Ентеросгель при похмілля: як приймати препарат

При похмільному синдромі турбує запаморочення, нудота, повністю відсутній апетит, а загальне самопочуття залишає бажати кращого. Щоб усунути таку неприємну симптоматику, можна вживати Ентеросгель після алкоголю. Цей адсорбент на основі кремнію продається в кожній аптеці, відпускається без рецепта, недорого коштує. Перед вживанням ліки потрібно індивідуально проконсультуватися з лікарем.

Що таке Ентеросгель

Сорбенти рекомендовані пацієнту для швидкої і безпечної детоксикації організму, в тому числі і після вживання спиртних напоїв. Сучасним представником цієї фармакологічної групи є Ентеросгель, який практично не має медичних протипоказань, при цьому демонструє швидкий і тривалий лікувальний ефект.

Зазначений препарат виводить з організму шкідливі токсичні речовини, оберігає стінки органів ШКТ від травмування, формуючи захисну плівку. При вираженому похмільний синдром такі фармакологічні властивості Ентеросгелю особливо необхідні, щоб швидко полегшити загальне самопочуття пацієнта, повернути втрачений апетит і колишню радість життя.

Склад

Активним компонентом препарату є полиметилсилоксана полигидрат, концентрація якого в 100 г пасти становить 70 р. Допоміжним речовиною Ентеросгелю є очищена вода (30 г), присутні підсолоджувачі. Такий натуральний склад обумовлює лікувальну дію препарату з мінімальним переліком медичних протипоказань при відсутності побічних ефектів. Активний компонент у великій концентрації діє за принципом «губки», як би вбираючи всі шкідливі речовини.

Форма випуску

Медичний препарат має дві форми випуску – однорідний гель і паста для застосування перорально. Ентеросгель при алкогольному отруєнні можна використовувати в будь-якому вигляді, попередньо розчинивши разову дозу в воді. Гель міститься в пакетиках по 22,5 р. В 1 упаковці знаходиться 10 пакетиків, докладна інструкція із застосування. В якості альтернативи можна придбати однойменну пасту в пластиковій баночці або тубі об'ємом 225 р. Використовувати в нерозведеному вигляді.

Ентеросгель від похмілля

Зазначений медикамент має виражені адсорбуючі, обволікаючі, противодиарейными, дезінтоксикаційними властивостями. Вже після вживання разової дози і проникнення активного компонента в шлунок проходить нудота і запаморочення, через нетривалий період з'являється апетит, підвищується життєвий тонус. Пероральний прийом ентеросорбенту сприятливо позначається на роботі кишечника і метаболізмі. При самолікуванні погіршення загального самопочуття не передбачається, але рекомендовані дозування бажано не порушувати.

Як діє

Перш ніж говорити про принцип дії Ентеросгелю, важливо розуміти, що відбувається при розпиванні спиртних напоїв. Алкоголь всмоктується через слизові порожнини рота і шлунка, з кров'ю поширюється по внутрішнім органам. У печінці виробляються ферменти, продуктивно розщеплюють етанолу до ацетальдегіду, потім до оцтової кислоти та вуглекислоти. Виводяться такі з сечею, каловими масами. Зважаючи на присутність в спиртних напоях сивушних масел розпад токсинів на стадії ацетальдегіду сповільнюється. Токсичні речовини накопичуються в крові, відбувається отруєння.

Пористі молекули гідрогелю Ентеросгель зв'язують токсичні сполуки, зосереджені в органах ШЛУНКОВО-кишкового тракту, сприяють продуктивному виведення етанолу та його неактивних метаболітів разом з каловими масами. Проникаючи в пори медикаменту, великі частинки альдегіду затримуються, тоді як корисні речовини гель пропускає. Тому вітаміни та цінні мікроелементи затримуються в клітинах організму, підтримуючи його життєздатність. Це зайвий доказ м'якого дії зазначеного медикаменту в організмі випила.

Одночасно Ентеросгель стимулює роботу і відновлює мікрофлору кишечника при впливі шкідливих бактерій, нормалізує природний процес травлення, покращує функції нирок, печінки, жовчного міхура. До того ж, це ефективний захист слизової оболонки шлунка, надійна профілактика виразкових уражень, ерозій, серйозних ускладнень алкогольної інтоксикації. Зазначеним способом можна поліпшити перистальтику кишечника, захистити організм від симптомів алкогольного отруєння. Інші зміни загального самопочуття представлені таким списком:

  • зменшення нападів головного болю;
  • ослаблення больових відчуттів у суглобах;
  • позбавлення від нудоти, запаморочення;
  • профілактика розлади травлення;
  • успішне лікування дисбактеріозу;
  • попередження надмірної ваги;
  • придушення ознак інтоксикації.

