Самокати з великими колесами для хлопчиків і дівчаток, огляд популярних моделей з фото і цінами

Сьогодні самокати використовують не тільки діти. З недавніх пір вони стали популярними серед дорослих, тому з'являються вдосконалені моделі, зроблені під конкретну категорію покупців. Самокати з великими колесами користуються попитом на них зручно, безпечно їздити по російських дорогах, не хвилюючись за себе і своєї дитини. Але, щоб покупка стала вдалою, потрібно правильно підійти до вибору такого транспортного засобу.

Як вибрати самокат з великими колесами

Визначте, для кого ви купуєте самокат, які цілі перед собою ставите. Наприклад, якщо транспорт потрібний вам або вашим дітям, щоб гуляти по місту, то підійде класична модель, що витримує заданий вага. Якщо ви вирішили зайнятися екстремальною їздою, виконувати складні трюки, то краще доглянути легкий варіант, що володіє високою маневреністю. Від ваших цілей залежатиме модель.

При виборі зверніть увагу на наступні параметри самоката:

  • Виробник. Міцні, безпечні засоби пересування виробляють європейські, російські компанії. Купуючи китайський варіант, ви заощадите гроші, але не факт, що купите якісну річ.
  • Ціна. Вартість варіюється від 2 до 35 тисяч рублів. В цьому питанні спирайтеся тільки на ваші можливості.
  • Механізм. Є стандартні механізми – їзда на них відбувається шляхом відштовхування ноги від землі. У них масивні колеса, щоб було легко пересуватися по нерівній дорозі, плитці або долати бордюри. Крім них існують електросамокати – вони працюють від акумулятора. Їздять вони набагато швидше, але вартість вище звичайних.
  • Розмір, вага. Враховуйте габарити транспортного засобу. Вага дитячої моделі повинен варіюватися від 3 до 5 кілограмів, а дорослий може важити до 15 кілограмів. Максимальна вага людини, який можуть витримати такі моделі – до 100-120 кілограмів.
  • Матеріал коліс, рами. В основному зустрічаються колеса з поліуретану – вони міцні, довговічні. Є гумові, силіконові або надувні – з ними будь-самокат буде важити менше. Рама, як правило, зроблена з металу: алюмінію або сталі. Якщо рама зроблена з пластику, то модель скоріше всього недорога, легка, але не довговічна.
  • Висота, ширина деки. Важлива деталь – це платформа для ніг – дека. Її ширина не так важлива – головне, щоб повністю вміщувалася одна нога. Що ж стосується висоти, то чим вище розташована дека, тим сильніше доведеться присідати.
  • Підшипники. Бувають різних класів – чим вищий клас, тим дорожче модель. Але підшипники середнього класу теж можуть прослужити кілька років, тому не обов'язково вибирати найдорожчі.
  • Амортизатори. Завдяки амортизаторам під час їзди знижуються вібрації.
  • Гальма. У всіх моделей є ручне або ножне гальмо. У деяких працюють відразу обидва варіанти – для повної безпеки.
  • Додаткові параметри. Самокат має бути зручний у використанні, тому перевірте всі функції. Наприклад, складаний механізм зручний для транспортування, зберігання. Така дрібниця, як гріпси – м'які накладки на ручках, зроблені з гуми, що не дозволять рук зісковзнути, що забезпечить безпеку.

Для хлопчиків

Вже у віці 6 років хлопчикові підійде самокат з великими колесами 200 мм, а дитині молодшого віку краще придбати триколісний варіант. Для початку подбайте про безпеку. Дотримуйтесь рекомендації по вазі транспорту. Купувати такий транспортний засіб потрібно в присутності дитини – тільки так можна визначити оптимальну висоту керма, яка буде відповідати зростанню хлопчика. Перевірте гальма – цілком підійде ножний варіант. Пам'ятайте про протиковзких покриттях на кермі, деці.

Для дівчаток

Дитячий самокат з великими колесами підійде і дівчаткам. Глобальних відмінностей при виборі самоката хлопцям або дівчатам немає. Вибираючи такий транспортний засіб, дітям важливий зовнішній вигляд виробу, тому виберіть те, яке оформленням задовольнить вашу доньку. Але, як батько, враховуйте фактори безпеки. Крім вищеописаних параметрів, приділіть увагу гальмах – можливо, варто взяти модель з двома видами.

