Чистка лімфи солодкою: інструкція та відгуки

Беручи безпосередню участь в очищенні організму від токсинів, лімфа забруднюється продуктами метаболізму. Про її забрудненні свідчить погане самопочуття і погіршення стану шкіри. Доступним і ефективним способом очищення організму є солодка, але чистка повинна здійснюватися у суворій відповідності з інструкціями.

Користь кореня солодки для організму і лімфи

Основною функцією лімфи є повернення органічних речовин з тканин в кров. Солодка (або лакриця) являє собою трав'яниста рослина, коріння якого містять сапоніни – органічні сполуки, що впливають на активність ендокринних залоз. Зміст цих елементів обумовлює застосування солодки в народній медицині як засіб для очищення лімфи. До корисних властивостей рослини належать:

  • розріджує вплив на компоненти внутрішнього середовища організму (лімфу, кров);
  • стимуляція лімфообігу;
  • очищення від токсинів;
  • протизапальну дію.

За рахунок чиниться на організм подразнюючого впливу нормалізується робота лімфатичної системи, прискорюється ліпідний обмін і процес зниження ваги, зменшується набряклість. Очищення кишечника від шлаків сприяє поліпшенню кольору шкіри і її очищенню від висипань. Очищена лімфа краще виконує свої імунологічні функції, перешкоджаючи проникненню мікробів.

Як почистити лімфу солодкою

Очищення лімфи солодкою може відбуватися декількома способами, що відрізняються за способом приготування очищаючого кошти, додатково вводиться компонентів і тривалості курсу процедур. Вибираючи методику, слід враховувати наявність протипоказань і можливі побічні ефекти. Рекомендується поєднувати внутрішній прийом коштів з дієтою і підтримувати водний баланс.

Сиропом солодки

Найпростішим способом очищення лімфи солодкою є використання аптечного сиропу. В інструкції до препарату міститься детальний опис його застосування. Суть процедури полягає у вживанні кошти, приготованого за наступним рецептом:

  1. Розвести в склянці води 15 мл лакричного сиропу.
  2. За 30 хв. до першого прийому їжі вжити очищаючий засіб.
  3. Продовжувати прийом щодня протягом 14 днів.

Очищення лімфи солодкою

Чистка сиропом і Энтеросгелем

Солодка стимулює секреторну активність усіх залоз, що призводить до посиленого виділення токсинів з тканин в кров. Для прискорення виведення продуктів метаболізму з організму рекомендується поєднувати фітотерапевтичні засіб з схваленими традиційною медициною энтеросорбентами. Солодка і Ентеросгель для очищення лімфи дають більш виражений ефект.

Класичний спосіб

При відсутності серйозних патологій в анамнезі підійде класична очищення лімфи солодкою і Энтеросгелем. Тривалість очисного курсу при цьому варіанті становить 14 днів, протягом яких слід виконувати такі маніпуляції:

  1. Розвести 15 мл аптечного сиропу в склянці води (допустимо замінювати сироп на таблетовану форму (1 табл.) або лікувальний відвар – 30 хв. витримати залитий окропом (200 мл) подрібнений корінь солодки (10 г) на водяній бані).
  2. Випити лакричний напій натщесерце перед сніданком.
  3. Через 45 хв. взяти 1 ст. л. сорбенту.
  4. Перший прийом їжі повинен відбутися через 1,5 год після процедури.

З попередньою підготовкою

Якщо поряд з забрудненої лімфою є скарги іншого роду (пов'язані з хронічними хворобами або є наслідком неправильного способу життя), то перед очисної процедурою рекомендується провести підготовчі заходи. Це необхідно для підвищення ефективності чищення, так як ослаблений організм гірше піддається дії активних речовин фітопрепаратів і сорбентів або може негативно відреагувати на очищення.

