Стрижка драбинкою - техніка і види зачісок

Перш ніж зважитися на зміну образу, зробивши стрижку драбинкою, дізнайтеся, кому підходить така зачіска, особливості догляду за нею. Також у статті розкриті особливості стрижки на волоссі різної довжини, наведена покрокова інструкцію техніки її виконання.

Мода на зачіски змінюється щороку. Знаменитості виходять на червону килимову доріжку з новими стрижками, укладками, вражаючи нас творіннями і фантазією своїх стилістів. Але поза часом і модою популярною вже який сезон залишається стрижка драбинка – зачіска, яку активно використовують жінки всіх віків.

Кому підходить

Ця стрижка вважається універсальною, оскільки підходить практично всім. Вона гарно виглядає на коротких і довгих волоссі. Для дівчат з тонкими волоссям вона стане порятунком, тому що підстрижені драбинкою вони набувають зоровий об'єм, динамічність, стають пишними. Якщо ж у вас навпаки надмірно густе, товсте волосся, така зачіска прибере зайвий «вантаж» з них, зробивши їх більш легкими, слухняними.

Деякі стилісти не рекомендують застосовувати драбинку для кучерявого волосся, адже кучері приховають чіткі лінії стрижки. Щоб зачіска виглядала ідеально, доведеться їх випрямляти праскою. Але дівчата, які зробили драбинку на кучері, спростовують цей факт. Зачіска з локонами виглядає романтично, ніжно, її складна форма надає образу якийсь художній безлад.

Що стосується форми обличчя, то драбинка скоректує лінію овалу. Жінкам з трикутним, квадратним або круглим повним лицем ця стрижка візуально подовжить форму.

Як стригти схема

Перш ніж приступити до состриганию пасм, необхідно визначитися, чи буде в готовому варіанті чубчик чи ні. Якщо ж наявність чубчика обов'язково, то стрижку починають з її оформлення, адже короткі пасма всієї зачіски повинні відповідати довжині чубчика. При відсутності чубчика оформлення стрижки починають із потиличної області.

Техніка зачіски полягає в пошаровому состригании шарів: кожен наступний шар робиться на кілька міліметрів коротше попереднього. На маківці пасма будуть короткими, а на потилиці довгими.

  1. Все волосся розділіть на чотири частини, кожну з яких закріпіть затискачами або шпильками: дві частини з потиличної області (верхню і нижню) і по одній частині в скроневих зонах. Чубок, якщо така передбачена, закріпіть окремо, якщо її не буде, пасма з цієї зони рівномірно розподіляються у скроневих зон.
  2. Стрижку почніть виконувати з потиличної області. Нижню частину закріплених волосся розчешіть, злегка збризніть водою з пульверизатора, витягніть трохи вгору у напрямку до себе. Рівно состригите кінці згідно вибраній довжині зачісці.
  3. Решту волосся з потиличної зоні стрижуться на рівні першої состриженной пасма по радіальним проділах. Локони при состригании необхідно підтягувати гребінцем до основного пасма.
  4. Основну першу пасмо підніміть до рівня центрального проділу, її кінці состригите під чітким прямим кутом, трохи відтягуючи її у напрямку до верхівки голови. Цим ви почнете створювати форму драбинки.
  5. З цієї пасма стрижуться всі локони з скроневих зон: розчісуємо, витягуємо, обстригаем під прямим кутом. Для зручності закріплюють затискачами ті локони, які не стрижуться.
  6. Чубок формуємо по тому ж принципу: зістригає її під прямим кутом по відношенню до шкіри голови. Її форму, довжину вибирайте в залежності від власних уподобань.
  7. Готову стрижку ретельно прочісуємо гребінцем з дрібними зубцями. Усуває дефекти, коригуємо форму.
  8. При необхідності створюємо «рваний ефект» ножицями для филировки.
  9. Феном висушуємо зачіску, робимо укладання.

Тематичне відео допоможе вам швидко розібратися з технологією стрижки драбинкою.

