Як зробити волосся гладким

Форма зачіски – справа індивідуальна: хтось любить довгі, хто воліють короткі стрижки, але основа краси – здоров'я волосся. Жінки і чоловіки чимало уваги приділяють цій частині жіночого образу. Питання, як зробити хвилясте волосся гладкими взимку і влітку, хвилює дам вже дуже давно. Застосування лаків, фарб, голови сушка феном робить їх сухими, ламкими, тьмяними. Якщо ви хочете завжди виглядати красиво, доглянуто і привабливо, використовуйте бальзами, маски для волосся.

Чому волосся пушатся

Неслухняні, дуже об'ємні і ламкі пухнасті волосся доставляють чимало турбот. Дівчатам доводиться прикладати зусилля, щоб надати їм доглянутий вигляд. Багато вважають, що це ознака слабких, сухих волосся, але навіть якщо вони здорові, то все одно можуть пушіться. На загальному стані їх власниці це ніяк не відбивається, а от з зачіскою починаються проблеми. Волосся стають такими від вологи, яка нерівномірно в них розподіляється. Пориста структура локонів призводить до їх скручування. Пухнасті волосся під впливом нагрівальних приладів збільшують об'єм.

Як зробити волосся блискучими і гладкими в домашніх умовах

Що зробити з волоссям, які сильно пушатся і виглядають млявими? Існує багато способів надати їм блиск, силу і гладкість. Відвідування салону краси є одним з них. Фахівець зробить зволожуючі маски і інші процедури з відновлення здоров'я волосся. Якщо немає ні часу, ні грошей відвідувати салони краси, а виглядати приголомшливо хочеться завжди, є рішення. Як зробити самостійно волосся гладкими вже зараз? Шість кроків допоможуть вам у цій справі:

  1. Температура води, якою ви миєте голову, повинна бути близько 40 градусів.
  2. Шампунь підбирається конкретно під тип волосся.
  3. Кондиціонер – обов'язкове засіб по догляду, наносите його після кожного миття голови.
  4. Дерев'яна гребінець добре розгладжує структуру волосся.
  5. Укладання феном сушить волосся, тому від неї краще відмовитися.
  6. Маска з масел робить їх гладкими, блискучими, тому використовуйте її регулярно.

Ще однією важливою причиною сухості, ламкості волосся є брак вітамінів. Характерна вона в зимовий або весняний час, тому що організм в ці періоди ослаблений. Потрібно починати пити вітамінні комплекси для відновлення балансу. Важливу роль відіграє правильне харчування, а шкідливі звички негативно позначаються на стані волосся. Слідуючи порадам, ви зрозумієте, як зробити волосся красивими, а густина і обсяг зачіски, які отримаєте через деякий час, будуть викликати захоплення.

Рецепти приготування масок для блиску і гладкості волосся

Що робити, щоб не пушились волосся, виглядали охайно і доглянуто? Гладкість і блиск неможливо отримати без додаткового живлення або посиленого догляду. Не обов'язково йти в салон, використовувати професійні засоби: їх легко замінюють маски, приготовані вдома. Підібравши необхідний склад, ви повернете силу, блиск волоссю в найкоротші терміни. Головною перевагою масок є те, що робити їх в домашніх умовах не становить праці, а користуватися ними дуже легко і просто.

