Таблетки від нервів і стресу

Кожен день багато чоловіків і жінок стикаються з різними ситуаціями, які викликають напругу нервової системи. Подібні зміни є поштовхом до самого поширеного явища в організмі – стресу. Звичайні емоції перетворюються в дратівливість, переживання або тривогу. Лікарі запевняють: таблетки від нервів і стресу знімуть зайву напругу і повернуть спокійний сон. Ці лікарські препарати створені для того, щоб боротися із занепокоєнням, тривогою, виснаженням адаптаційної захисної системи, різними страхами.

Заспокійливі засоби

Лікарські засоби цієї групи – седативні препарати добре переносяться пацієнтами і мають мінімальний ризик виникнення побічних ефектів. Таблетки заспокійливого застосовуються при лікуванні неврозів, усунення розладів сну. При комбінаціях з іншими препаратами седативні використовують для терапії гіпертонічної хвороби на початковій стадії, клімактеричного синдрому, неврози серцево-судинної системи. Список заспокійливих таблеток без рецептів поповнюється.

Сильнодіючі

Саме сильне заспокійливе без рецептів в аптеці не продадуть («Атаракс», «Феназепам» або «Димедрол»), проте існують безрецептурні засоби. Седативні активної дії добре підходять для усунення розладів сну, лікування неврозів. Будь ліків мають свої протипоказання, у зв'язку з цим перед вживанням найсильніших таблеток краще звернутися за порадою до кваліфікованого лікаря, щоб не було передозування або побічних ефектів.

Таблетки «Тенотен»

  • Опис: заспокійливі таблетки без рецептів (гомеопатія), які надають протитривожну, антидепресивну дію, покращують переносимість емоційних навантажень.
  • Склад: антитіла білка S-100, допоміжні речовини (лактоза – 0,267 г, магній – 0,003 г, целюлоза – 0,03 г).
  • Спосіб застосування, дози: приймається внутрішньо до повного розсмоктування не під час їжі. Вживається два рази на день, при необхідності – чотири. Курс лікування – 1-3 місяці.
  • Ціна: 160-200 р.

Швидкого дії

Якщо не знаєте, як швидко заспокоїтися, в цьому випадку допоможуть седативні препарати прискореного дії. При вживанні таких таблеток слід знати, що їх не можна приймати тривалий час, адже вони викликають звикання організму. Постійне використання седативних сильної дії загрожує психологічної залежністю – щоб заснути, людині необхідно обов'язково випити таблетку від нервів і стресу. Людям, страждаючим серцево-судинними захворюваннями протипоказані швидкодіючі заспокійливі.

Таблетки «Афобазол»

  • Опис: потужний засіб відноситься до заспокійливим транквилизаторного і швидкої дії. Пригнічує дратівливість, плаксивість, лякливість і тривогу, запобігає зриви, відновлює спокій.
  • Склад: одна таблетка містить дигідрохлорид фабомотизола – 10 мг допоміжні речовини: крохмаль картопляний, целюлоза, повідон, лактоза, магнію стеарат.
  • Спосіб застосування, дози: по одному драже три рази на день після їжі.
  • Ціна: 250-350 крб.

На травах

Найпопулярніші таблетки від страху і хвилювання засновані на травах. Ці натуральні засоби допоможуть швидко заспокоїти нервову систему, відчути душевний спокій. Таблетки на основі рослинної сировини максимально безпечні і не навантажує підшлункову залозу, печінку. Трав'яні препарати від нервів і стресу продаються в більшості аптек без рецепта країни, недорого коштують. У рейтингу серед всіх антидепресантів таблетки на натуральній основі займають перше місце.

«Новопассит»

  • Опис: фітопрепарат з комбінованим дією, володіє седативними властивостями.
  • Склад: сухий екстракт з кореневищ валеріани, меліси, звіробою, глоду, хмелю, бузини.
  • Спосіб застосування, дози: згідно інструкції, вживається всередину по одній таблетці три рази на день до прийому їжі.
  • Ціна: 200-300 руб.

