 градусів, інакше низ буде «підстрибувати».
  5. Побудувати шліцу (шириною до 5 см, висотою – від 18 до 20 см) або відзначити висоту розрізу, поставивши мітку посередині задньої частини викрійки.
  6. Додати припуски на шви і починати кроїти на тканини.

Моделювання спідниці-олівець

Можна вибрати різний крій спідниці-олівець, головне тут – не залишати без уваги індивідуальні особливості фігури, правильно розрахувати параметри, щоб при пошитті виріб ідеально село по фігурі. Спідниця-олівець має облягаючий фасон, тому потрібно точно заміряти талію, відстань від талії до стегон і від стегон до колін, правильно розташувати блискавку. Моделювання спідниці-олівець – завдання не складна, але вимагає точних цифр і детального опису.

Спідниця-олівець із завищеною талією

Така річ є універсальним нарядом, який підійде як струнким дівчатам, так і власницям пишних форм. Спідниця-олівець з високою талією може бути короткою або ж трохи нижче колін, причому зробити її можна з будь-якого матеріалу, наприклад, костюмної тканини або трикотажу будь-якої щільності. Перед тим, як викроїти виріб із завищеною талією, слід врахувати навантаження на тканину, тому як сипка текстура прослужить не надто довго.

Спідниця-олівець трикотажна

Вироби з цього матеріалу завоювали серце не однієї дівчини і жінки. Особливістю вузьких трикотажних спідниць є те, що вони, обтягуючи фігуру, можуть підкреслювати складки тіла, тому носити їх рекомендують худеньким дівчатам або ж можна скористатися стягуючим нижньою білизною. Представлене на фото виріб має ряд переваг, завдяки яким воно стає фаворитом жіночого гардеробу:

  1. Спідниця-олівець своїми руками робиться дуже легко, при цьому вона може бути будь-якої довжини, з завищеною талією або зі шліцом – тут все залежить лише від вашої фантазії.
  2. Виріб облягає стегна, вигідно підкреслюючи плавні вигини жіночого силуету.
  3. Довжина до клена або трохи нижче є універсальною, тому спідниця поєднується з діловим і повсякденним одягом.
  4. Спідниці з трикотажу відмінно носяться, не мнуться, легкі в догляді.

Спідниця-олівець нижче коліна

Виріб, як на фото, буквально нещодавно носили виключно ділові жінки, а сьогодні такий фасон вибирають вже багато. Спідниця-олівець нижче коліна ідеально виглядає на дівчатах невеликого зростання, адже вона допомагає візуально подовжити фігуру і ноги. Розріз ззаду або збоку забезпечує свободу руху, зберігаючи привабливу обтягуючий форму виробу, що кожна леді зможе скласти і зшити самостійно.

Класична спідниця-олівець

Даного роду одяг повинна бути в гардеробі кожної справжньої леді. Класична спідниця-олівець вдало поєднується з багатьма видами одягу, вона вигідно підкреслює жіночність і красу фігури своєї власниці. Варто відзначити, що якщо ви хоч трохи розбираєтеся в шитті, то викрійка спідниці-олівець для вас – нікчемна справа, адже докладні майстер-класи процесу створення нової речі є практично в кожному випуску модного журналу Бурда.

Спідниця-олівець з кишенями

Якщо при самостійній викрійці спідниці ви бажаєте надати їй деяку кокетливість, то варто розглянути дану модель. Спідниця-олівець з кишенями має вільний фасон, тому її можна зарахувати навіть до молодіжної одязі. Різні кишені можуть надавати готовому виробу зовсім інший настрій: злегка відстовбурчені подобаються любителям неформального стилю, а прорізні з вишуканою вишивкою нагорі воліють розкішні і впевнені в собі леді.

Спідниця-олівець з розрізом спереду

Елегантний розріз на спідниці не може не притягувати погляди. Виріб з таким нюансом буде виглядати більш спокусливо. Так, спідниця-олівець з розрізом спереду підходить для жінок будь-якого віку, але його краще робити не більше 10-15 сантиметрів, щоб пані не виглядало вульгарно. Існує маса фото, які демонструють красивий вид власниць таких спідниць.

Дізнайтеся більше способів, як зшити спідницю-олівець своїми руками.

Відео: Як зробити викрійку спідниці-олівець

Спідниця-олівець. Викрійка спідниці-олівець #1

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!