Сироватка з гіалуроновою кислотою для обличчя

З часом шкіра в'яне, старіє, на обличчі утворюються зморшки, пігментні плями. Бажаючи продовжити молодість і забезпечити інтенсивний догляд, жінки шукають різні косметичні препарати з омолоджуючим ефектом. Одним з таких засобів є сироватка з гіалуроновою кислотою, здатна контролювати гідробаланс клітин і підтримувати тонус епідермісу тривалий час.

Що таке сироватка з гіалуроновою кислотою

Речовина, що виробляється організмом для підтримки оптимального рівня води в тканинах, називається гіалуронової кислотою (гіалуронатом), за рахунок якої зберігається еластичність і пружність шкірних покривів. До 25 років її синтез сповільнюється, в результаті з'являється сухість, стають помітними зморшки, контур обличчя втрачає свою форму. Для вирішення цих проблем косметична індустрія розробила «еліксир молодості» з вмістом активних компонентів.

Гіалуронова кислота, проникнувши всередину, займає порожнисті ділянки клітини, утримуючи там вологу. В результаті порожнину зморшок заповнюється, шкірний покрив підтягується, епідерміс зволожується, вирівнюється колір обличчя. У цьому полягає унікальний принцип дії препарату. Сироватка (по-іншому серум або концентрат) містить клітинний живильний розчин Cell Culture Phase, який забезпечує клітини необхідними речовинами.

Показання до застосування

Вік, з якого можна застосовувати препарат, залежить від багатьох чинників: стан здоров'я, вплив навколишнього середовища, спадковість, схильність до стресів. Варіюється він в діапазоні від 20 до 30 років. Застосовувати косметичний засіб рекомендується не тільки при в'яненні шкіри, але й у профілактичних цілях. Концентрат з гіалуронатом застосовується при:

  • появу вікових і мімічних зморшок;
  • зниження еластичності і пружності тканин;
  • лущенні;
  • сухості;
  • зменшення тонусу епідермісу;
  • початкових зміни контуру обличчя.

Користь гіалуронової кислоти для шкіри обличчя

Ефект від косметичних засобів, що містять гіалуронат, приголомшливий. Хоча слід враховувати факт, що продукт, з концентрацією цінного речовини не більше 3%, надасть невыраженное дію на шкіру. В той час, як салонні сироватки допомагають домогтися потрібного результату, так як містять близько 40% гіалуронової кислоти, тому порівнювати ці кошти немає сенсу. Користь від гіалуронату в другому випадку:

  • вирівнювання водного балансу в клітинах, шкіра завжди буде зволоженою, блискучою, гладкою);
  • згладжування зморшок;
  • інтенсивна вироблення еластину, колагену, що забезпечить підтягнутість і високий тонус тканин;
  • перешкода утворення пігментних плям;
  • захист епідермісу від дії вільних радикалів.

Види косметичних засобів

Класифікація косметичного засобу залежить від його основи – масло або вода. В холодний зимовий період косметологи рекомендують користуватися олійною сироваткою, а восени і навесні – препаратом на водній основі. В залежності від вмісту речовин активної дії виділяють такі види косметичних засобів:

  • Серум з гіалуронатом з ефектом ліфтингу, що містить колаген і еластин. Допомагає ущільнити, підтягнути, зволожити верхні шари епідермісу. Запускає механізми регенерації.
  • Поживні сироватки, які містять вітаміни, біоактивні речовини, рослинні олії, екстракти, мікроелементи. Покращують стан шкіри, позбавляючи її від лущення.
  • Зволожуючі засоби освіжають суху шкіру і утримують вологу в клітинах. Надають миттєві результати на короткий час: допомагають в екстрених ситуаціях розгладити зморшки і надати обличчю здорового вигляду.
  • Заспокійливі сироватки на основі гамамелісу і пантенола усувають шкірні запалення, позбавляючи при цьому від прищів.
  • Ревіталізірующій концентрат сприяє активації вироблення колагену і обмінних процесів клітинами організму.

