Свічки при кровоточить геморої - список препаратів для лікування

Допомагають впоратися з болем і неприємними симптомами свічки при зовнішньому і внутрішньому геморої з кровотечею, призначувані в якості комплексного лікування спільно з іншими препаратами - таблетками, мазями та ін. Супозиторії, введені ректально, усувають хворобливі відчуття, знімають запалення, ранозагоювальну дію, загоюють стінки судин. Важливо використовувати їх згідно інструкції і після консультації з лікарем.

Що таке геморой

У медичній практиці під гемороєм розуміється хвороба анального отвору і прямої кишки, при якій із-за застою крові розростаються судини, утворюючи кавернозні тіла. Вони призводять до болів під час дефекації, створення вузлів і випадання їх з прямої кишки. Основні причини виникнення геморою:

  • запори – ведуть до травмування вузлів щільними каловими масами під час проходження їх по прямій кишці;
  • витончення судинної стінки, ерозії, анальні тріщини;
  • сидячий спосіб життя, відсутність фізичного навантаження;
  • вагітність і пологи;
  • тривала діарея;
  • тривала дефекація, занадто сильні потуги.

Першим симптомом геморою служить поява крові під час спорожнення кишечника – в кале, на туалетному папері, білизна. При ускладненні можна помітити болю, тривалий і рясна кровотеча. Якщо не почати лікувати другу-третю стадії геморою, можна отримати:

  • анемію – щоденна втрати крові загрожує низьким рівнем гемоглобіну, блідістю шкіри, зниженням тиску, запамороченнями;
  • стійке зниження імунітету, загострення хронічних та інфекційних захворювань;
  • тромбоз гемороїдальних вузлів;
  • тріщини прямої кишки, свищі, парапроктит.

На початкових стадіях впоратися з симптомами кровотечі допоможуть противогеморроидальные свічки, які призначає проктолог. Якщо з'являються скарги, потрібно, щоб лікар провів діагностику, обстежив організм і виявив причину виникнення хвороби. Терапія свічками проводиться курсом, після нього хворий проходить обстеження ще раз для підтвердження позитивного результату.

Як діють свічки від геморою

За рахунок наявності в складі активно діючих речовин свічки від геморою з кров'ю сприяють їх швидкому проникненню в кров. Всмоктуються компоненти через стінки судин анальної області. Місцевим чином свічки стимулюють регенерацію тканин, знижують болю, зупиняють кров. Використовувати тільки кровоспинні засоби небажано, тому що вони не ліквідують причину виникнення геморою. Комплексна дія – запорука успішного результату.

Свічки при геморої з кровотечею

Фахівці радять різні кровоспинні свічки від геморою при кровоточивості, що містять різні активні речовини. Основними застосовуваними на практиці служать кошти з адреналіном, лідокаїном, метилурацилом, обліпиховою олією і прополісом. Останній компонент відноситься до гомеопатії, небажаний при наявності у пацієнта алергії на продукти бджільництва.

З адреналіном

За рахунок активної діючої речовини адреналіну свічки з них мають виражену судинозвужувальну дію. Вони викликають спазм геморойних вузлів, допомагають підвищити згортання крові. Застосовувати свічки з адреналіном варто акуратно, тому що компонент здатний знижувати артеріальний тиск. З-за цього супозиторії з ним не використовуються при лікуванні літніх або гіпертоніків.

З лідокаїном

Свічки з знеболюючою дією містять у складі лідокаїн. Цей анестетик діє місцево, знімає больовий синдром і зупиняє запальний процес у тканинах вузлів. Свічки з лідокаїном рекомендовано застосовувати у комплексі з іншими, щоб усунути всі ознаки та симптоми хвороби. Лидокаиновые супозиторії: Анестезол, Прокто-глівенол, Реліф-Адванс з маслом печінки акули.

З прополісом

Ректальні свічки з прополісом ефективно діють на причини виникнення кровотечі при геморої. Активна речовина регенерує тканини, спазмує судини для зупинки крові. Прополіс володіє невеликим в'яжучим ефектом, що проявляється при введенні у просвіт кишки створенням на слизовій оболонці захисної плівки. Вона закупорює пошкоджені судини. Аналогічним ефектом володіють свічки з екстрактом кори дуба і вісмутом, що відрізняються м'якою, ніжною консистенцією.

Найефективніші свічки від геморою

З усього різноманіття гемостатичних свічок при геморої з кровотечею виділяють такі, звані проктологами найефективнішими:

  1. Анузол– усуває внутрішні кровотечі за короткий проміжок часу, знімає біль, печіння, свербіж. Діє за рахунок вісмуту, цинку, екстракту беладони.
  2. З обліпиховою олією – практично не мають протипоказань, справляються з кровотечами, запаленнями, застосовуються чотири рази за добу. При бажанні можна не купувати їх в аптеці, а зробити самостійним способом. Підходять супозиторії з олією обліпихи навіть вагітним і годуючим.
  3. Гепатромбин– усуває запалення за рахунок алантоїну, швидко загоює ушкодження, регенерує тканини. Гепарин у складі не дає утворитися тромб, набрякнути судин, нормалізує циркуляцію крові. За рахунок олій лимона, сосни і декспантенолу знімає печіння, біль, захищає від інфікування бактеріями. Приймати Гепатромбин можна до чотирьох разів за добу.