Активні компоненти Ентеросгелю продуктивно всмоктуються в системний кровотік, своєї максимальної концентрації досягають через годину після перорального прийому разової дози. Процес розпаду спостерігається в печінці. Метаболіти виводяться нирками з сечею, у незначній концентрації через кишечник. Цей медичний препарат не містить токсичних речовин, не впливає на всмоктування вітамінів і мікроелементів. Тому його пероральний прийом доречний практично з перших днів життя.

Переваги

Ентеросгель при алкогольному сп'янінні діє ефективно і безпечно для організму, забезпечує швидкий лікувальний ефект. Є ряд факторів, за якими можна судити про правильність зробленого вибору при похміллі. Основні переваги Ентеросгелю представлені таким списком:

  1. Активний компонент на відміну від активованого вугілля має велику поглинаючу поверхню, при похміллі буквально «вбирає» токсини з їх подальшим виведенням з організму.
  2. Медикамент діє локально, після вживання всередину не проникає в системний кровотік і не обтяжує роботу інших внутрішніх органів, систем. Його дія зосереджена в органах травлення.
  3. Ентеросгель не викликає побічних ефектів, відсутній ризик лікарської взаємодії з представниками інших фармакологічних груп. Приймати його в схемі комплексної терапії рекомендується окремо.
  4. Активний компонент ліки легко просувається вздовж кишечника, а виводиться в незмінному вигляді. Це виключає порушення травлення, вираженість побічних ефектів.
  5. Медичний препарат при похміллі зручний в повсякденному застосуванні, у більшості клінічних картин не викликає відрази після вживання разової дози, не стає причиною нервових розладів.
  6. Активний компонент додатково захищає стінки шлунка від виразкових уражень, які можуть викликати токсини, шкідливі мікроорганізми, патогенні бактерії після свого проникнення в органи ШКТ.
  7. Метилкремниевое органічне з'єднання здатне замінити такі ліки, як Аспірин, знеболюючі для печінки і шлунка. Прийомом одного Ентеросгелю можна купірувати всі симптоми похмілля.

Як приймати від похмілля

Ентеросгель і алкоголь – поняття сумісні, особливо після отруєння етиловим спиртом. Медичний препарат призначений для застосування внутрішньо у перервах між прийомами їжі або вживанням інших медичних препаратів. Лікарі рекомендують випивати разову дозу за дві години до їжі або через такий же час після неї (на порожній шлунок). Щоб відчути перші поліпшення, першу порцію ліків необхідно прийняти зранку відразу після пробудження і деякий час не їсти. Гель потрібно попередньо розвести у воді. Використовувати ліки двома способами:

  1. Безпосередньо перед вживанням спиртних напоїв. Хороша можливість запобігти похмільний синдром з гострою головним болем на наступний день.
  2. На наступний ранок після веселого гуляння з випивкою. Щоб зменшити вираженість симптомів похмілля, препарат починає діяти протягом години з моменту прийому разової дози.

Важливо розуміти, що алкогольна інтоксикація загрожує повним зневодненням організму. Тому лікування повинно поєднуватися з споживанням достатньої кількості рідини. Разову дозу ліків потрібно запивати великою кількістю води, після деякий час нічого не їсти. Для прискорення бажаного ефекту попередньо рекомендується промити шлунок, позбавивши таким способом ослаблений організм від залишків етанолу.

Ентеросгель перед вживанням алкоголю

Якщо планується галасливе гуляння з вживанням спиртних напоїв, необхідно заздалегідь придбати медичний препарат Ентеросгель. Якщо це гель в пакетиках, потрібно розвести його вміст в 1 ст. чистої кип'яченої води, добре перемішати. Випивати цілком, додатково запивати водою. Середня терапевтична доза для дорослих становить 1 пакетик тричі за добу. Можна перевищувати зазначену дозу при сильному алкогольному отруєнні, але попередньо заручитися підтримкою компетентного фахівця.