Для дорослих

Великі самокати – хороший вид транспорту для дорослих. Так можна без пробок дістатися на роботу, зайнятися спортом або навіть виконати круті трюки. У дорослої механізму колеса можуть бути розміром 200-400 міліметрів. В залежності від того, як ви хочете використовувати такий транспорт, виберіть максимальну швидкість, яку здатний розвинути. Наприклад, якщо самокат потрібен, щоб швидко дістатися до робочого місця, то підійде агрегат, здатний розганятися до 30 км/ч.

Самокат на великих колесах

Моделі з колесами більше 200 міліметрів – це, як правило, позашляховики або міські самокати, які призначені для легкої їзди не тільки по рівній поверхні. Передні колеса у них мають діаметр до 53 см, а задні – до 40 див. Вони не стануть перешкодою зручного транспортування – у більшості моделей складний механізм, що дозволяє швидко прибрати транспортний засіб в чохол.

Novatrack

Російська фірма Novatrack виробляє в основному дитячі та дорослі велосипеди, але в їх асортименті є беговелы, самокати. Дитячі варіації транспорту оснащені безпечними елементами: захисні вали на кермі, додаткові колеса, протиковзке покриття. Замовити продукцію можна на офіційному сайті або інших інтернет-магазинах.

Позашляховик Novatrack STAMP N1 підійде хлопчикам, дівчаткам у віці від 7 років. У нього гумові колеса, діаметром 305 мм, а також цілий ряд переваг:

  • Назва: Novatrack STAMP N1.
  • Ціна: 3290-5460 рублів.
  • Характеристики: ширина деки – 11 см, довжина – 30 см, висота рульової стійки – 84-100 см, вага – 7 кг, максимальне навантаження – 80 кілограмів, наявність підніжки, ручний, ножний гальмо.
  • Плюси: вартість, подвійне гальмо, довга платформа, на яку поміщаються обидві ноги, якісні промподшипники, обода зроблені з нержавіючого алюмінію, можливість встановити крила (вони захистять від бризок, бруду).
  • Мінуси: багато важить, відсутні амортизатори і складний механізм, в комплекті немає крил.

Двоколісний позашляховик Novatrack City Line зроблений для дорослих та дітей від 10 років, тому готовий витримати навантаження до 120 кілограмів. Злагоджена конструкція виробу доповнено достоїнствами велосипеда:

  • Назва: Novatrack City Line.
  • Ціна: 4220-6800 рублів.
  • Характеристики: надувні гумові колеса, діаметром 406мм/305 мм, вага – 7,2 кг, наявність підніжки, ручне гальмо.
  • Плюси: вартість, стильний зовнішній вигляд, міцна сталева рама, регулювання керма, містка платформа для ніг.
  • Мінуси: відсутні амортизатори, крила, підшипники низької якості.

Zycom Easy Ride

Австралійська компанія Zycomotion випускає безліч моделей двоколісного транспорту для дітей від двох років. Самокати під цим брендом складно назвати дешевими, але високі ціни зрозумілі – за роки роботи компанія досягла успіху у створенні якісної продукції. Кожен агрегат володіє унікальними технічними параметрами. Всі транспортні засоби, що пройшли сертифікацію, тому відповідає міжнародним стандартам.

Міський позашляховик Zycom Easy Ride 200 підійде дорослим або підліткам. У нього невелику вагу з-за алюмінієвої конструкції. Виріб дорого коштує, зате гарантує власнику комфортні поїздки завдяки перевагам:

  • Назва: Zycom Easy Ride 200.
  • Ціна: 9900 рублів.
  • Характеристики: поліуретанові колеса 200 мм, ширина деки – 11,5 см, довжина деки – 60 см, висота рульової стійки – 100 см, вага 4 кг, навантаження до 100 кілограмів, ножний гальмо, наявність підніжки, складаний механізм.
  • Плюси: легка вага, регульована висота, м'які накладки на кермі, протиковзке покриття на деці, міцний, стильний зовнішній вигляд.
  • Мінуси: висока вартість.