Протипоказання до застосування

Завдяки тому, що людський організм містить гіалуронову кислоту в природному вигляді, особливих протипоказань до її застосування немає. Хоча в деяких випадках від використання цього препарату краще утриматися:

  • період вагітності;
  • лактації;
  • нещодавно проведений глибокий пілінг шкіри;
  • погана згортання крові.

Побічні дії

Сироватка гіалуронова покликана зволожувати і заспокоювати шкірні покриви, хоча іноді можуть виникнути побічні дії, наприклад, проявитися алергічна реакція. Такого ефекту можна уникнути, попередньо завдавши препарат на ділянку шкіри, а потім подивитися на його дія: при відсутності висипів, свербежу та печіння, сміливо використовувати. Найчастіше небажані ефекти через певний час проходять самостійно, але можливі й ускладнення, тому перед процедурою обов'язково пройти консультацію у косметолога.

Використання під час вагітності

Дія коштів з гіалуронатом не здатне завдати шкоди організму і розвивається плоду. Під час вагітності немає особливих протипоказань для їх застосування, але не зайвим буде заздалегідь проконсультуватися з лікарем, особливо в разі використання ін'єкцій. В перший триместр застосовувати препарат не рекомендується – існує ризик негативної реакції з боку організму, що розвивається.

Як правильно використовувати сироватку

Спочатку гіалуронова сироватка для обличчя використовувалася в основному в косметичних салонах. З часом застосування цього препарату зробили доступним і в домашніх умовах. Проводити процедури по омолодженню рекомендується робити 2 рази в день протягом місяця. Для максимального результату слід дотримуватися інструкції виробника та наносити препарат, дотримуючись ряд нескладних правил:

  • очистити обличчя тоніком;
  • невелику кількість засобу нанести на кінчики пальців;
  • втерти в шкіру масажними рухами;
  • застосувати звичайний засіб щоденного догляду.

Сироватка з гіалуроновою кислотою в аптеці

В залежності від ступеня впливу вся продукція з вмістом гіалуронової кислоти, ділиться на 2 типу: низькомолекулярна і високомолекулярна. Відрізняються вони довжиною ланцюга молекул. У першому варіанті кислота проникає глибоко всередину і там чинить вплив, у другому випадку – препарат покриває шкіру зовні, утворюючи захисний бар'єр. Кошти можна придбати в аптеках, спеціалізованих відділах, в інтернет-магазинах, косметичних салонах.

Либридерм

Активатор Либридерм відноситься до низькомолекулярної гіалуронової категорії, допомагає відновити, поліпшити зовнішній вигляд шкіри. Препарат має гелеподібної повітряної текстурою, не має запаху, легко вбирається. Завдяки цим характеристикам, відмінно підійде для основи під макіяж. Важливо тільки після нанесення засобу почекати 15 хвилин. Лікувально-косметичний концентрат більше розрахований для боротьби з віковими змінами, тому дівчатам в молодому віці він не рекомендується. Переваги:

  • тонізує, підтягує шкіру;
  • поповнює дефіцит вологи;
  • захищає від ультрафіолетових променів, негативного впливу навколишнього середовища;
  • стабілізує водно-ліпідний баланс;
  • усуває сухість.

Mizon Hyaluronic Acid 100

До професійним омолоджуючих засобів відноситься Корейська сироватка з гіалуроновою кислотою Mizon Hyaluronic Acid 100. Препарат містить 50% гіалуронату та комплекс натуральних компонентів (малини, арніки, тирличу, портулаку, полину, корінь астрагала). Крім цього, до складу входять:

  • кераміди 3 – ліпіди утримують вологу від випаровування зі шкіри;
  • імуномодулятор бета-глюкан бореться із запаленнями;
  • трипептид міді сприяє оновленню шкіри, активуючи стовбурові клітини;
  • березовий сік відбілює шкіру, позбавляючи її від веснянок і пігментних плям.

