В'язання пінеток для дитини гачком або спицями - покрокові інструкції

Умілі руки за допомогою ниток, гачка і схеми можуть створити справжній шедевр, тому якщо ви хочете знати, як зв'язати дитячі пінетки, вам слід почати з основ. Хоча сучасний ринок одягу в достатку надає безліч моделей шкарпеток, сандаликов і черевичок, тим не менш, купити якісну та безпечну для дитини річ не так вже й просто. Деякі жінки почали займатися в'язанням через занепокоєння за самопочуття і розвиток свого чада. Це цілком природно, адже хто, крім рідної мами, зможе краще подбати про комфорт свого нащадка.

Як в'язати пінетки гачком

Тим, хто тільки починає освоювати в'язання, рекомендується виконувати перші роботи з допомогою гачка. Дане пристосування полегшить процес розуміння основ, і за короткий проміжок часу ви зможете розібратися, як зв'язати дитячі пінетки. Спосіб дуже простий, не вимагає спеціальної підготовки, а готові вироби прекрасно підійдуть як для хлопчиків так і для дівчаток у віці від трьох місяців. У такому взутті дитині буде зручно і тепло ходити по будинку, що виключає необхідність додаткових витрат.

Для вив'язування вироби вам знадобиться гачок і моток ниток: бажано купувати якісну пряжу, щоб запобігти можливі проблеми зі здоров'ям у дитини. Найкращим матеріалом для початківців є стовідсотковий акрил, він не буде колотися і заподіювати дискомфорт немовляті. Нитки дуже м'які на дотик, тому зв'язати пінетки гачком не складе великої праці. Найголовніше – навчитися орієнтуватися в схемах і фото.

Які нитки краще вибрати для новонародженого

В процесі в'язання одним з найважливіших рішень, прийнятих рукодільницею, вважається правильний підбір витратних матеріалів. Досвідчені майстрині радять віддавати перевагу пряжі, створеної спеціально для новонароджених. Такі нитки проходять додатковий контроль якості, що гарантує безпека матеріалу для дітей. Великою популярністю користується акрил, оскільки ця пряжа відмінно тримає форму і не викликає алергічних реакцій у малюків:

  • натуральність: синтетичний замінник вовни;
  • колір: білий;
  • товщина нитки: 50 г/ 130 м;
  • розмір гачка: №1,6.

Ще однією популярною ниткою, використовуючи яку можна зв'язати пінетки спицями або гачком, є мерсеризує бавовна. Зовні цей матеріал нагадує віскозу з-за невеликого блиску, однак, завдяки гарному крученню нитка прекрасно зарекомендувала себе при створенні складної і химерною в'язки. Пряжа з бавовни ідеально підходить для мереживних і урочистих виробів на хрестини, з бавовни часто виготовляють легкі весняні і літні моделі шкарпеток:

  • натуральність: натуральний матеріал;
  • колір: рожевий;
  • товщина нитки: 50 г/ 125 м;
  • розмір гачка: №1,6-2.

Мікрофібра по праву вважається улюбленицею мільйонів жінок по всьому світу, адже ця пряжа дуже зручна в роботі і експлуатації. Нитка гіпоалергенна і не розтягується навіть після великої кількості прань. Матеріал підходить для тих, хто ще не знає, як зв'язати дитячі пінетки, і тільки намагається цьому навчитися. Мікрофібра допомагає виготовляти міжсезонні моделі взуття, які можна носити цілий рік:

  • натуральність: тканина складається з полімерних і натуральних волокон;
  • колір: блакитний;
  • товщина нитки: 100 г/ 225 м;
  • розмір гачка: №2 і 2,5.

Як визначити розмір пінеток

Перед тим як приступити до роботи, слід визначитися з розміром. Даний параметр легко знайти за допомогою звичайного віднімання, вихідними значеннями якого є ширина і довжина стопи дитини. Отримане число буде свідчити про кількість повітряних петель, які потрібно зробити для заданої відстані. Візьмемо в якості орієнтира один сантиметр пряжі, в який вміщується дві петлі, тоді при різниці в п'ять сантиметрів необхідно сплести десять петель для підошви.