  1. Масляна маска. Використовуючи її двічі в тиждень, ви даєте волоссю усі потрібні мікроелементи, вітаміни, покращуєте їх структуру. Для неї знадобиться чотири інгредієнти: касторове і реп'яхову масла, відвар ромашки, куряче яйце. Таку процедуру роблять за два підходу. Спочатку масла змішують, гріють на водяній бані, потім покривають масою всю довжину волосся, обгортають голову тканиною або рушником. Через годину все це потрібно змити, а потім нанести змішане яйце. Через 15 хвилин промити голову відваром з ромашки.
  2. Желатинова. Застосування цієї маски раз в тиждень покаже, як зробити волосся гладким і шовковистим з мінімальними зусиллями. Желатин заливаємо кип'яченою охолодженою водою, перемішуємо, а через 20 хвилин додаємо бальзам. В рецепт маски дозволяється включати інші компоненти: гірчицю, кефір, яйце, відвари трав. Суміш нанести на волосся, надіти пакет, укутати голову рушником, 10 хвилин прогрівати феном. Через півгодини помити голову без шампуню.
  3. Глиняна. Сила і блиск повернуться до волосся після однієї процедури. При сильному їх пошкодженні маску слід використовувати двічі на тиждень. Глину, куплену в косметичних магазинах чи аптеках, змішують з медом, вершковим або реп'яховою маслом, лимонним соком і жовтком в однакових пропорціях. Маска повинна бути густа, її наносять на волосся, а через 15 хвилин змивають з голови за допомогою шампуню. Бальзам використовувати після цього не потрібно.
  4. Оцтова. Це хороший засіб для волосся, щоб не пушились, не ламалися, а мали доглянутий, презентабельний вигляд. Використовується маска раз в 14 днів, а готується з подрібненого на дрібній тертці яблука плюс розтертого жовтка. Два компоненти перемішуються, після чого додається яблучний оцет. Його кількість у складі маски вираховуєте за типом волосся. Якщо вони у вас жирні – додайте 4 столові ложки оцту, а якщо сухі або нормальні – 2. Готову маску наносять на волосся і змивають через 30 хвилин теплою водою.
  5. Медова. З нею стане зрозуміло, як зробити волосся м'якими і прямими, а процедура вважається найпростішою і ефективною. Для маски беремо чайну ложку меду, трохи кондиціонера, цибульний сік і оливкову олію (його часто замінюють реп'яховою). Всі компоненти перемішуємо, наносимо суміш на волосся, замотуємо голову спочатку пакетом, потім рушником. Через 20 хвилин змиваємо маску теплою водою. Для закріплення результату перед ополіскуванням у неї додаємо лимонний сік. Наносячи таку суміш раз на місяць, ви позбудетеся від сухості і тьмяності.
  6. Яєчна. Для цієї маски, додає шовковистість волосся, робить їх слухняними, знадобиться касторове масло, яйце, гліцерин та оцет. Змішуємо в мисці складові, а потім втираємо масу в шкіру голови. Після цього варто обгорнути голову рушником, несильно прогріти феном. Через годину пора змити маску теплою водою, щоб яйце не згорнулося і не перетворилося в пластівці: тоді склад буде важко видаляти з волосся. Ефект закріплюється при постійному використанні маски раз в тиждень.

Скільки коштує випрямлення волосся в салоні

Красуні хочуть знати і про те, як випрямити волосся назавжди. Хтось переконаний, що краще це робити в салоні, тому що так надійніше: ефект тримається довше, а якість кінцевого результату набагато разів вище. Домашнє випрямлення кучерявого волосся виконується за рахунок прасування, застосування масок або спеціальних бальзамів. У салоні хімічне випрямлення кератином робиться швидко, а вам не доведеться мучити себе виснажливою боротьбою з хвилястими локонами. Мінімальна ціна на послугу та адреси салонів в Москві представлені у зведеній таблиці.

Назва, адреса салону

Ціна, р.

Студія Краси, Кутузовський проспект, 33

3000

Kawaicat, вул. Бауманська, 11

2999

Смарагд, вул. Смарагдова, 52

6900

Lime, Ленінградське шосе, 15

6700

Дивия, вул. Лухмановская, 5

5000

Таїф, вул. Люсиновская, 72

4000

RAI, вул. Сокольнический Вал, 1Б

8000

Very, вул. Червоноармійська, 12

15000

Этисэль, вул. Верхня Радищевская, 4с1

3000

Fiore, вул. Велика Ординка, 13/9с1

7000

Відео-поради: як випрямити волосся без праски та фену

Будь-яка людина, від природи наділений локонами, мріє про прямих, слухняних волоссі. Вони стануть головною прикрасою кожної жінки і кожного чоловіка. Від нагрівальних приладів волосся страждає, стають млявими і сухими. З відео, розташованого нижче, ви дізнаєтеся про те, що їх не обов'язково випрямляти праскою або феном, щоб отримати ефект.

Існують інші, більш щадні методи, що дозволяють досягти потрібного результату. Сухість і непокірність волосся залишиться в минулому вже через декілька процедур за рахунок укладання способом, показаним у відеоролику. Рекомендований варіант нескладний – їм може в комфортних для себе умови скористатися будь-яка представниця прекрасної статі.

Як ВИПРЯМИТИ волосся без прасування або фена??? ЛЕГКО

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!