Селективна парфумерія - це нішеві аромати і бренди

Існують два основних умов при виробництві ексклюзивних ароматів – це натхнення парфумера і натуральні інгредієнти. Щоб не було плутанини, слід знати: селективна парфумерія – що це нішеві пахощі, парфуми, які випускають обмеженим тиражем. Для їх створення використовуються рідкісні рослини, смола дерев, ароматичні масла.

Що значить селективна або нішева парфумерія

Що таке нішева парфумерія, а що таке селективна парфумерія? Нішева косметика – термін, який використовується для визначення рідкісних видів парфуму. Селектив – це парфумерний аромат, який відноситься до «нішевої косметиці». Селективні парфуми зайняли певну нішу або клітинку, звідси висновок: селективна парфумерія – це частина нишової.

Чим відрізняється від решти

Щоб легко відрізнити селективний парфум від іншого, потрібно знати на які групи він ділиться:

• Мас – маркет- парфуми низької цінової категорії. Такі аромати швидко вивітрюються, не встигаючи розкритися. Продаються на ринках, у супермаркетах, господарських магазинах.

• Парфумерія класу люкс – парфумерна вода, парфуми відомих модних будинків, брендів. Відрізняються великою кількістю реклами з участю популярних особистостей. Широка лінійка ароматів, тримаються до 24 годин, цінова категорія варіюється. Це духи широкого виробництва з застосуванням синтетичних продуктів.

• Селективна парфумерія – продукт творчого процесу з використанням рідкісних рослин, натуральних компонентів. Такі аромати на кожному людині "звучать" по-своєму, тримаються від 24 годин до двох діб. Відрізняються обмеженим тиражем, точок розповсюдження по всьому світу не більше 500. Використовують звичайні скляні або оригінальні флакони з дорогоцінними металами, камінням і шкірою. При цьому ціна деяких ароматів не вище люксових духів. Вартість такого ексклюзивного флакона може доходити до декількох сотень тисяч доларів.

Особливості селективної парфумерії

Навіть якщо врахувати всі плюси, унікальність, селективна парфумерія – духи «не для всіх». Справа в тому, що вони можуть здатися специфічними, навіть різкими. Крім цього, вони в більшості своїй є ароматами унісекс. Нішевий парфум на чоловікові розкриває більш терпкі нотки, на тілі жінки –більш м'які, ніжні, чуттєві. Ці парфуми міняють погляд на світ парфуму, після їх використання не хочеться повертатися в звичний світ запахів. Звучання аромату залежить від температури тіла, погоди і навіть настрою людини.

Бренди селективної парфумерії

Нішеві парфуми все більше привертають увагу людей, особливо жінок. Кожен рік з'являються нові селективні марки, звучать нові імена. Не стільки тому, що це прибутково, а тому, що це щось нове в творчому плані. Бажання розширити межі, здивувати світ, висловитися штовхає все більше талантів спробувати себе у світі ексклюзивної парфумерії. Хтось залишається чуттєвим романтиком, а хтось стає новатором.

Serge Lutens

Бренд Serge Lutens відрізняється своєю оригінальністю, чудовим смаком. Серж Лютанс, засновник бренду, є авторитетом у парфумерних колах, а сам бренд одним з найпопулярніших. Один з перших ароматів Serge Lutens квітковий Sa Majeste La Rose підкорює есенцією ніжної троянди в парі з солодким медом, легкими нотками диму і деревини. Доповнюється композиція мускусом, гвоздикою. Духи Fille en Aiguiles створені на основі хвої і ладану в комбінації з лавровими листками і фруктами. Даний парфум розкривається краще всього пізно восени або взимку.

Tom Ford

Колишній креативний директор будинку Gucci співпрацював з Estée Lauder у випуску двох лінійок косметики. Сьогодні ім'я Tom Ford дуже популярно. Визнання він отримав не тільки за колекції одягу, але і за створення ексклюзивного парфуму. У лінійці бренду налічується більше 30 ароматів для жінок, чоловіків і унісекс. Кожен з них володіє розкішшю і вишуканістю.

Orchid Soleil або Сонячна орхідея – жіночий парфум. Поєднання орхідеї, червоної лілії, туберози, рожевого перцю і збитих вершків підкорить ніжну натуру. Букет розкривається від більш яскравого до більш ніжному східному. Для чоловіків представлений Tom Ford Noir – основа складається з пачулі, сивет і ветівера. Додайте до них бергамот, кмин, фіалку, мускатний горіх і рожевий перець, і отримаєте неймовірний елегантний і загадковий аромат.

Etat Libre d'orange

Переклад цього бренду звучить як «Країна Вільних Апельсинів». Засновник бренду Етьєн де Свардт володіє по-справжньому багатою фантазією. Вміє підкреслити ексклюзивність ароматів. Своїми духами він прагне пробудити сексуальність, відкрити таємне, дати свободу прихованим бажанням. Він використовує рідкісні парфумерні поєднання. Запах поту, крові, сперми - звичайні складові цих селективних духів. «Чарівні секреції», «Палацова повія», «Незаймана і Тореадор», тільки своїми епатажними назвами цей ексклюзивний бренд викликає інтерес.

«Чарівні секреції» відноситься до деревного аромату. Його основу складають кокос, конвалія, абрикос і бузок. Композиція додається акордами йоду, запахами крові, ірису і сандалового дерева. Воістину чарівний, околдовывающий парфум. «Діви і Тореадори» - це дивовижне поєднання м'яких, милих нот з брутальними. Мускус, фіалки, пачулі, бергамота і ветивер чудово поміщаються в одному флаконі.

