Кофтинка для новонародженого спицями

Кожна мама хоче віддати дитині частинку себе. В магазинах величезний вибір товарів для малюків, але що може бути краще кофтинки спицями для дітей, пов'язаної власноруч? У процесі роботи майстриня вкладає душу в річ, яка буде зігрівати малюка. Дізнайтеся, як в'яжеться кофта для новонародженого спицями, і який варіант речі краще.

Кофтинки для новонароджених спицями зі схемами

В'язані дитячі речі спицями для новонароджених за схемою зможе виконати навіть новачок в цьому виді рукоділля. Все залежить від навичок і складності схеми. Багато варіантів для новонароджених є в спеціальних друкованих виданнях по рукоділлю, на веб-сайтах. Готові рішення легко придбати в інтернет-магазинах зі схемами рукоділля. Зверніть увагу, чи є у вашому місті спеціальні гуртки або майстер-класи з в'язання. Відповідну схему на новонародженого кофтинки з капюшоном або без буде легко.

Як зв'язати кофту спицями

Які моменти варто врахувати при виборі моделі кофточки процесі в'язання:

  1. Кращий тип пряжі – акрилова та бавовняна. У магазині потрібно уточнити, що акрилові нитки потрібні для в'язки дитячого виробу. Вам запропонують спеціальну пряжу – ніжну, гіпоалергенну. Вибирати нитки потрібно з натуральних матеріалів, але не жорсткі, не дратують ніжну шкіру.
  2. Модель в'язки можна вибрати: від найпростішої до складного ажурного вироби. Популярна серед рукодільниць кофточка для новонародженого спицями з рукавом реглан. Актуально це виріб на малюка до 3 місяців.
  3. При в'язанні на немовлят, маленьких діток потрібно максимально відповідально підходити до безпеки виробу. Ніяких гострих металевих виробів, дряпають шкіру! Замість блискавки-застібки краще вибрати акуратні гудзички.

Безшовна дитяча кофта спицями

В'язання спицями новонародженим різних речей корисно. Це заняття дуже заспокійлива. Безшовна кофточка для новонародженого спицями з рукавом типу реглан робиться з допомогою таких інструментів і матеріалів:

  • спиці: на волосіні – 2 шт., кругові – 5 шт. (обидва види одного діаметру); довгі – 2 шт.; кругові – 5 шт. (обидва види одного діаметра, на 2 розміри менше, ніж попередні);
  • в'язальний гачок – будь;
  • пряжа – 150 г;
  • гудзики – 5 шт.

Процес створення красивої речі:

  1. Розрахуйте розміри: виміряйте сантиметром шию дитини, довжину вироби, наберіть «стартові» петельки. Якщо малюк ще не народився, то набирайте 40 петель.
  2. Провяжите горловину гумкою шириною від 1,5 до 2 див.
  3. Основна частина складається з рукава «реглан», поличок (2 шт.) і спинки. Розподіліть в'язку правильно: кількість петель обох рукавів і поличок повинно бути рівним. Спинку провяжите так: складіть кількість обох поличок і додайте ще дві петлі. Приблизно це буде так: полички, рукава – по 5 петель, реглани – по 8, спинка – 12. Реглани закінчуються збільшеннями в особовому ряду.
  4. Після невеликого провязывания буде помітна лінія реглана. На неї слід орієнтуватися: виміряйте розлітайку дитини по діагоналі від ворота до пахв. Коли ви провяжете до такої ж довжини, тоді починайте основу кофти однаковим полотном до низу.
  5. Рукава в'яжуться круговими інструментами: відразу – великими, потім – менше, для манжета-резиночки.
  6. Планки поличок провязывайте: одну з дірочками для майбутніх застібок, іншу – суцільним полотном, на яку прикріпіть гудзички. Після пришитих застібок виріб для малюка готове до шкарпетці. (Фото 1)

Дізнайтеся, як в'язатибабусин квадрат гачком - схеми і опис ви знайдете в покрокових майстер-класах.

Ажурна дитяча кофточка спицями

Виріб створюється для дівчинки або хлопчика-немовляти, тому потрібно підібрати відповідний колір ниток: рожевий, білий, салатовий, блакитний. Порядок робіт:

  1. Схема візерунка (число петель має бути кратно 11): ряд особових; ряд виворітними; 2 петлі разом виворітної (2 рази); 1 прибавка з нитки між петлями,1 лицьова, 1 надбавка (повтор тричі); 2 петлі разом виворітної (2 рази повтор); ряд виворітними.
  2. Початок в'язання – від горловини, довжина набору петель дорівнює шийки дитини (виміряйте сантиметром). В процесі буде описана робота для 78 петель.
  3. Набравши петлі, провяжите 2 см гумкою, потім ряд особових і накид через 3 петлі.
  4. Ряд 2-9: перших 4 петлі платочної в'язки, 95 – гумкою 1*1, 4 п. – платочная в'язка.
  5. Ряд 10-22: так само, як і ряд 2-9, тільки гумка 2*2.
  6. Ряд 23: виворітні з додаванням 85 петель (має рівномірно розподілитися і стати 283).
  7. В'язка 4 см ажурним візерунком, але краю по 4 петлі провязать платочної в'язкою.
  8. Розділіть полотно на 4 частини: спинка – 96, перед – 77, обидва рукави – по 55.
  9. Провязка 14 см ажурним візерунком: рукави плюс кромочні петлі. Після цього зменшуйте рівномірно по полотну 9 петель, а 2 см провяжите гумкою 1*1. Краї закривайте.
  10. Наберіть 48 п. спинки, 77 – перед. В'язка ажуром 12 см, 5 рядів – платочної, і 2 см гумка 1*1.
  11. Рукава отриманого виробу зшити. (Фото 2)

Кофта спицями для початківців

Простий варіант виробу передбачає вязання спицями для новонароджених з описом кожної деталі окремо, після чого їх потрібно просто зшити. Як в'язати:

  1. Спинка: набираємо кількість петель, довжина яких дорівнює ширині будь готової сорочечки дитини. До 4 сантиметром пров'язуємо спинку гумкою 2*2, потім перейдіть на основну в'язку. Зв'яжіть по довжині рівній довжині готової кофти. Закрийте всі петлі.
  2. Поличка (1 шт.): наберіть кількість петель вдвічі менше, ніж для спинки. Провяжите гумку, потім основне полотно. Починайте, не доходячи 4 см до кінця частині, закривати петлі з центру – для отримання половини горловини. У другій поличці зробіть все так само, але дзеркально.
  3. Рукав: починається з манжета гумки, потім основна в'язка плюс додаткові петлі біля кромок. Рукав при додаванні додаткових петель має збільшитися на третину або навіть половину.
  4. Починайте шити одяг зверху, з плечових швів. Всі деталі краще зшивати встик, щоб шкіра дитини не ушкоджувалася. Горловину обробляють гумкою і закривають. (фото 3)

Ознайомтеся з іншими ідеямив'язання для новонароджених спицями.

Відео: як в'язати кофтинку для новонародженого спицями

Акуратна штучка або комплект, який мама пошила самостійно, краще будь-яких магазинних брендових речей. Тепло, любов і позитивна енергетика, вкладені в працю, стануть малюкові справжнім оберегом. Підберіть хорошу пряжу, інструменти – і все вийде. Дізнайтеся з відео нижче, як створити стильну, теплу річ для немовляти своїми руками.

Проста кофточка спицями

Кофта реглан спицями

Як в'язати кофту для новонародженого

як зв'язати кофту для новонародженого

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!