Пінетки гачком для початківців

Практику у такій важливій справі, як зв'язати дитячі пінетки, краще всього починати з виконання елементарних завдань. Як тільки розмір підошви дитини буде визначено, можна приступати. При роботі слід враховувати залежність товщини повітряних петель від обраного матеріалу, тому не варто економити на пряжу. Щоб зв'язати гачком красиві модні кеди, для початку візьміть акрил двох будь-яких кольорів. Такі контрастні відтінки, як білий і блакитний, прекрасно поєднуються між собою, що зробить готову річ об'єктом захоплення для оточуючих.

Заготівля для в'язання підошви пінетки складається з певної кількості повітряних петель, число яких залежить від розміру стопи маленької модниці чи модника. Спочатку набирається основа башмачка, яка має вигляд овалу. Для цього необхідно пров'язати першу ланцюжок повітряних петель, зробивши стовпчик з одним накидом по всій довжині обв'язки. Для завершення кожного ряду набирається з'єднувальний стовпчик.

Пінетки-чобітки гачком – покроковий майстер-клас

В'язати пінетки гачком для новонародженого – це дуже приємне заняття, яке до душі жінкам. Пінетки-чобіток підходить в якості різноманітності, можна спробувати зробити модель з допомогою акрилу двох кольорів і гачка номер 2,5. Додатково вставляються стрічки, красиві намистини, мереживо, вишивка, які будуть служити в декоративних цілях. Детальна інструкція, як набрати петлі на підошву дитячого взуття:

  1. В'яжемо ланцюжок з повітряних петель (кількість залежить від розміру підошви).
  2. Відраховуємо четверту і переносимо туди гачок, в'яжемо два стовпчики накидом (СН).
  3. Для наступних десяти петель робимо по одному СН.
  4. В останню петлю слід виконати шість СН.
  5. Після цього провязываются десять симетричних СН, виводячи по одному полустолбику в кожну петлю.
  6. Повертаємося до першої петлі і додаємо туди ще три СН.
  7. Ряд слід закінчити з допомогою сполучної петлі, яку пров'язуємо через третю повітряну петлю підйому.

Продовжуємо в'язати за даною схемою до отримання потрібної висоти, потім можна відвести основну нитку. В самому кінці здійснюється обв'язування готової пінетки матеріалом іншого кольору. Для цього застосовуються стовпчики без накиду, після чого слід заховати кінці пряжі, закріпивши їх. Готовий виріб прикрашають атласною стрічкою-зав'язкою, шнурівкою або простий застібкою збоку, попередньо робиться отвір в пряжі.

Ажурні пінетки гачком

Ажурна в'язка виглядає дуже ніжно, тому такий вид м'яких взуття користується популярністю. Вив'язати взуття можна самостійно, приділивши цього заняття достатню кількість часу. Пряжу необхідно купувати гіпоалергенну і м'яку, щоб дитині було комфортно, краще вибрати бавовняні нитки або акрил:

  • Якщо черевички призначаються для новонародженого, тоді набирається десять повітряних петель і три петлі підйому.
  • Потім відраховуємо п'яту петлю і в'яжемо стовпчики з накидом, після чого ряд ажурною в'язки з двох сторін обв'язується чотирма стовпчиками з накидом.
  • В кінці кожного ланцюжка необхідно зробити сполучну петлю, а нову починати з трьох повітряних петель підйому.
  • Як тільки це буде зроблено, можна переходити до изнаночному ряду, після завершення якого потрібно обов'язково витягнути петлю.