Zycom Easy Ride 230 оснащений поліуретановими колесами, діаметром 230 мм і 180 мм. Вони зроблені з пластмаси, що не деформується, тому самокат прослужить довгий час. Easy Ride 230 підійде дорослим і дітям і володіє наступними параметрами:

  • Назва: Zycom Easy Ride 230.
  • Ціна: 4350 рублів.
  • Характеристики: висота рульової стійки – 94 см, вага 5 кг, максимальне навантаження – 80 кілограмів, ножний гальмо, наявність переднього амортизатора, підніжки, складаний механізм.
  • Плюси: вартість, потужні колеса, амортизатор згладжує нерівні дороги, вібрації, широка дека, регулюється висота керма, легкий вага, компактний.
  • Мінуси: немає.

Techteam

Один з російських лідерів з виробництва спортивних товарів Tech Team пропонує самокати середньої цінової категорії. Вони підійдуть і дорослим і дітям. Марка має широкий асортимент товарів, а самокати прості в управлінні, безпечні. Але головна причина, чому споживачі вибирають Techteam – це адекватне співвідношення ціни і якості.

Дитячий Techteam TT Jogger має широку палітру кольорів, що порадує будь-якого дитини. Самокат призначений для їзди по місту. Він відмінно підійде дітям від 7 років:

  • Назва: Techteam TT Jogger.
  • Ціна: 3300 рублів.
  • Характеристики: поліуретанові колеса 200 мм/180 мм, довжина деки – 55 см, ширина деки – 12 см, складаний механізм, підніжка, ножний гальмо, вага 4,2 кг, навантаження – 100 кілограмів.
  • Плюси: вартість, легкий вага, регулюється висота керма, м'які ручки керма, потужні підшипники.
  • Мінуси: відсутність амортизатора.

Techteam 250 Avantgarde зроблений для дорослої аудиторії, має потужні поліуретанові колеса, діаметром 250 мм і 215 мм. Крім переваг є недоліки:

  • Назва: Techteam 250 Avantgarde.
  • Ціна: 5800 рублів.
  • Характеристики: посилена вилка, складаний механізм, висота рульової стійки – 95-110 см, вага 5 кг, навантаження до 100 кілограмів, ножний гальмо.
  • Плюси: надійна система складання, висока платформа, міцні підшипники, хороша прохідність.
  • Мінуси: всього два варіанти кольору, відсутність амортизаторів, повільний розвиток швидкості.

OLIMP

Купити самокати Olimp легко: ви знайдете широкий асортимент в різних інтернет-магазинах, зможете оформити доставку на будинок. Всю продукцію надсилають транспортні компанії з Москви або Санкт-Петербурга. Через сайти є можливість дешево придбати Olimp з пристойною знижкою. Фірма випускає якісні моделі для дорослих і дітей, тому ціни можуть бути вище середніх.

Позашляховий варіант Olimp SO2016 підійде дорослим і призначений для комфортної їзди по місту. Завдяки гумовим колесам (з 508 мм/406 мм) та інших переваг, ви зможете впевнено їздити навіть по бездоріжжю:

  • Назва: Olimp SO2016 (2017).
  • Ціна: 6555 рублів.
  • Характеристики: велосипедний кермо, 2 ручні гальма, підніжка, вага 8 кг, навантаження – 120 кілограмів.
  • Плюси: подвійне гальмо, можливість встановити крила, протиковзкі покриття, гумові гріпси, дзвінок у комплекті, широка дека, регулювання керма, нахилу.
  • Мінуси: відсутність амортизатора, крила не входять в комплект, висока вартість.

Olimp SC1201-15 підійде дорослим і дітям від 4 років. Максимальне навантаження складає 85 кілограмів, тому дорослі повинні враховувати свою вагу. Він володіє такими параметрами, як:

  • Назва: Olimp SC1201-15.
  • Ціна: 4516 рублів.
  • Характеристики: гумові колеса, діаметром 305 мм, підніжка, крила, ручний, ножні гальма, вага 6 кг
  • Плюси: вартість, подвійне гальмо, крил, дзвінка, регулювання керма, міцна сталева рама.
  • Мінуси: відсутність амортизатора, тільки жовта забарвлення, низька вагова навантаження, немає складного механізму.

Yedoo

Чеська компанія Yedoo випускає різноманітні моделі з багатою палітрою кольорів, тому ваші діти залишаться задоволені. Вартість самокатів вище середніх, але, купуючи через інтернет, можна добре зекономити: на багатьох сайтах часто бувають розпродажі, акції на вироби цієї фірми. Yedoo користується популярністю завдяки якісної, довговічної продукції.

