Оливкова олія для волосся - домашнє застосування

З античних часів ароматне золото розцінюється, як дар давньогрецької богині Афіни Паллади. Оливкова олія для волосся повертає красу, силу і блиск пошкодженим пасмам красунь. Регулярне застосування дару Афіни в косметологічних цілях зберігає красу і силу на довгі роки. Відмітна характеристика олії оливи в тому, що його застосовують як самостійний засіб, так і в якості компонента лікувальних сумішей.

Корисні властивості оливкової олії

У Греції це ароматне золото синонім самого життя. Головний його секрет — склад, компоненти якого повністю засвоюються організмом. Це антиоксиданти, вітаміни А і Е, цілюще впливають на здоров'я людини. Їх користь безперечна. Чим примітно регулярне використання олії оливи:

  • в домашніх умовах застосування засобу замінює дорогі салонні процедури;
  • захищає волосся від пересушування, руйнівного впливу ультрафіолетових променів, температурних перепадів;
  • бореться з сверблячкою, лупою, себореєю;
  • чудово живить шкіру голови;
  • перешкоджає випаданню, довжина збільшується;
  • надає пасмам живий, природний блиск;
  • не викликає алергічних висипань.

Як використовувати оливкову олію для волосся?

Для лікування волосся і шкіри голови використовується масло екстра-класу холодного віджиму. Його наносять безпосередньо на шкіру голови, попередньо підігрів трохи вище кімнатної температури на паровій бані. Спочатку нанесіть його на корені, потім розподіліть по всій довжині за допомогою гребеня. Ця процедура забезпечить ідеальне зволоження і делікатний догляд.

Ефективний спосіб вивільнить активну речовину, яка глибоко проникає в структуру, цибулина зміцніє. Для дієвого проникнення цілющих компонентів поверх маски на голову одягається шапочка для душу, слідом намотується теплий рушник.

Скільки тримати?

Тривалість масляного обгортання 40 - 60 хвилин. Якщо волосся сухі, шкіра схильна до свербіння, лущення, то маніпуляцію повторюють 1 - 2 рази на тиждень. При підвищеній сальної секреції – не більше 1 разу в тиждень, щоб уникнути зайвого засалювання. Для обгортання голови використовують «чисте» масло оливи або комбінують його з іншими цілющими маслами – лляним, реп'яхову, жожоба, аргановою.

Читайте також рецепти маски для волосся з реп'яховою маслом.

Як правильно змивати?

По завершенні процедури голову миють теплою водою з застосуванням делікатних засобів. Рекомендується повторити миття двічі. Масло має властивість залишати жирний блиск. Для позбавлення від нього застосовуйте шампунь з харчовою содою. Пропорція 1:3 — одна частина карбонату натрію, три частини миючого засобу. Сода безперешкодно видалить надлишки мредства. Після миття нанесіть живильний бальзам. Закінчивши маніпуляції, не користуйтеся феном. Природне висихання підсилить ефект від масляного обгортання.

Яке оливкова олія краще і як його вибрати?

Від якості оливкової продукту залежить результативність процедур. Косметологи рекомендують вибирати олія першого холодного віджиму Extra Virgin. Нерафінований продукт не піддавався термічній обробці, тому зберіг максимальну кількість корисних компонентів. Вибирайте продукцію визнаних виробників: Греції, Іспанії, Італії, Тунісу.

Рецепти масок для зміцнення та відновлення волосся

Маски роблять безпосередньо перед застосуванням. Такі суміші можна готувати про запас, так як вони окислюються і втрачають свої цілющі властивості. Наносьте складу легкими втирающими рухами на корені. Якщо у вас довгі пасма, скрутіть їх в пучок, закріпіть пластмасовими затискачами. Надіньте шапочку, укутайте голову теплим банним рушником.

Для сухого волосся

Для зволоження і живлення виснаженого волосся застосовуйте маску з жожоба і медом. У співвідношенні 1:1 у неметалевої ємності змішайте олії оливи і жожоба, додайте 1 ст. л. меду. Отриманий засіб прогрійте на паровій бані, ретельно перемішайте. Після – змастіть волосся по всій довжині. Залиште на ніч. Вранці змийте засіб. Застосовувати не рідше 1 рази на місяць.

