Причини тика лівого ока

Всі хоча б раз у житті стикалися з ситуацією, коли починала безпричинно скорочуватися м'яз очного століття. У народному фольклорі навіть існують прикмети, готові передбачити, якщо ліве око сіпається, що це означає для людини. Для жінок – вдалі покупки і приємні зустрічі, а чоловікам слід бути обережними з фінансовими операціями. У цій статті ви знайдете опис сучасних причин і передумов, чому сіпається ліве око. Зверніть увагу на випадки, коли бажано звернутися до лікаря при наявності симптому мимовільного посмикування століття.

Чому сіпається повіку лівого ока

Причин, за якими виникає нервовий тик лівого або правого століття – безліч. Вам може здатися, що таке різке посмикування століття помітно всім оточуючим. Але це тільки ваші відчуття через нестандартність випадку. Постійна перевтома, проблеми особистого характеру, порушення режиму сну можуть спровокувати нервовий тик очного століття.

Якщо ж ви самостійно не бачите причин для періодичного посмикування століття, варто звернутися до лікаря-невропатолога. Консультація лікаря і лікування важливі, коли твк не проходить довгий час. Насторожитися варто:

  • якщо смикається м'яз під оком, і це поширюється і на щоку, верхню повіку;
  • якщо при скороченні закривається очей;
  • коли болить лицьовий нерв,
  • у разі, коли з'являються ознаки кон'юнктивіту – почервоніння, нагноєння.

Нижня

Коли безперервно смикається нижню повіку протягом тривалого часу, варто звернутися до фахівця, так як бездіяльність призводить до зниження зору або гемиспазму особи. Якщо це явище не постійне, можна зробити невеличку гімнастику для очей, часто поморгати 1-2 хвилини, щоб усунути неприємне відчуття на цілий день. Якщо це не допомагає, то постарайтеся дати собі невеликий відпочинок – відмовтеся від кави і інших стимуляторів, по можливості прикрийте очі і розслабтеся на деякий час.

Верхнє

Коли мова йде про верхньому столітті, то намагайтеся не терти його руками, тому що можете занести інфекцію і спровокувати кон'юнктивіт. Уникайте конфліктних ситуацій, що провокують стрес і навантаження на нервову систему. Дотримуйтеся оптимального режиму дня і обов'язково давайте відпочинок очей при роботі за комп'ютером. Дотримуючи ці нехитрі правила, ви уникнете причин дискомфорту, коли починає сіпатися верхнє очне повіку.

Причини тика лівого ока

Чому періодично смикається ліве око? Мимовільне скорочення м'язів століття часто виникає з таких причин, як:

  • нервове перенапруження і втома;
  • часті стреси;
  • нерегулярний і недостатній сон;
  • зловживання алкоголем, тютюновими виробами, що впливають на діяльність нервової системи;
  • наслідки травм мозку (струс, інсульт).

Коли в майбутньої матері сіпається око при вагітності, це говорить про нестачу в організмі магнію і кальцію. Позбутися від неприємних відчуттів допоможе збалансований режим дня з потрібною кількістю сну і відпочинку. Засобом профілактики нервового тику стане вживання продуктів, багатих магнієм – це:

  • пшеничні висівки;
  • горіхи;
  • насіння;
  • гречка.

Зазначені варіанти не є єдиними причинами того, що м'яз сама смикається під оком. На жаль, це може бути симптомами неврозу, остеохондрозу шийного відділу. У таких ситуаціях лікарі здатні вилікувати твк, використовуючи медикаментозне лікування у вигляді різних седативних засобів. Як доповнення застосовується акупунктура, гіпноз.

Відео: що робити якщо сіпається око

Що робити, якщо почалося смикання століття? Не панікувати, заспокоїтися, незалежно від того, ліве віко або праве. Дізнайтеся, що рекомендує лікар у запропонованому відеоролику. Нервовий тик сам по собі не є окремим захворюванням, а сигналізує про збої, перенапруженні або захворюваннях нервової системи. Спокійний спосіб життя, про який йдеться у відео, допоможе уникнути смикання очного століття.

Ваше здоров'я Нервовий тик очі

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!