Універсальний самокат Yedoo City підійде як для прогулянки по місту, так і за його межами. Завдяки гумовим колесам діаметром 406 мм/305 мм, він здатний швидко розвинути швидкість. Крім цього він володіє наступними характеристиками:

  • Назва: Yedoo City.
  • Ціна: 9190 рублів.
  • Характеристики: довжина деки – 36 см, висота рульової стійки – 104 см, вага 9,35 кг, навантаження – 120 кілограмів, висота платформи – 7 см, наявність бічної підніжки, ручне гальмо.
  • Плюси: маневрений, багате розмаїття кольорів, можливість розвинути високу швидкість, малогабарітен, ергономічні ручки, регульований кермо, можливість закріпити кошик з покупками або дитяче сидіння.
  • Мінуси: висока вартість, важка вага.

Yedoo Mau – позашляховий варіант дітям від 7 років. Легка рама, оптимальна висота керма роблять двоколісник зручним в управлінні навіть для самих маленьких дітей. Ви будете спокійні за свого малюка:

  • Назва: Yedoo Mau.
  • Ціна: 5990 рублів.
  • Характеристики: гумові колеса 305 мм, довжина деки – 32 см, висота рульової стійки – 72-80 см, вага-6,3 кг, навантаження – 75 кілограмів, ручного гальма, підніжка.
  • Плюси: вартість, формовані ручки керма захищають від поранення рук, надійні гальма, протиковзке покриття, регулювання рульової стійки.
  • Мінуси: відсутність складного механізму, важка вага, легке навантаження.

Stels

Російська торгова марка Stels займається виробництвом та продажем таких товарів, як велосипеди, самокати, скутери, мотоцикли, квадроцикли з 1996 року. Сьогодні вже багато хто знайомий з даною маркою і активно купують продукцію з-за доступних цін, хорошої якості, довговічності. Самокатів Stels зовсім небагато, але представлені моделі мають місце бути.

Stels Trail-3 12 (2016) – позашляхова модель, виготовлена з нержавіючої сталі. Підходить дорослим, володіє наступними параметрами:

  • Назва: Stels Trail-3 12 (2016).
  • Ціна: 6160 рублів.
  • Характеристики: гумові колеса 305 мм, ручне гальмо, підніжка, вага 7 кг, навантаження до 100 кілограмів.
  • Плюси: регулювання керма, надувні колеса, широка кольорова палітра.
  • Мінуси: немає складного механізму, відсутні амортизатори, низько розташована рама.

Stels Trail 3 12 (2017) зроблений для дітей від трьох років. Він оснащений усіма необхідними параметрами безпеки:

  • Назва: Stels Trail 3 12 (2017).
  • Ціна: 5700-6390 рублів.
  • Характеристики: гумові колеса 304 мм, ручні, ножні гальма, підніжка, вага 5 кг, навантаження до 60 кілограмів.
  • Плюси: протиковзкі покриття, регулювання висоти, нахилу керма, широка палітра кольорів, рифлена платформа для ніг.
  • Мінуси: висока вартість, легка навантаження по вазі.

Відео

Огляд самоката Razor A6. Міський складаний самокат для дорослих і дітей з великими колесами 254 мм

Відгуки

Марина, 32 рокиЗамовляли хлопчикові Techteam TT Jogger поштою з іншого міста. Прийшов у відмінному стані! Дитина задоволений – він сам вибирав колір (добре, що дуже багата колірна палітра у даній моделі). Дивлюся скільки коштують інші дитячі самокати – незрозуміло, чому це варто всього 3000 руб. Всі основні функції він виконує на ура!
Григорій, 26 роківКупував собі Olimp, раніше був інший з маленькими колесами. Зрозумів, що самокати з великими колесами – це річ. Зручно їздити не тільки по рівному асфальту, але і розваленим дорогах (а таких у нас багато). Ще плюс в тому, що розганяється дуже добре – за 15-20 хвилин спокійно добираюся до роботи. Конкретно модель Olimp SO2016 сподобалася, про гроші не шкодую.
Злата, 33 рокиКупили семирічній дівчинці модель Novatrack STAMP N1. В цілому залишилися задоволені – головне дитина користується, їздить із задоволенням. З точки зору безпеки повністю влаштовує – гальма скрізь стоять, зручні покриття, завдяки яким руки не ковзають по керму. Шкода, що немає складного механізму – в машині перевозити проблематично.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!