Для жирних

Для нормалізації виділення шкірного сала, відповідає за жирність, використовуйте багатокомпонентну суміш. Змішайте в керамічній ємності: 30 гр масла оливок, 1 сире яйце, 1 ч. л. меду, 1 ч. л. горілки. В кінці додайте морську сіль — 1 ст. л. Акуратно підігрійте засіб на паровій бані, щоб яйце не зварилося. Нанесіть на корені. Надіньте шапочку, загорніть теплим рушником, залиште на 40 хв. Після – вимийте теплою проточною водою. Повторюйте процедуру щотижня.

Для посічених кінчиків

У боротьбі з пошкодженими волоссям результативно використання комбінації масла і яєчного жовтка. Для приготування в скляному посуді збийте 30 г масла, 1 жовток, 1 ч. л лимонного соку. У вас вийде піниста суміш білого відтінку. Перед нанесенням трохи підігрійте її на паровій бані. Готовий засіб втирайте в корені й у мляві кінчики. Залиште на 45 хв, потім вимийте голову. Застосовувати 1-2 рази в тиждень.

Від випадіння

Для зміцнення цибулин дієво застосування живильної маски. Для її приготування змішайте олію, винний оцет, мед, горілку (взяті в рівних пропорціях), додайте щіпку пекучого червоного перцю. Мастіть сумішшю коріння, залиште на 30 - 35 хвилин, потім змийте. Для миття підходить вода кімнатної температури. Застосовувати засіб бажано не частіше 1-2 разів в місяць.

Для освітлення

Домашні маски з оливою використовують для освітлення волосся, додання їм блиску, шовковистості. Цей спосіб не підходить темноволосим жінкам, охочим стати блондинками. Такі суміші незначно высветлят пасма. Щоб скористатися маскою для знебарвлення волосся з медом і оцтом, в скляному посуді змішайте 1 яйце, 1 ч. л. винного оцту, 1 ст. л. масла. Отриманий засіб прогрійте на паровій бані, нанесіть по всій довжині на 35 хв. Після – вимийте голову теплою проточною водою. Повторюйте процедуру щотижня.

Дізнайтеся, як проводити освітлення волосся корицею в домашніх умовах.

Відгуки

Марина, 23года:Регулярне висвітлення волосся фарбами призвело до появи сухих кінчиків, вони почали сіктися. Новомодні засоби не допомагали, а постійне обрізання пошкоджених кінчиків призвело до короткої стрижки. Подружка порадила спробувати оливкову маску з жовтком. Спочатку я поставилася до цього з недовірою, та все ж таки зважилася, і залишилася шалено задоволена результатом. Про проблему сухих кінчиків забула назавжди.
Ольга, 27лет:Використовувала оливкову маску для сухого волосся протягом місяця. У перукарні знищувачі мої пасма шкідливої завивкою. Чим я тільки не намагалася відновити їх зовнішній вигляд, але все було марно. Вирішила спробувати оливкову маску, через місяць забула про це страшний випадок.
Юля, 19лет:Я завжди мріяла про довге волосся, але вони у мене катастрофічно випадають. Доводиться постійно підстригати. Коли я почала використовувати живильну оливкову маску, ріст волосся активізувався, вони стали більш міцними, а зовнішній вигляд просто як у рекламі!
Світлана, 36лет:Від природи у мене тьмяне, ламке волосся, ніякі новомодні косметичні засоби не допомагали, результат був короткочасним. Залишилася зелена аптека. Мені допомогло лікування оливковою маскою для волосся з жожоба і медом. Результат перевершив усі мої сподівання. Після першої маніпуляції відновлення волосся було помітно візуально, а після 3-го застосування пропала ламкість.

Фото до і після застосування оливкової олії

Регулярне використання масла оливок для волосся не тільки візуально позбавляє від проблем, але і допомагає розпрощатися з косметологічними недоліками. Це справжня панацея, яка робить шевелюру здоровою і красивою без додаткових професійних засобів. Ви все ще сумніваєтеся в доцільності використання оливкової олії для волосся? Подивіться на фотографії дівчат, які використовують цей простий, доступний спосіб для зміцнення своїх пасм.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!