Струмінь бобра - лікувальні властивості і застосування

Серед засобів народної медицини є чимало таких, які не всі лікарі визнають, але, за відгуками пацієнтів, ці речовини дієві. До цієї групи ліків можна віднести і боброву струмінь. Дізнайтеся більше про властивості продукту тваринного походження, при яких хворобах його застосовують, де його можна купити і за якою ціною.

Що таке струмінь бобра

Тих, хто вперше почув про безліч корисних властивостей даного ліки, цікавить, як здійснюється це цілющий засіб. Відповідь на питання, що таке струмінь бобра, дуже простий. І у самок, і у самців цього виду тварин є спеціальна залоза, яка знаходиться в періанальної області і виглядає як два мішечки, сполучених між собою. В цьому органі і міститься струмінь – щільне ароматична речовина бурого кольору з різким характерним запахом, яке ще називають кастореум, або мускус бобра. У тварин такий секрет виробляється, щоб їм мітити територію.

Яке ж застосування бобрової струменя людиною? Цій речовині приписується безліч цілющих властивостей, але офіційна медицина відзначає тільки здатність кастореума підвищувати опірність людського організму під впливом багатьох шкідливих факторів. Якщо ж судити з відгуків людей, які використовували цей продукт секреції, властивості бобрової струменя
набагато ширше. Далі ознайомтесь з особливостями застосування кастореума детальніше.

Струмінь бобра – лікувальні властивості

Це засіб на сьогоднішній день широко використовується як ефективне доповнення в терапії самих різних захворювань. Якщо подивитися відгуки людей про те, що лікують бобрової струменем (на фото нижче), то перелік таких захворювань дуже великий. Сюди можна віднести недуги серця і кровоносної системи, гепатити, нездужання на нервовому грунті і навіть деякі стадії онкології. Знаючи, чим корисна бобриная цівка, деякі люди приймають її для загальній тонізації організму. Багато позитивних коментарів про застосування кастореума для лікування недуг в жіночій і чоловічій статевій сфері.

Показання до застосування

За відгуками людей, що брали дане засіб, список, від чого допомагає бобровий струмінь, дуже великий. Так, лікуватися кастореумом (після консультації з фахівцем!) показано при:

  • хвороби нервової системи, депресії, мігрені, судомах;
  • захворюваннях серця – стенокардії, ішемії;
  • ураженнях судин, атеросклерозі, варикозі, а також для розрідження крові;
  • недугах дихальної системи – ГРВІ, тонзиліті, бронхіті, пневмонії, астмі, туберкульозі та інших;
  • хвороби і розладах ШКТ, внутрішніх органів – гепатитах А, В і С, кандидозі, запорах;
  • захворюваннях суглобів;
  • ураженнях шкіри.

Боброва струя – інструкція по застосуванню

Після того, як мішечки з кастореумом здобуті, їх сушать. Потім отриманий екстракт у вигляді порошку вживають в чистому вигляді або додають у лікарські зілля, призначені для внутрішнього або зовнішнього застосування – водні або спиртові настоянки, ректальні свічки, мазі. Те, яким способом буде проходити лікування бобрової струменем, залежить від конкретного захворювання, яке хоче вилікувати людей.

В інструкціях до препаратів на основі кастореума, які продаються в аптеці, вказується конкретна схема прийому цього засобу при різних недугах. Стандартна доза – пити зілля по 1,5 ч. л. тричі на день, але правильно буде перед початком вживання ліків уточнити потрібну кількість у фахівця. Не можна перевищувати зазначену в керівництві дозування, адже це може спричинити побічні ефекти: безсоння, нервозністю, головними болями.

Як приймати боброву струмінь для профілактики

Щоб зміцнити організм і попередити багато захворювань, кастореум теж буде корисний. Як приймати боброву струмінь для профілактики? При вживанні з такою метою дозування засобу повинна бути невеликою – по 1 ч. л. вранці і ввечері (але не пізніше ніж за три години до того, як лягти спати). Тривалість профілактичного прийому не повинна становити більше місяця.