Підготовчий процес полягає в поступовій адаптації організму до подразнюючій дії сапонінів, яка відбувається в кілька етапів:

  1. Протягом 10 днів відкоригувати раціон харчування, виключивши з нього жирні, гострі, смажені, копчені страви.
  2. Протягом 3 днів перед чищенням дотримуватися вегетаріанства.
  3. Відвідати сауну або лазню 2-3 рази під час підготовки.
  4. Очистити кишечник шляхом клизмирования (маніпуляції виконувати кожні 3 дні).
  5. Провести очищення лімфи одним із запропонованих способів.

За методом Бутаковой

Методика очищення, запропонована фітотерапевтом О. А. Бутаковой, передбачає комплексний вплив на лімфатичну систему. Метод підходить для людей, які мають проблеми зі здоров'ям, а також для тих, у кого немає виражених скарг. У список препаратів, що використовуються для очищення лімфи, входять наступні позиції:

  • препарат солодки;
  • бурі водорості;
  • коралова вода;
  • Коло-вада;
  • Активін;
  • Алтімейт.

Цей спосіб передбачає обов'язкову підготовку, яка полягає в очищенні печінки і кишечника з допомогою спеціалізованих засобів, після чого протягом 14 днів слід приймати препарати в такій послідовності:

  1. Перед сніданком, на голодний шлунок прийняти засіб з лакрицею.
  2. Через 20 хв. після вживання солодки випити склянку коралової води.
  3. Через 3 год. прийняти бурі водорості.
  4. Тричі на день вживати по 1 табл. артишоку.
  5. Протягом усього очисного курсу пити будь-пробіотик (схема прийому згідно інструкції).

Як почистити Лімфу! Очищення лімфи. Солодка і Ентеросгель. Оздоровлення та очищення організму

З активованим вугіллям

Якщо з якихось причин класичний спосіб очищення лімфи солодкою і Энтеросгелем не підходить – його можна змінити шляхом заміни сорбенту. Активоване вугілля теж володіє високою адсорбційною здатністю, тому його застосування в якості альтернативи Энтеросгелю виправдано. Схема чищення аналогічна класичному варіанту полягає в наступному:

  1. Натщесерце прийняти один з препаратів лакриці.
  2. Через 45 хв. випити активоване вугілля (з розрахунку 1 таблетка на 10 кг ваги).
  3. Повторювати процедуру протягом 21 дня.

Очищення лімфи солодкою і вугіллям. Як почистити лімфу. Мій досвід.

Побічні ефекти

Чистка лімфи солодкою є серйозним стресом для організму, що виражається в появі негативних реакцій з боку різних органів і систем. Всі ці явища скороминущі і по мірі адаптації до очищення їх вираженість зменшується. До найчастішим побічним ефектам процедури належать:

  • кровотеча з носа;
  • болі, ломота в суглобах;
  • сльозотеча;
  • нежить;
  • нудота;
  • слабкість;
  • запаморочення.

Протипоказання

Перед очисними процедурами слід проконсультуватися з кваліфікованим фахівцем, з огляду наявності протипоказань до прийому солодки. Лікар може заборонити чистку лімфи в наступних випадках:

  • під час вагітності і лактації;
  • при серйозних печінкових патологіях (у т. ч. цирозі печінки);
  • хворим з діагностованим раком;
  • при наявності алергії, бронхіальної астми;
  • немовлятам і дітям до 7 років.

Відео

Очищення лімфи. Як правильно очистити лімфу з допомогою солодки.

Відгуки

Яна, 28 роківУ мене холецистит і лікар призначив мені процедуру плазмаферез, але батьки (теж медики) були проти. За порадою рідних півмісяця проводила очищення лімфи солодкою і дотримувалася дієти. Самопочуття значно покращився, болі пройшли. Через місяць на прийомі у гастроентеролога з'ясувалося, що ознак запалення немає.
Іван, 37 роківОчищення з допомогою солодки стало для мене порятунком після перенесеного запалення легень. Завдяки цій процедурі вдалося відновити пригнічений імунітет і привести показники аналізів крові в норму. Чистився за методом Бутаковой з попередньою підготовкою. Весь курс зайняв приблизно місяць, переніс його легко.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!