Без снодійного ефекту

«Гліцин»

  • Опис: дієвий дешевий препарат без снодійного ефекту, допомагає поліпшити емоційний настрій, протистояти напруженим ситуаціям.
  • Склад: одна таблетка містить гліцин – 250 мг, вітамін В6 – 3 мг.
  • Спосіб застосування, дози: таблетки застосовують два рази в день по одній таблетці, розсмоктуючи під язиком.
  • Ціна: 20-30 руб.

Легкі

Нешкідливі, безпечні, але ефективні таблетки від страху і хвилювання теж зустрічаються на полицях аптек. Ці заспокійливі засоби від нервозності максимально нешкідливі і продаються без рецептів. Найпопулярнішим є «Корвалол» в таблетках. Дорослим призначають одну-дві таблетки на добу внутрішньо до прийому їжі. Вартість цих таблеток проти нервів і стресу становить від 200 до 300 руб.

Які можна приймати заспокійливі

Всі седативні препарати мають свої побічні ефекти, більшість з них не можна вживати вагітним жінкам і дітям. До складу заспокійливих часто входять шкідливі хімічні речовини, які негативно впливають на здоров'я організму в цілому. Головне, що необхідно зробити перед використанням седативних дітьми або вагітні – це здійснити обов'язковий похід до лікаря. Тільки фахівець зможе підказати, як ті чи інші препарати вплинуть на юнацький незміцнілий організм або здоров'я майбутньої мами.

Під час вагітності

Для жінки, яка чекає дитину, стан тривоги і занепокоєння – нерідке явище. Стрес погано впливає на розвиток ще не народженого малюка. До засобів, які вживають в період вагітності, відносять валеріану у вигляді таблеток. Застосовувати таблетки варто не раніше другого триместру: валеріана добре діє на нервову систему і знімає стрес. Ще два препарати дозволені лікарями – це «Новопассит» і «Леовит». Трав'яний склад таблеток і мінімальна кількість хімічних речовин безпечні для організму.

Дітям

З появою в будинку маленького дитини виникає велика кількість турбот, а сам малюк цілий день настільки рухливий, що погано спить вночі. В такому випадку знадобляться заспокійливі засоби для дітей, які допоможуть дитині налагодити здоровий сон, позитивно вплинути на формування центральної нервової системи. Для малюків, підлітків лікарі рекомендують використовувати «Персен», оскільки в його складі знаходяться натуральні речовини. Дозування з трирічного віку – одна таблетка 1-3 рази на день, залежно від дози, яка вважається за масою тіла.

Відео: седативні препарати

Не дарма кажуть, що краще один раз побачити, ніж сто почути. Відеосюжет покаже, як седативні препарати впливають на нервову систему, здоров'я в цілому. Лікарі-професіонали розкажуть, які таблетки краще купити, щоб не зашкодити організму, а також що попити від нервів, стресу, агресії і злості. Якщо хочете дізнатися як розслабитися і заспокоїтися за допомогою лікарських препаратів, то в цікавому відео ви знайдете відповіді на питання.

Заспокійливі та снодійні засоби.

Відгуки

Марина, 28 роківНещодавно я народила першу дитину, а вагітність була дуже важкою. У зв'язку з цим постійно виникали стресові ситуації, а я починала нервувати. Лікуючий лікар порадив пропити антистресові таблетки, дав список, з якого я вибрала заспокійливий засіб від нервів «Новопассит». Через два тижні прийому цей препарат почав мені допомагати – сон став спокійним, глибоким, а протягом усіх днів було гарне самопочуття.
Ганна, 37 роківЛіки від стресу та тривоги «Персен» мені призначив лікар, після того, як я звернулася до медзакладу у зв'язку з розвиненої депресією. Препарат мені абсолютно не допоміг – сумний стан нікуди не зникло, а після того, як я прочитала склад, зрозуміла, що дорогі таблетки складаються з дешевою валеріани, засмутилася ще більше.
Ігор, 32 рокиСправлятися зі стресом мені допомагає ліки від тривоги, страху і роздратування «Афобазол». Застосовуючи цей препарат, я став більш врівноваженим, відчув повний спокій, а багато проблем перестав вирішувати зопалу. Всім раджу!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!