Для жінок

Багато представниць прекрасної статі готові платити не найнижчу ціну за це засіб, адже користь від застосування мускусу в гінекології дуже вагома. Шляхом використання бобрової струменя для жінок лікують запалення придатків, цистити, розлади менструального циклу, пухлинні захворювання. Часто використовують кастореум та з метою позбутися від кандидозу. Для цього в розчині мускусу (1 ч. л. настоянки на 100 мл води) тампон змочують і вводять на ніч у піхву.

При онкології

Ефективно таке ліки при ракових захворюваннях? Важливо знати, що бобровий струмінь при онкології застосовується тільки як додатковий засіб до основної терапії. Обов'язково потрібно консультуватися з лікарем щодо можливості її використання, адже ціною питання в даному випадку є людське життя! Найпомітніші результати застосування мускусу дає на початкових стадіях хвороби, помітно активізуючи захисні ресурси організму.

Користь для чоловіків

Здавна кастореум використовували як засіб, здатний підняти чоловічу сексуальну силу. Як пити боброву струмінь для потенції – частий питання і зараз. З цією метою вживають настоянку на основі мускусу по 1 ст. л. двічі на день або порошок кастореума по 1 г тричі на день. Така схема лікування допомагає навіть при імпотенції. Рекомендується запивати струмінь бобра міцною кавою, щоб перебити її дуже неприємний присмак. Корисно це народне ліки і при такому чоловічому недугу, як простатит. В цьому випадку для лікування застосовують ректальні свічки з мускусом на основі свинячого жиру.

Ціна

Не в кожній аптеці сходу можна придбати ліки, але замовити його по каталогу або купити в інтернет-магазині можна запросто. В аптечній мережі представлені вже готові препарати з мускусом бобра – капсули Кастокрин, Касолин за ціною 990-1300 рублів за упаковку, або настойки за ціною 700-800 рублів за 100 мл. Якщо ж ви хочете самостійно придбати натуральний засіб і приготувати ліки, то врахуйте, скільки коштує струмінь бобра: за 1 г готового сухого продукту доведеться заплатити від 20 до 60 рублів.

Як приготувати струмінь бобра в домашніх умовах

Для проходження повного курсу лікування або профілактики багатьох недуг за допомогою даного продукту часто потрібно вжити не менше 1 л настойки кастореума. Враховуючи вартість такого засобу в аптеках, люди часто цікавляться, як зробити боброву струмінь у домашніх умовах – так курс терапії виходить дешевше. Розгляньте простий спосіб приготування такого зілля:

  1. 100 г висушеного мускусу дуже дрібно подрібнити. Робити це треба в гумових рукавичках, інакше руки будуть неприємно пахнути ще кілька днів.
  2. Помістити масу у скляну банку, додати туди 0,5 л хорошої горілки, а ще краще – така ж кількість медичного спирту міцністю 70%.
  3. Наполягати ліки в темному місці не менше 2 тижнів, щодня збовтуючи суміш. Готовий засіб має придбати насичений коньячний відтінок.

Відео

Боброва струмінь: Приготування настоянки з бобрової струменя

Відгуки

Ігор, 47 роківМені порадив пропити настоянку мускусу бобра друг, тому що я з-за навантаження на роботі зовсім розтратив сили, від постійної втоми навіть близькість з дружиною не завжди виходила. Результатом лікувального курсу дуже задоволений, поліпшення з'явилися вже через тиждень прийому. Відчуваю себе повним енергії, і в спальні завжди все ок.
Зоя, 41 рікВирішила купити в аптеці і пропити настоянку кастореума бобра, тому що замучить постійно хворіти сезонними застудами. Пройшла у вересні профілактичний курс, і ось вже Новий рік на носі, а я обходжуся без лікарняних листів! Моя думка така: пропити даний засіб – це зовсім недорого порівняно з ціною набору протизастудних ліків.
Костянтин, 37 роківДля мене настоянку з ароматичних залоз бобра робив знайомий мисливець. Взяв цей продукт у нього, так як він знає, як правильно добути, висушити залози, а потім застосувати їх для поліпшення здоров'я. Результати лікувального курсу: підвищився життєвий тонус, щоранку прокидаюся бадьорий. Таке відчуття, що на роботі, а потім і вдома гори можу ворочати!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!