Перші ознаки застуди у дорослих і дітей

Таке захворювання, як застуда, увібрало в себе гострі респіраторні захворювання (ГРЗ), причиною яких стали патогенні бактерії, ряд вірусів. Вогкість, мороз, дощ чи сніг збільшують сприйнятливість людей до інфекцій. Це не приємний стан знижує імунітет, послаблює організм. Навіть у спеку виникають ознаки хвороби у дитини і у дорослої людини.

Перші симптоми застуди

Провісники хвороби – спершу не помічені симптоми, якщо людина занурений у якусь роботу або навчання тривалий час. Насичене тривогами, стресами час приховує початкові прояви захворювання. Відразу і не помітиш, коли почалася хвороба. При перших симптомах застуди людина відчуває слабкість, ломоту в суглобах, м'язах, слабкі головні болі. Симптоми проявляються і тривають протягом 2-7 днів. Для ознак сезонної хвороби характерні нежить, температура, біль у горлі, чхання, кашель, втома.

Хвороба повинна лікуватися, інакше вона призведе до ускладнень. Нежить може перейти в гайморит або синусит, а заставлене горло – в ларингіт. З-за несвоєчасного лікування, постійного відкладання на завтра, можуть запалитися легкі, аж до розвитку бронхіту або пневмонії. Затягувати з лікуванням не варто, адже це ще більше загрожує здоров'ю.

У дітей

Як тільки застуда у дитини стала проявлятися, ви зобов'язані прийняти заходи, дати дитині ліки. Для новонароджених і немовлят існують спеціальні медикаменти, щоб не порушити їх імунітет, не зіпсувати організм хімічними препаратами з раннього віку. Ознаки початкової застуди у малюка:

  • температура;
  • мутні очі;
  • бліді або червоні щічки;
  • сопелькі з носа;
  • постійний плач.

До застуді новонародженого потрібно ставитися серйозно, але без паніки. Краще буде, якщо ви викличете професійного лікаря додому і проконсультуєтеся з ним. Він порадить, які приймати лікарські препарати, щоб не нашкодити здоров'ю дитини. Скаже, як його одягати, які використовувати додаткові методики або народні засоби для повного одужання малюка.

У дорослих

Захворювання у жінок проявляються не так болісно, як у малюків, але теж мають серйозні наслідки. У дорослих людей вони можуть перерости в грип. При цьому протікає застуда без нежиті та кашлю. Підвищена температура і слабкість – ось головні ознаки грипу. У такому випадку жінка повинна лікуватися більш ретельно, щоб позбавити свій організм від шкідників і відновити своє здоров'я. Недостатньо випити протипростудні порошки. При грипі або ускладнення рекомендується пити медикаментозні засоби цільової спрямованості.

Застуда як ознака вагітності

Прояв застуди до затримки можуть вказувати на вагітність. На грудях посилюється венозний малюнок, ареоли стають темнішими, а у деяких жінок можуть з'явитися пігментні плями. Рясне виділення слини або кров з носа також вважаються симптомами, що свідчать про вагітність. Підвищене газоутворення, запори, судоми, нежить і невелика температура дозволяють розглядати це як початок вагітності.

Відео: ознаки і лікування застуди

Як ви вже знаєте, прояв захворювання вимагає лікування. Що приймати при перших ознаках застуди? На це питання ви отримаєте відповідь у спеціально підготовленому відео нижче. Не кожна людина знає, що робити при прояві перших симптомів, як їх вилікувати не тільки у себе, але і у немовляти. Завдяки цьому матеріалу ви станете володарем цінної інформації і зможете вчасно визначити захворювання.

Застуда - симптоми, ознаки та ускладнення. Лікування застуди

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!