Реліф

Поширеним медикаментозним засобом вважаються свічки Реліф Адванс, які дають позитивні результати навіть при лікуванні важких стадій геморою. Супозиторії усувають кровотечі, запалення, загоюють тканини. Їх можна використовувати в якості профілактики, якщо пацієнт хронічно страждає гемороєм. Свічки, що містять адреналін, тому не призначені для гіпертоніків, вагітних, жінок, які годують дитину до 12 років, людям з тромбоемболією, гранулоцитопенией.

Під лікарським контролем і з обережністю здійснюється лікування свічками Реліф наступних груп пацієнтів:

  • з гіпертиреозом;
  • цукрових діабетиків;
  • з випадками патології передміхурової залози.

Метилурацил

Зупиняють кровотечу при геморої свічки Метилурацил, що містять у складі піримідин. Він швидко відновлює пошкоджені тканини прямої кишки, допомагає захистити від інфікування мікробами, коштує недорого. Великою перевагою Метилурацилу є усунення ризику розвитку анемії. За рахунок піримідину зростає швидкість утворення еритроцитів.

Препарат відрізняється мінімальними побічними ефектами – хворого може турбувати лише печіння в анусі. Застосовуються свічки по 3-4 штуки за день, при тяжкому перебігу допускається вводити супозиторії по дві штуки одночасно. Протипоказаннями до застосування Метилурацилу є:

  • дитячий вік до трьох років;
  • рак головного мозку;
  • лейкоз;
  • всі форми лімфогранулематозу.

Проктозан

Комплексним препаратом для зняття кровотечі при геморої є Проктозан. Він знеболює, вбиває бактерій, знімає свербіння і запалення. Свічки прискорюють загоєння слизової, знімають ризик розвитку кровотеч за рахунок активно діючих нестероїдних протизапальних компонентів буфексамака, лідокаїну, вісмуту та титану. Супозиторії добре переносяться пацієнтами, можливі побічні дії у вигляді печіння, свербежу, лущення шкіри і кропив'янки.

Протипоказаннями Проктозана є такі чинники, при яких застосовувати лікарський засіб не можна:

  • запальні процеси;
  • сифіліс, туберкульоз;
  • висока чутливість до компонентів;
  • схильність до алергії, дерматиту;
  • вік до 18 років;
  • вагітність, лактація.

Натальсид

Свічки російського виробництва Натальсид містять активно діючий компонент альгінат натрію і тверді жири витепсол і суппосир. Відмінні супозиторії активно лікують симптоми геморою, прискорюють швидкість загоєння тканин за рахунок гіалуронової кислоти у складі альгінату. Альгінова кислота – другий компонент активно діючої речовини – потрапляє в кишечник, обволікає його стінки і знімає біль, нормалізує стілець, зменшуючи надмірну перистальтику кишечника, бореться з тромбами.

Плюсом свічок є можливість їх використання в дитячому віці, при вагітності, для правильного лікування випадіння прямої кишки. До року за день можна вводити по одній штуці, до чотирьох років – дві, до 14 років – до трьох, до 18 років – до чотирьох. Побічними ефектами свічок служать кропив'янка, висип, свербіж. З протипоказань можна відзначити індивідуальну непереносимість – алергічні компоненти можуть чинити негативний вплив.

Як вибрати свічки при геморої з кровотечею

Хоча багато розбираються в медицині, допомогти підібрати ефективні свічки - гемостатики при геморої має професійний проктолог. Він встановить діагноз, грамотно обстежує і призначить препарати. При небажання звертатися до лікаря пацієнт сам може спробувати підібрати ректальні супозиторії: при невеликій кровотечі без болю підійде Реліф, для зняття болю – Проктозан, для комплексного впливу вибирайте засоби з прополісом та олією обліпихи. При рясному виділенні крові терміново зверніться до лікаря – самолікування може викликати проблеми.

Крім підбору свічок, важливо навчитися правильно їх використовувати. Перед введенням очистити кишечник – сходіть в туалет або поставте клізму. Останній варіант повинен застосовуватися з обережністю, щоб не пошкодити гемороїдальні вузли, особливо пластиковим наконечником клізми. Після дефекації очистіть область навколо ануса милом, промокніть м'яким паперовим рушником. Витягніть свічку з упаковки і швидко, але обережно введіть. Не тримайте супозиторії довго в руках – вони тануть. Краще всього ставити свічки перед сном для швидкого і повного всмоктування активних компонентів.

Ціна свічок при геморої

Супозиторії можна купити в інтернет-магазині або замовити через аптечний відділ з допомогою каталогу. Вартість ліків залежить від виробника і вмісту активних компонентів. Популярні недорогі свічки від геморою – Прополіс ДН за 160 рублів (в упаковці шість штук) і Адоніс з маслом обліпихи (250 рублів за 10 штук). Приблизні ціни в рублях на інші препарати вказані в таблиці:

Найменування, штук в упаковці

Штук в упаковці

Ціна в аптеці

Ціна в інтернеті

Проктозан

10

250

240

Натальсид

10

320

311

Реліф

12

429

400

Гемо-Про

10

365

270

Простопин

15

570

550

Нова-Віта

10

320

300

Гепатромбин

10

219

200

Гемопрост

10

270

240

Відео: які свічки застосовувати при кровотечі із заднього проходу

Панцериновые свічки при геморої. Не є ліками.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!