Escentric Molecules

Всі свої парфуми Геза Шон складає на основі молекули Iso E Super, яку отримують з акордів мускусу, амбри, східних квітів і деревини. Escentric 01 складається з Iso E Super, рожевого перцю, лайма, смоли мастикового дерева. Мускатні і деревні ноти букета дарують особливу теплоту. Molecule 01 моно-аромат, що складається з одного компонента, тієї самої молекули Iso E Super. Вона володіє ефектом феромона. Парфум то притягує своєю загадковістю, то відштовхує різкістю.

Montale

Французький бренд селективної парфумерії Montale відрізняється своєю любов'ю до ексклюзивним ароматам. Засновник П'єр Монталь створював парфуми для арабських шейхів. Твори французької марки Montale унікальні, їх основа складається з суміші ароматичних масел, а частка спирту мінімальна. Вони відрізняються своєю стійкістю, чарівним почуттям романтики і чарівництва.

Для романтичних натур Montale пропонує аромат Crystal Flowers. Ніжний квітковий аромат сходу поєднав у собі ландиш, троянду, мандарин і мускус. Chocolate Greedy з нотками шоколаду, ванілі, кокоса, цедри апельсина чудово підійде для любительок солодощів. Поєднання сливи, апельсина, герані, троянди, представлених в Dark Purple, підкорить сміливих, неординарних дам.

CnR Create

Ідея об'єднати знаки зодіаку з парфумом прийшла в голову астролога Роберту Боэму. 24 аромату, по два на кожен знак зодіаку, для чоловіків і жінок. Наприклад, Aries for Men пахне деревами: сосною і кедром. Розведений жасмином, геранню, блакитний м'ятою. Характер духів відповідає сильним, наполегливим, тактовним Овнам. Для емоційної Діви представлений квітковий аромат білих квітів, ванілі, груші, бергамоту, гвоздики, кориці.

Comme des дагсопѕ

Рей Кавакубо – відомий дизайнер, засновник бренду японської парфумерії. Ця лабораторія створила не тільки люксові аромати «Comme des Garçons», «Odeur 53», «Champaca», але і шість лінійок селективного парфуму:

  • Sherbet ,«їстівні» запахи;
  • Leaves, присвячена лілії, м'яті, чаю;
  • Red, присвячена червоного кольору;
  • Incense, присвячена релігії
  • Colonge, три одеколону в стилі XVIII століття;
  • синтетична лінія.

Серед квіткових ароматів представлений Comme des Garcons Series 2 Red: Rose з поєднаннями троянди, малини, рожевого перцю, паприки, чорниці. Такий романтичний букет підкорить витончених натур. «Series 5 Sherbet: Peppermint» з м'ятою і кардамоном в основі підійде для любителів пікантного парфуму. Для чоловіків представлений des Garcons Comme Des Garsons 2 Man. Ці парфуми на основі мускатного горіха, червоного дерева, шкіри внесуть родзинку в образ впевненого, любить бути в центрі уваги чоловіка.

Amouage

Ексклюзивними, унікальними, неповторними ароматами має парфумерний бренд Amouage. Парфумерія арабської країни – одна з найдорожчих і відрізняється своєю розкішшю. Для неї використовують рідкі компоненти, які виростають в Омані і заборонені до вивезення. Ціна таких парфумерних композицій починається від 10000 рублів.

Amouage Ciel – жіночий аромат, оформлений у кришталевий флакон. Фіалка, квіти персика, троянди, жасмину, кедра, сандалу для чарівних, справжніх жінок. Образ для романтичного вечора доповнять парфуми Epic of Woman. Квітковий букет троянди, герані, жасмину в поєднанні з прянощами – кмином, корицею. Східні солодощі, сандал, ваніль додадуть ніжності і загадковості образу.

Найпопулярніші духи-селективы

Селективні аромати набирають популярність, знаходячи місце в серцях досвідчених. Серед них широкий вибір парфумів для чоловіків і жінок, але найпопулярнішими залишаються унісекс. Montale, Amouge, Etat Libre d'orange займають перші рядки серед відомих брендів нішевих духів. Це доводить ексклюзивність ароматів. Серед них Montale Chocolate Greedy, Serge Lutens Daim Blond.

Головна омана, що стосується елітної нішевої парфумерії, висока ціна. Є марки, ексклюзивні аромати, які доступні кожному, купити такі парфуми можна в точках продажів. У Москві такі магазини є в ТЦ «Престиж " М» і в Цумі, в Санкт-Петербурзі в ТРК «Веселка». Ці ж магазини пропонують покупки онлайн. Крім точок продажу є інтернет-магазини, в яких можна замовити ексклюзивний парфум онлайн з доставкою додому.

Серед усього розмаїття онлайн магазинів складно вибрати той, який запропонує якісний продукт. Варто звертати увагу на ціни. Підробка завжди буде коштувати дешево щодо оригіналу. Перед покупкою в режимі онлайн, краще спочатку познайомитися з ароматом в живу, щоб не помилитися з вибором свого селективного бренду і вибрати свій аромат.

Відео

Що таке селективна (нішева) парфумерія, і чому ви повинні з нею познайомитися?

Що таке селективна парфумерія? + огляд

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!