Стрижка каскад (драбинка) на середні і довгі волосся by Дмитро Микеров

Стрижка драбинка на коротке волосся

На коротких волоссі стрижка виконується на зразок подовжених чоловічих зачісок. В процесі основна так звана контрольна пасмо відтягується в бік так само під прямим кутом, як описано вище. Ножиці прямують паралельно пальцях, що фіксують пасмо. Стрижку починають із потиличної частини, потім переходять до скроневим областях, після чого оформляють верхівкову зону.

В короткому варіанті зачіски, коли волосся мають довжину близько 15-20 см, чубчик необов'язково повинна бути короткою. Молодіжні різновиди зачіски представлені у варіантах, де коротка драбинка поєднується з довгою чубчиком. Тобто чубчик довший по відношенню до деяких пасмам основний зачіски. Молодим і активним дівчатам з такою зачіскою підійде укладання, при якій чубок гладко витягують, а локони на маківці фіксують гелем або воском в творчому безладді. Експериментуйте з укладанням чубчика в різному стилі, так у вас щодня виходитиме новий образ.

Стрижка драбинка на довге волосся

Драбинка – ідеальний варіант для довговолосих дівчат, охочих змінити свій стиль та імідж, не змінивши довжину волосся. Чіткі контури зачіски красиво будуть виглядати на прямих волоссі, а ось кучеряві локони бажано випрямляти, що дуже шкідливо для структури волосся. Тому багато стилісти радять кучерявим дівчатам утриматися від драбинки.

При наявності посічених кінчиків перукарі не рекомендують робити цю зачіску. Посічені кінчики будуть помітні по всій довжині зачіски. Необхідно пройти курс відновлювальних масок, вилікувавши волосся, після чого зробити стрижку гарячими ножицями.

Довга драбина при бажанні доповнюється чубчиком будь-якої довжини, форми. Її можна зачісувати назад або витягати вперед. Чубчик нижче брів добре поєднується з косим проділом.

Стрижка драбинка на середні волосся

Така стрижка для волосся середньої довжини ідеальна. Вона виконується за таким же принципом, що і для довгого волосся. Дивіться покрокову інструкцію, подану вище. Зробіть верхні пасма короткими, тоді зачіска придбає легкість, динамічність.

Стрижка драбинка і каскад: відмінність

Деякі дівчата помилково вважають, що «драбинка» та «каскад» один і той же тип стрижки. На перші погляд схожі зачіски кардинально відрізняються один від одного в техніці виконання, спосіб укладання, а також в остаточному вигляді.

«Драбинка» м'яко обрамляє овал обличчя, створюючи гладку форму. Тоді як «каскад», навпаки, виділяє пасма різної довжини, роблячи чіткі лінії, підкреслює симетрію. У «драбинці» явні перепади довжини локонів відсутні, довжина волосся змінюється тільки по контуру, а техніка «каскаду» полягає в поетапному состригании по всій довжині, а не тільки по контуру. Іноді при « каскаді» маківка коротшає сильно – «під шапочку», в «драбинці» такого немає.

Існують відмінності і при укладанні кожної з цих зачісок. «Драбинку» укладають феном по направленню до лиця, витягаючи локони. Укладання «каскаду» займає більше часу, тут потрібно з допомогою засобів для стайлінгу виділити пасма різної довжини.

Догляд за волоссям

Стрижка драбинкою зобов'язує її власницю пильно стежити за станом шевелюри. Посічені кінчики легко здатні зіпсувати зовнішній вигляд зачіски.

Тому:

  • Не забувайте регулярно відвідувати перукарню. Раз в місяць-два рекомендується стригти 1,5-2 см від довжини волосся.
  • Віддавайте перевагу стрижки гарячими ножицями, які «запаюють» волоски, не даючи руйнуватися їх структурі.
  • Два рази на тиждень наносите живильні і зволожуючі маски для волосся. По можливості робіть маски своїми руками в домашніх умовах з натуральних інгредієнтів. Нехай від них і не буде настільки швидкого і видимого ефекту, але з часом ваші волосся стануть здоровими, сильними, придбають блиск і шовковистість.
  • Раз в тиждень живіть коріння волосся і шкіру голови рослинними оліями: реп'яховою маслом жожоба або звичайним оливковою. Так ваша шевелюра буде захищена від негативного впливу сонячних променів, перепадів температури, сухого гарячого повітря фена, плойки, прасування.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!