Гвоздика від паразитів - як брати, рецепти відварів, корисні властивості та протипоказання

Наш організм - це складна система, особливий світ, в якому живуть як корисні дрібні, так і паразитують за рахунок людини аскариди, трематоди, гострики, лямблії та інші паразити. Щоб позбутися від шкідників, потрібне ґрунтовне чищення кишечника, і в цьому допоможе гвоздика від паразитів - як приймати її, розглянемо нижче.

Гвоздика – лікувальні властивості від паразитів

Майже на кожній кухні можна виявити баночку з пряною, пекучої спецією гвоздикою, але не багато господинь знають, що вона входить до складу антипаразитарного БАДа і в трав'яну фармакопеї Британії. Можливо, поцікавившись про корисні властивості цієї спеції, ми зовсім по-іншому подивимося на неї і будемо використовувати не тільки як ароматну приправу для своїх страв.

Активно застосовується гвоздика від паразитів, крім того, вона володіє масою інших корисних властивостей:

  • бактерицидна;
  • протигрибковий;
  • антигельмінтний;
  • спазмолітичну;
  • антиканцерогенну;
  • ранозагоювальний;
  • вторгнень при метеоризмі.

Багато організми-подселенцы біжать від спеції, і входить до її складу ефірної олії гвоздики, як від вогню: білий, золотистий стафілокок, палички дифтерії, навіть, винуватець розвитку сибірської виразки. Не дає вона розмножуватися паличку туберкульозу, крім того, рекомендується фахівцями для профілактики грипу. Успішно пройшла випробування гвоздика на тварин проти аскаридозу.

Як приймати дорослим

Рецепт її застосування простий, потрібно лише подрібнити пряність до стану порошку, потім вживати дозовано 10 днів поспіль. Гвоздика для дорослих приймається у дозі 1/5 або 1/3 чайної ложки (залежить від ваги людини). З'їдати порцію потрібно за 20 хвилин до обіду. Після десятиденної терапії для профілактики засіб приймають раз на тиждень. Так можна перемогти непрошених гостей у своєму організмі, уникнути інтоксикації.

Лікування гвоздикою дітей

Для дітей рекомендується лікування протиглистовою порошком, а не відваром. Відвар готується на вогні і втрачає корисні властивості. Крім того, він повністю всмоктується в тонкому кишечнику і не проходить по всьому шкт, а більшість паразитів вражають печінку і товстий кишечник. Порошок ж потрапить в товстий кишечник, збільшуючи ефективність терапії. Лікування гвоздикою дітей проходить по тому ж сценарію, що і дорослих. Різниця в дозуванні – для дитини вона повинна бути менше в два рази, ніж доза дорослої людини. Протиглисний засіб приймається раз на день.

Як приймати гвоздику від паразитів

Це засіб дезінфекції внутрішніх органів застосовується від аскаридозу за певним сценарієм. Для початку необхідно зрозуміти, яким типом глистової інвазії інфікований пацієнт, стадію зараження. Після цього підбирається курс лікування, дозування. У більшості випадків тривалість прийому становить рівно тиждень, після чого йде тижневу перерву і повторення курсу. Можливі побічні ефекти з-за високого вмісту компонента евгенолу.

Гвоздика проти паразитів при лямбліозі застосовується з лепехою, полином, пижмою. Крім лікування травами, пацієнту необхідно дотримуватися рослинну або кисломолочну дієту, пити більше води, відмовитися від солодощів, мучного. При опісторхозу прийом гвоздики без спостереження лікаря строго заборонений – це може обернутися серйозними ускладненнями. При лікуванні аскаридозу і ентеробіозу фітотерапія з гвоздикою ефективна. Паразити успішно виводяться з організму, включаючи печінку, жовчний міхур, але можуть швидко з'явитися знову.

Порошок гвоздики

Приготувати його просто - сухі суцвіття ретельно подрібнюються в блендері, ступці або кавомолці. Гвоздика від паразитів в порошку повинна прийматися не менше місяця з перервами. Мелена гвоздика від паразитів буде ефективніше працювати в поєднанні з полином (допоможе і від панкреатиту). Обидва рослини розтираються в порошок, але змішувати не потрібно. Кожен день до обіду приймати по половинці чайної ложки спочатку порошок гвоздики, потім з полину, запиваючи склянкою води. Лікування триває три тижні, потім для закріплення результату можна продовжити пити препарат 1 раз на 3 дні.

Може застосовуватися порошок відразу з полину, гвоздики і пижма. Ці три види трав особливо ефективні при зараженні. Буде потрібно 1,5 г гвоздики, 3 м пижма, 1 г полину. Смак у рослин неприємний, тому порошок можна помістити в хлібний м'якуш. Приймати засіб потрібно за схемою: у перший день половинку ч. л. до їди 1 раз. На наступний – 2 рази, потім – три, і так до дев'ятого дня. При правильному дозуванні паразити виходять повністю за дев'ять днів лікування.

