Семиденна кефірна дієта

До найближчого свята чи подорожі залишилося менше місяця? Не поспішайте засмучуватися, ще є шанс скинути зайві кілограми. Подивіться спосіб підтримки граціозною фігури у зірок. Лариса Долина представила світу свій метод і назвала його кефірна дієта на 7 днів. Розберіться, що це за система експрес-схуднення з кефіром, і чому вона так популярна у зірок.

Особливості та правила дотримання дієти

Чим корисний кефір? Кисломолочний продукт насичене живими мікроорганізмами. При наявності приставки «био» можна сміливо припускати, що там присутні додаткові бактерії, внесені штучним шляхом: біфідобактерії та ацидофільні представники. Мікроорганізми мають особливу життєстійкість. Вони здатні, минаючи агресивне середовище шлунка, доставляти живильні речовини в кишечник і впливати на його мікрофлору.

Головною карткою кефірної дієти стала відсутність моно-компонентного складу. Це означає, що протягом тижня до кефіру можна додавати низькокалорійні продукти, але їхня вага не великий. Так в добу припустимо вжити півтора літра кефіру, додавши максимум 400 г огірків, зелені або крупи. Дотримуючись таких суворих правил, за відведений період, можна втратити до 7 кг непотрібного ваги. Основні правила:

  • невеликажирність продукту;
  • обмежений обсяг кефіру на добу;
  • порційне споживання;
  • рясне вживання рідини;
  • плавнийвихід.

Вибір кисломолочного продукту для схуднення не простий. Варто звернути увагу не тільки на зміст корисних бактерій в ньому, але і на термін його придатності. Тривалий період зберігання кефіру свідчить про наявність у нього особливих добавок. Речовини тимчасово призупиняють ріст і розвиток мікроорганізмів, вганяючи їх в анабіоз. При розтині упаковки відбувається доступ кисню і активізуються процеси життєдіяльності бактерій. Такий продукт зберігається порівняно мало – навіть в холодильнику.

Кефірна дієта на 7 днів грунтується на вживанні кисломолочного продукту протягом всього часу. Найчастіше застосування йде у вигляді моно-дієти. Обсяг споживаного кефіру доходить до двох літрів на добу. При цьому акцент робиться на невеликий жирності поживної речовини. Для дотримання правил, прописаних в дієті, відмінно підійде 1% продукт. За своїми властивостями він схожий з 2,5%, але відрізняється консистенцією, кількістю жирів і калорій.

На час схуднення варто відмовитися від солодкого, мучного, негативних звичок і алкоголю, зате без будь-яких обмежень приймати чисту воду або трав'яні настої. Вода потрібна людині, а її нестача негативно позначається на роботі внутрішніх органів і системи кровотворення. Для організму дієта – стрес, підходите до цього процесу з розумом. Підготуйте себе, налаштувати на роботу. Тоді результат не змусить себе чекати.

Різновиди і меню 7 денної дієти на кефірі

Відомо кілька різновидів такого способу експрес-схуднення, як тижнева кефірна дієта. Всі ці види ефективні. Розрізняються вони компонентним складом. Мають свої особливості:

  • класична моно-дієта;
  • гречано-кефірна;
  • сирно-кефірна;
  • фруктово-кефірна.

Класична моно-дієта

Такий спосіб схуднення відомий як один з жорстких. Тиждень потрібно вживати в їжу кефір, кількість якого становить 1,5 л в день і чисту воду. Класична моно-дієта розрахована на 3-4 дні і має кілька різновидів, заснованих на очікуваних результатах. При такому режимі харчування скинути вдасться не більше 3-4 кг, що для багатьох жінок – великий прогрес. Основні правила:

  • 1,5 л свіжого кефіру в день;
  • дотримання принципу порційного споживання продукту;
  • відсутність добавок;
  • спостереження за станом організму;
  • при виникненні дискомфорту в животі варто негайно виключити кефір з раціону.

Дієта Лариси Доліної

Дієта Доліної підходить для жінок, у яких відсутні захворювання шлунково-кишкового тракту, проблеми з серцем. Варто відзначити, що така система схуднення протипоказана вагітним та особам, що ведуть активний спосіб життя. Особливістю дієти прийнято називати відсутність солі, мінімальне споживання води (0,5 л на добу), а перед кожним прийомом їжі випивати склянку трав'яного настою, в основі якого лежить ромашка або звіробій. Меню на 7 днів:

  • 1 день – 0,5 л основного продукту + 400 г вареної картоплі;
  • 2 день – 0,5 л кефіру + 400 г сиру;
  • 3 день – 0,5 кефіру + 400 г фруктів (крім калорійних – бананів);
  • 4 день – 0,5 кефіру + 400 г курячого філе (варене м'ясо без приправ);
  • 5 день – нагадує третій;
  • 6 день – 0,5 л мінеральної води (попередньо видалити гази);
  • 7 день – схожий на третій і п'ятий;

Правила застосування:

  1. На восьмий і наступні дні меню стає різноманітним, але без жирної і копченої їжі.
  2. Пам'ятайте, при виникненні дискомфорту і больових відчуттів в області живота потрібно припинити худнути.
  3. Характеризують дієти Лариси Доліної невелике різноманітність раціону, малі порції страв.