Лікувальну пасту необхідно проковтувати цілком, попередньо не розводити водою, але запивати. Рекомендована дозування при похміллі – 1 ст. л., яка відповідає 15 г ліки. Максимальна добова доза становить 45 г, перевищувати яку вкрай небажано. Приймати за такою схемою Ентеросгель можна до повного зникнення неприємної симптоматики. Лікування гострої інтоксикації проводити протягом 10 діб. Надалі необхідність у консервативній терапії похмілля відпадає.

Якщо пацієнт збирається пити спиртне, приймати Ентеросгель рекомендовано до початку застілля і під час. Взаємодія активного компонента з етанолом йде тільки на користь органів травлення і всьому організму, оскільки гідрогель буде швидше руйнувати молекули етанолу. При правильному застосуванні ліків на наступний ранок симптоми похмілля виражені слабко або зовсім відсутні. Хронічним алкоголікам рекомендується проходити 2-3-тижневий курс консервативного лікування в домашній обстановці.

Протипоказання і побічні ефекти

Медичний препарат при похміллі дозволено вживати далеко не всім пацієнтам. Про це повідомляє лікар і детальна інструкція по застосуванню. Є медичні протипоказання, коли Ентеросгель при похмілля може тільки зашкодити здоров'ю пацієнта. Це:

  • індивідуальна непереносимість активних компонентів ліків;
  • відкрите кровотеча органів ШКТ;
  • кишкова непрохідність.

Ентеросгель при похмілля може спровокувати побічні явища, які носять тимчасовий характер. Скасування медичного препарату у таких клінічних картинах не потрібно, але додатково проконсультуватися з лікарем все ж не завадить:

  • запор;
  • нудота;
  • алергічні реакції на шкірі (кропив'янка, шкірний висип, набряклість, свербіж, гіперемія шкіри);
  • загальна слабкість;
  • гостра відраза до засобу.

Останній побічний ефект властивий пацієнтам з тяжкими формами ниркової і печінкової недостатності. З часом стійке відраза до запахом і смаком ліків проходить, зате лікувальну дію стійкий і тривалий. Якщо побічні ефекти Ентеросгелю не припиняються, необхідно терміново замінити лікарський препарат. Не виключено, що це буде активоване вугілля, який стоїть на порядок дешевше.

Ціна

Вибираючи для очищення організму Ентеросгель при сильному похмілля, рекомендується дізнатися вартість медичного препарату. Він дорожче активованого вугілля, але лікувальну дію швидке, безпечне. Вартість пластикової баночки ємністю 225 г становить 400 рублів, ціна за одну тубу пасти приблизно така ж. Розцінки однорідного гелю у дозованих пакетах трохи вище – рядком 450-500 рублів, але це найзручніша форма випуску. Якщо говорити про столичних цінах, такі представлені нижче з назвою аптек:

Назва аптеки Москви

Ціна пасти в тюбику 225 г, рублів

Діалог

350

ЭликсирФарм

435

Доктор Столєтов

410

Самсон-Фарма"

425

ЕвроФарм

450

Ріглі

370

Відео

Ентеросгель при отруєнні і похмілля

Відгуки

Віктор, 33 рокиРаніше при похмілля я випивав кілька склянок холодного молока або міцного чаю, але дія слабка. З Энтеросгелем все простіше, тим більше вживати можна ще до початку застілля. Так і роблю, на ранок голова не болить. Дуже ефективний засіб. Сам його обрав і всім своїм друзям порадив. При симптомах похмілля краще ліки все одно не знайти.
Іван, 45 роківДля очищення кишечника раніше використовував багато таблеток активованого вугілля. Все одно при симптомах похмілля погано себе почував, ходив нервовим і дратівливим, навіть стрибав кров'яний тиск. Можливості Ентеросгелю безмежні, оскільки пити ліки можна і до п'янки, і під час, і після неї. Бажаний ефект настає швидко.
Олег, 48 роківПри похмілля теж використовую всередину цей недорогий і ефективний гель. Спочатку розводжу разову дозу в склянці води, потім випиваю натщесерце. Лікувальна дія спостерігається через 15 хвилин. Перестає нудити, голова не болить, навіть апетит поступово повертається. Ще хочу спробувати приймати Ентеросгель до початку застілля, але весь час про це забуваю.
Максим, 34 рокиМені таке недороге ліки при похміллі зовсім не допомагає, оскільки стає тільки гірше. Не переношу специфічний запах розчину, і відразу починає сильно нудити. Багато разів пробував лікуватися таким способом, але марно. Мені простіше кілька таблеток активованого вугілля проковтнути, ніж вжити один пакетик Ентеросгелю.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!