Пінетки спицями для початківців з покроковим описом

Зв'язати пінетки спицями для новонароджених трохи складніше, ніж гачком. Однак, якщо пристосуватися, цілком реально за пару годин зробити красиву дитячу взуття. Починаємо роботу з основної частини пінетки – підошви, для чого слаживаем дві спиці разом і робимо від восьми до дванадцяти петель в залежності від розміру стопи дитини. Зверніть увагу, що останній повинна йти виворітна петля, в той час як перша петля пропускається:

  1. Пров'язуємо приблизно десять сантиметрів лицьових петель.
  2. Щоб набрати необхідну кількість петель по периметру підошви, використовують дві додаткові спиці в якості підтримуючого каркаса. Їх можна закріпити за допомогою спеціальних пластмасових наконечників, і вони не будуть вислизати з пряжі.
  3. Подальша робота складається з в'язання кругової заготовки для верхньої частини дитячого взуття, після чого переходять до лав миска. На даному етапі слід дотримуватися обережності і не перескакувати на внутрішню сторону, щоб не зіпсувати малюнок.
  4. Переходимо на дві спиці і продовжуємо в'язання миска. Перша петля просто знімається, а остання переноситься на бічну спицю, отримані петлі провязывается разом.
  5. Як тільки ряд основної частини завершено, слід перехрестити на спиці верх пінетки. Тут провязываются дірочки для майбутніх застібок, для чого робиться разом три накиду і дві лицьові петлі (убавка).
  6. Другий ряд мисочка набирається за допомогою лицьових петель.
  7. Завершальний ряд в'яжуть виворітними петлями, в кінці нитку готового миска обрізається.
  8. Готові шкарпетки прикрашений рюшами, допустима атласна стрічка-зав'язка.

Безшовні

Дана модель відрізняється від інших відсутністю шва на п'яті. Черевички дуже швидко в'яжуться і не вимагають ніяких додаткових обчислень, що стосуються кількості петель. Пряжа підбирається відповідно до пори року: для теплого періоду найкраще підійдуть бавовняні нитки, а взимку в самий раз використовувати шерсть. В'яжуть дитяче взуття з допомогою панчішних спиць, попередньо склавши нитку вдвічі. Робота починається з виготовлення манжети, що складається з тридцяти двох петель. Пряжа розподіляється по чотирьох спиць і замикається в коло.

Пінетки-шкарпетки

Найпростішою моделлю пінеток є носочки, тому починати вчитися в'язання рекомендується з них. Пряжу і спиці підбираються відповідно до особистих переваг, головне переконатися в безпеці матеріалу для здоров'я малюка. Насамперед необхідно набрати ланцюжок з десяти петель і виконати платочную в'язку. З кожної сторони додати по одній петлі, після чого продовжити платочный візерунок. При досягненні тридцятого ряду прибрати петлі по краях, для чого гачок слід заводити під основу стовпчиків.

Як зв'язати пінетки на двох спицях – схеми і опис моделей

Існує величезна кількість моделей, які можна зв'язати за допомогою двох спиць. Тепле взуття з рельєфними манжетами виготовляють на зиму, щоб малюк завжди знаходився в теплі. Чепурненькі черевички, оздоблені різноманітними стрічками і мереживними оборочками, є самими затребуваними моделями. Черевики з «ялинковим» візерунком дуже практичні і зручні в носінні, а вироби з смужками міцно тримаються на ніжках дитини за рахунок щільних манжетів.

Взуття з мордочками тварин буде чудово виглядати на будь-якому малюку, а класичні ажурні моделі підійдуть для відповідальних заходів. Для дівчаток можна пов'язати взуття з сердечками і мереживними манжетами, дуже красиво виглядають черевички з візерунком у вигляді великих листів. Шкарпетки хоч і вважаються простою моделлю, вони не гірше інших видів пінеток справляються зі своїм головним завданням – забезпеченням комфорту дитини.

В'язані пінетки-кеди спицями

Модна пінетки-кед для малюків – це оригінальна альтернатива всім відомим плетеним туфельок і шкарпеточках. Здивувати всіх знайомих цікавим виконанням дитячих черевичків не так важко, як може здатися, навіть якщо ви тільки недавно навчилися в'язати. Для виконання роботи знадобляться нитки, схема, гачок або спиці. Підошва в'яжеться у вигляді звичної круглої заготовки, після чого можна приступити до виготовлення носика з допомогою лицьових і виворітних рядів.

