Що таке репост в соціальних мережах

Багато юзери соціальних мереж користуються репостами. Це дуже зручна опція, яка допомагає поширити будь-якого роду інформацію. У залежності від конкретно взятої соцмережі алгоритм дій перепоста може відрізнятися. Тим не менш, при використанні цієї опції навіть у новачка не повинно виникнути труднощів.

Що означає слово репост

У перекладі з англійської мови буквальне значення слова репост (repost) – повторне повідомлення. Це можливість поділитися інформацією на теренах соціальних мереж, при цьому не змінюючи змісту і залишаючи посилання на джерело.

Репост надає можливість користувачеві соцмереж копіювати вподобану запис на свою сторінку або сторінку спільноти (адміністратором якого він є), або надіслати особистим повідомленням.

До важливих функцій цієї опції відносяться:

  • Збереження корисної інформації. Завдяки репосту не доведеться довго згадувати, де знаходиться потрібна замітка, при цьому зберігаються авторські права першоджерела.
  • Поширення важливих новин. Швидкий спосіб оприлюднювати будь-якого роду інформацію, залучити до питання велика кількість людей.
  • Реклама. Це може бути рекламування комерційних продуктів або благодійність (приклад безкоштовної реклами).
  • Визначення цільової аудиторії. Блогерам або спільнот дана опція дозволяє визначити коло людей, яким цікавий той чи інший пост.
  • Розміщення інформації з веб-сторінок. Сьогодні більшість сайтів оснащені кнопками репоста для розміщення з різних соціальних мереж. Так можна залучити велику кількість людей до конкретного ресурсу.

Як зробити репост ВКонтакте

Зусиллями розробників соціальної мережі зробити репост в контакті можна всього за два кліка, крім цього, є можливість перепостить інформацію з коментарем або використовувати таймер:

  1. Знайдіть кнопку з зображенням мегафона під вподобаному постом. При наведенні курсору з'явиться список людей, які також поділилися заміткою на своїй сторінці.
  2. Клікніть на кнопку перепоста, перед вами відкриється меню, далі замітку можна відправити трьома способами.
  3. Виберіть пункт «Друзі і передплатники», щоб відправити запис на свою сторінку і натисніть «Поділитися записом».
  4. Опція «Передплатники спільноти» дозволить зробити перепост для одного з підвідомчих спільнот (груп), по натисненню з'явиться список всіх пабликов, які ви модерируете.
  5. Надіслати нотатку одному можна вибравши пункт «Відправити особистим повідомленням».
  6. Якщо ви хочете відправити запис з коментарем, то у верхньому полі вікна перепоста впишіть ту інформацію, яку хочете прикріпити, вона з'явиться безпосередньо зверху над постом.
  7. Існує можливість робити репости ВК з таймером. Встановіть час публікації в меню, коли має з'явитися замітка, після виберіть аудиторію і натисніть на кнопку «Поділитися записом».

Instagram

Для початку скачайте додаток для репоста в Instagram.

Програма дозволить розмістити фотографії інших користувачів на вашій сторінці з посиланням на першоджерело, щоб уникнути проблем з авторськими правами. Більшість подібних програм безкоштовні, але вони можуть включати назву програми, яка використовується в перепосте. Покрокова інструкція репоста в Инстаграме:

  1. Відкрийте програму, введіть свої дані облікового запису Instagram, якщо ви боїтеся за їх збереження, заздалегідь прочитайте відгуки і коментарі про обраною програмою.
  2. Знайдіть пост, який бажаєте розмістити у себе в стрічці (програмою передбачено пошук аналогічний додатку Instagram).
  3. Після того, як ви виберіть фото, з'явиться кнопка Repost. Позиція і вид самої кнопки можуть відрізнятися в залежності від конкретного додатка. Переважно вона має форму квадрата з двома стрілками, кінці яких упираються один в одного.
  4. Таким же способом можна робити вкладену ієрархію: репост на репост або перерепост.

Твіттер

Репост в соціальній мережі Twitter називається певним словом «ретвіт». Для того, щоб ретвітнути ту чи іншу запис, необхідно виконати наступні дії:

  1. Наведіть вказівник миші на твіт, якими хочете поділитися.
  2. Натисніть кнопку «Ретвітнути».
  3. На екрані з'явиться вікно з твітів, який ви збираєтеся розмістити у себе в записі.
  4. Підтвердіть або зніміть ретвіт відповідними кнопками.
  5. Після цього дії твіт буде надіслано всім читачам вашої сторінки в якості ретвіти.

Однокласники

Поділитися сподобалася записом в Однокласниках теж не складе великої праці. Для цього повторіть нижче описаний алгоритм:

  1. У стрічці новин або групі виберіть потрібний запис.
  2. Натисніть на текст запису, щоб пост розкрився на весь екран.
  3. Внизу з'явиться кнопка «Поділитися», натисніть на неї.
  4. На екрані з'явиться вікно, де можна дописати коментар і поставити галочку, щоб замітка з'явилася в статусі вашого профілю.
  5. Знову натисніть на кнопку «Поділитися» і пост з'явиться в стрічці ваших друзів.
  6. На відміну від соцмережі ВКонтакте, запис не можна відправити особистим повідомленням або в групу, модератором якої ви є, можна тільки відправити скопійоване посилання на посаду після його відкриття.

Фейсбук

Facebook значно расшил функціонал репоста порівняно з іншими соціальними мережами. Поділитися записом в Фейсбуці з телефону і комп'ютера можна наступним чином:

  1. Знайдіть зацікавив пост, натисніть кнопку «Поділитися».
  2. З випадаючого списку виберіть місце, де ви хочете розмістити запис: своя хроніка, хроніка одного з друзів (необхідно вказати ім'я), сторінка, якою ви керуєте, група, членом якої є, або ж відправити особистим повідомленням.
  3. У другому випадаючому списку виберіть аудиторію, яка побачить перепост, серед них: друзі, друзі друзів, всі користувачі мережі, тільки я або власні налаштування.
  4. Крім цього, у вікні додати коментар, місце розташування, відзначити друзів, прикріпити стікери і так далі.
  5. Після того, як ви оформите всі налаштування посту, натисніть кнопку «Опублікувати»

Відео

Як зробити репост в контакті?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!