Гречано-кефірна

Гречка – поживна крупа, містить в собі велику кількість вітамінів. Така різновид дієти підійде людям з надмірною вагою. Спожити велику кількість не вдасться через його здатність набухати. Переходьте на крупу і молочнокислий продукт ненадовго – до 7 днів. Гречано-кефірна різновид способів позбавлення від зайвої ваги має мало медичних протипоказань:

  • вагітність;
  • період лактації;
  • хвороби ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Сирно-кефірна

Такий спосіб схуднення корисний організму, адже сир має сечогінний ефект, зміцнює кістки, доставляє багато поживних речовин в організм. Цей метод допоможе не тільки скинути вагу, але й оздоровити організм. Сирну дієту призначають людям, хворим на діабет. Основне правило: рідина вживається за 20-30 хвилин до обіду, щоб уникнути процесу бродіння в організмі.

Кефірно-бурякова

Чинним продуктом такої дієти називають кефірно-буряковий коктейль, який приймають перед сніданком, обідом і замість вечері. У тижневий раціон додають овочеві супи, каші, приготовані на воді. Така дієта грунтується на низькокалорійних продуктах і по своїй дії не відрізняється від попередніх різновидів. Слідкуйте за самопочуттям: при появі больових відчуттів припинити схуднення.

На фруктах і кефірі

Дієта розрахована на 5 днів і здатна очистити організм від шлаків. Відмінною особливістю прийнято називати вживання кефіру будь-якої жирності. Фрукти повинні підбиратися виходячи з калорійності. Заборонені банани і виноград. Спробуйте один раз схуднути: застосувавши такий спосіб, ви будете частенько повертатися до простої, ефективної експрес-дієти.

Раціон харчування при виході з дієти

Після 7 днів дотримання суворого меню зриватися не можна. У стресовій ситуації організм намагається запастися поживними речовинами. В результаті можна заробити проблеми з шлунково-кишковим трактом і набрати вагу. Щоб цього уникнути, дайте організму відновитися. Дотримання цих простих правил допоможе плавно вийти з дієти, продовжить ефект схуднення:

  • їжу приймати варто невеликими порціями;
  • уникати солодкого, мучного, жирного;
  • приймати вітамінні комплекси.

Відео

Кефірна дієта. Меню дієти кефіру

Відгуки про результати після схуднення

Олена, 28 роківЯ молода мама. Моєму синові всього рік. За час вагітності я набрала 20 кг і цього виявилося багато. Мені стало важко пересуватися і дихати. Після пологів мені хотілося повернути свій колишній вагу, дієти були заборонені. Коли період лактації закінчився, я вибрала кефірну моно-дієти, завдяки якій змогла позбутися від 8 кг. Я знову відчула легкість.
Марина, 32 роківУ мене стався цікавий випадок. Працюю в школі вчителем: цілий день сидиш, ввечері теж. У підсумку я набрала пристойно. Наближався вечір зустрічі випускників мого року, я не хотіла йти туди в такому стані. Зважившись на дієту, зупинила свій вибір на кефірної. Результати мене вразили – 8,5 кг за тиждень. Однокласники просто не зводили очей з моєї фігури.
Валерія, 41 рікВсе життя була повною. Скільки способів схуднення я перепробувала! Кефірна кефірна моно-дієта на 7 днів стала для мене порятунком. Я почала худнути. Спочатку було дуже важко, особливо перших три дні. Скинути 9 кг за тиждень для мене рекорд. Плюс полягає в тому, що більше харчування для мене не сенс життя. Ще легко зменшила обсяг порцій.

Фото схудлих до і після

Ви все ще сумніваєтеся в ефективності кефірної дієти, розрахованої на 7 днів? Подивіться фотографії дам, яким вдалося позбутися від зайвих кг, застосувавши сувору, але корисну і ефективну дієту. Результати викликають почуття радості за них і заздрості. Їм вдалося – вдасться і вам. Варто тільки правильно налаштувати себе і витримати перші дні – найскладніші для тих, що худнуть.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!