Судячи з відгуків, при постійному застосуванні препарату Mizon Hyaluronic Acid 100 йдуть незначні зморшки, а великі стають менш помітними. Збільшується тургор клітин шкіри, підвищується здатність утримувати вологу, вирівнюється колір шкіри, тому після кожного вмивання і нанесення зволожуючого засобу обличчя виглядає доглянутим і сяючим.

Shary

Shary – ампула, що містить сироватку гіалуронової кислоти, яка стимулює синтез еластину і колагену в шкірі. Препарат нормалізує біологічні функції шкірного покриву, підтягує, розгладжує шкіру, живить епідерміс, підвищує процес регенерації. Цей вид підходить для курсового використання і миттєвого ліфтингу. Випускається у формі саше по 2 г, яких вистачить на 2 застосування. До недоліків відносять появу липкої плівки, а до переваг:

  • легку текстуру;
  • швидке вбирання;
  • миттєвий результат;
  • використання для всіх типів шкіри;
  • відсутність запаху;
  • гіпоалергенність;
  • невелику вартість.

The Ordinary

Канадська лабораторія Deciem вирішила на основі ефективних інгредієнтів випустити лінійку сироваток The Ordinary, до складу яких максимальної концентрації входять ретиноїди, кислоти, сквалан. Серед представленого асортименту виділяється сироватка The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%, містить вітамін С і гіалуронові сфери. Випускається суспензія в пластмасовій тубі, ємністю 30 мл, білого кольору, з нечітко вираженим запахом. Наноситься легко і повністю всмоктується.

Віші

Даний вид лікувально-косметичного засобу призначений для старіючої шкіри. Концентрат Віші з гіалуронової кислотою розгладжує дрібні сіточки зморшок, перешкоджаючи їх появи нового. До складу препарат входять: рамноза 10%, гіалуронова кислота, термальна вода. Текстура кошти тане з легким приємним ароматом. Сироватка не містить парабенів, підходить для чутливої шкіри.

Ціна

Знайти в продажу професійні омолоджуючі засоби не складе праці. Багатьох хвилює дорога вартість косметичних засобів. Узагальнений огляд цін в Москві:

Назва

Об'єм, мл

Ціна, руб

Сироватка з гиалуроновкой Інно Гіалурон

40

990

Либридерм Гіалуронова зволожуюча сироватка

30

600

Либридерм Сироватка-активатор гіалуронова зволожуюча для обличчя і області навколо очей

30

Шістсот

Mizon Hyaluronic Acid 100

30

1200

Сироватка "Shary" з гіалуронової кислотою

4х2г

113

Омолоджуюча сироватка Grape Stem Cell Whitening Ampule

30

1250

Відео

Корейська косметика - зволожуюча сироватка з гіалуроновою кислотою від Berrissom!

Відгуки

Еліса, 45 роківСироватка з гіалуроновою кислотою Hyaluronic Acid мені попалася в спеціалізованому магазині в Санкт-Петербурзі. Консультант рекомендувала його вибрати, і я купила. Препаратом задоволена, але вдень його не використовую: не поєднується з тональним кремом. Застосовую перед сном на очищену шкіру, а вранці відчуваю пружність і свіжість шкіри.
Анастасія, 30 роківЯ в повному захваті від сироватки nature's Way з вітаміном С. Концентрація гіалуронової кислоти – 65%. У складі відсутні продукти переробки нафти, парабени, фталати. Наношу препарат двічі на день на особу (в тому числі і на область очей), результат не змусив себе довго чекати: зморшки розгладилися, колір став рівномірним, пігментні плями зникли.
Марина, 38 роківХочу поділитися відгуком: щоб не допустити старіння шкіри зважилася на покупку сироватки Либридерм. Замовила її поштою на розпродажі зі знижкою. Вийшло дешево навіть з доставкою. При першому нанесенні відчула липкість, яка за пару хвилин пропала. Потім обличчя стало пружним і приємним на дотик. Іноді використовую в якості основи під макіяж.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!