Початок язичка тісно пов'язане з носиком, тому продовжуємо в'язати колишнім способом, змінивши лише колір нитки. Далі переходимо до боків кедів і використовуємо для їх опрацювання стовпчики без накиду, щоб отримати більш рельєфний край. Після цього вирівнюємо пряжу з допомогою сполучних стовпчиків і обв'язуємо попередні ряди ниткою іншого кольору. На кінцевому етапі втягає кінці ремінця в утворені від стовпчиків з накидом отвори і красиво зав'язуємо.

Прості пінетки з ажурним візерунком

Красиві ажурні черевички для немовляти – це мрія будь-якої матері. Але іноді схеми, запропоновані для в'язання, здаються занадто складними, тому багато жінок так і не вирішуються почати втілювати свої ідеї в життя. Щоб зробити прості ажурні туфельки, потрібно для початку зв'язати підошву повітряними петлями. Як тільки основа пінетки буде завершена, слід приступити до провязыванию боків, чергуючи петлі з накидом і без. Далі набирається носочок, третій ряд миска є останнім, після чого залишається дов'язати тільки верхню частину черевичка.

Пінетки-зефірки

Дану модель можна зв'язати за один вечір, не напружуючись, необхідно лише запастися нитками, спицями і терпінням. Пряжі для черевичків знадобиться набагато менше звичайного, всього двадцять п'ять грамів акрилу. У традиційних шкарпетках використовується два кольори – основний і додатковий. Часто вибираються контрастні відтінки, як рожевий і білий, наприклад. Процес виготовлення схожий зі знайомою всім схемою дитячого взуття, однак є невеликі відмінності. На заключному етапі формується принципово нова форма, за допомогою голки стягується верхня частина черевичка.

Чобітки уггі на спицях для малюка

Така взуття уггі, з'явилася у нас в країні кілька років тому, але вже встигла завоювати цілу армію затятих шанувальників. У цьому немає нічого дивного, адже взуття дуже зручна і невибаглива в шкарпетці, що на руку в зимовий час року. Деяким мамам хочеться побалувати своїх малюків оригінальними речами, тому в хід йдуть в'язані кеди, черевики, сандалики і навіть уггі.

З допомогою спиць дійсно можна зробити схожу модель усіма улюблені півчобітки, користуючись схемами з інтернету. Для виготовлення підходить тільки натуральна шерсть, тому перед тим як приступити до роботи, переконайтеся, що ваш дитина нормально переносить даний матеріал. Уггі складаються з тих же стандартних частин, що і інші вироби, різниця лише в способі в'язання. В кінці дуже важливо витягнути все стирчать нитки і сховати кінці, виконати обв'язування пінетки.

Шкарпетки з косами для новонароджених

Теплі шкарпетки з кісками, хоч і вважаються застарілими, досі популярні, коли справа стосується маленьких дітей. Велика в'язка з візерунком дозволяє запобігти охолодження ніжок дитини і не сповзає під час сну. Дані властивості дуже корисні, коли мова заходить про турботу про дитину. Зв'язати шкарпетки кісками зовсім не важко, тим більше, що в мережі викладено велику кількість різноманітних схем набору ля пінеток.

Літні туфельки-балетки для дівчаток

У теплу пору року особливо хочеться красиво одягнути свою дитину, але сукнею і бантиком тут не обійтися. Мамам маленьких модниць потрібно багато уваги до їх гардеробу, тому що дівчинка повинна бути стильно одягнена з голови до п'ят. Туфельки грають не останню роль у процесі створення образу юної принцеси, що дає серйозний привід мамі самостійно взятися за справу. Щоб зв'язати літні туфельки для улюбленої доньки, не знадобиться багато часу або грошей. Купіть пряжу і постійно радуйте своїх дітей новими модними виробами!

Відео

Гачок в'язання. Пінетки гачком......

ТЕПЛІ ПІНЕТКИ ГАЧКОМ ( 1частина ) with subtitles

Черевички пінетки гачком Урок 54 частина 1 з 3 Babyschuhe häkeln

Вяжем дитячі пінетки гачком - "Королівські"

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!