Настоянка гвоздики

Спиртова гвоздичная настоянка зручна тим, що довго зберігається. Вона позитивно діє при гельмінти, може застосовуватися для лікування травної системи, нервових захворювань, грибкових і бактеріальних інфекцій. Для приготування настоянки гвоздики потрібно взяти 30 г бутонів, залити ½ л горілки і залишити на пару тижнів. Перед застосуванням рідину проціджують. Гвоздика від глистів застосовується в дозі - одна чайна ложка перед їжею. Зберігається засіб в холодильнику.

Трава гвоздика

Якщо настоянка готується на горілці, то настій з гвоздики роблять на воді шляхом запарювання бутонів трави гвоздики (які слід подрібнити), хоча більше підійде для цієї мети заздалегідь приготований порошок. Разова доза становить 0,5 р. За добу можна прийняти півтора грама порошку. Для правильного вимірювання дози краще використовувати ваги високочастотного вимірювання. Рецепт приготування простий: 1,5 г порошку розчиняють в 200 мл і залишають на годину, потім пропускають через марлю. Засіб розподіляють на три прийоми.

Гвоздика в капсулах

Офіційною медициною вона не визнається антигельмінтним засобом, але в аптеці пропонується гвоздика в капсулах, у складі БАДа Евалар. Як пити гвоздику від паразитів? Приймати засіб потрібно тричі на добу по дві капсули до 8 тижнів. Дітям до 12 років препарат протипоказаний, він вважається надто агресивним. Для малюків передбачений більш легкий варіант тройчатки. Він включає в свій склад: чебрець, екстракт кмину і календулу.

Відвар з гвоздики

Відвар готують для лікування аскаридозу, для клізм цей склад протипоказаний. Щоб приготувати ліки, необхідно взяти 1,5 г порошку гвоздики розмішати в 200 мл окропу і потримати на водяній бані хвилинку, потім настояти півгодини і процідити. Відвар з гвоздики слід пити по ч. л. до їди. Запас відвар не заготовлюють, тому що він втрачає свої лікувальні якості.

Протипоказання

Не дивлячись на те, що користь від гвоздики очевидна, паразитологи попереджають і про її шкідливих властивості. Від гельмінтів вона позбавить швидко, але застосовувати гвоздику слід з обережністю. Вона є алергеном, провокуючим висип і почервоніння. Перед використанням будь-яких засобів, у складі яких є гвоздика, слід ознайомитися з протипоказаннями та не допускати передозування.

Протипоказання гвоздики:

  • Лікування гвоздикою від паразитів заборонено вагітним жінкам, тому що вона здатна скорочувати маткові м'язи. Навіть невелика доза здатна спровокувати передчасні пологи.
  • Гвоздика підвищує АТ, тому протипоказаний гіпертонікам.
  • Не рекомендується ця приправа язвенниками, пацієнтам з хворобами підшлункової залози, хронічним гастритом, іншими захворюваннями шкт і підвищеною кислотністю, інакше не виключено загострення хвороби.
  • Не можна застосовувати її як ліки дітям до двох років. Дітям старшого віку дозування зменшується в два рази.
  • Не рекомендується засіб перед початком менструації.

Відео: 8 цілющих властивостей гвоздики

8 ЦІЛЮЩИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ГВОЗДИКИ

Відгуки

Вікторія 45 роківЯ лікувалася настоянкою, кожен день приймала перед вечерею. Ніяких змін не помітила, ні алергії, ні нудоти не було. Через два тижні здала аналізи, вони виявилися хорошими. Очищення пройшло вдало. Однак я ще два тижні приймала засіб для профілактики і повторно здала аналіз – результат був той самий. Виходить, що мені гвоздика допомогла.
Олександра 28 роківУ мене теж була така проблема. Я купила противоглистную тройчатку, це не синтетичний, а натуральний препарат. Пила по інструкції з простою схемою. Погіршення самопочуття не було, тому пропила курс повністю. Аналізи здала, вони виявилися хорошими. Зручно і самій не потрібно возитися з приготуванням. Мій відгук через аптечний препарат.
Сергій 42Напишу свій відгук. Я лікувався гвоздикою і пижмом, робив порошок, брав, як написано вище. На смак дійсно огидно, дуже гірко, іноді помічав легке запаморочення, печію. Запивав склянкою холодного окропу і заїдав хлібом. Під час лікування дотримувався дієти. Важливо дотримуватися пропорції. Здав аналізи, вони не показали наявність гостриків.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!