Противірусні засоби швидкої дії

Застуда може спіткати кожного з нас тоді, коли хворіти зовсім неприпустимо. Коли потрібно бути як можна більш зосередженим і повним сил, несподівано починає текти з носа, горло саднить. За ними слідують чхання, кашель, супроводжуються слабкістю, високою температурою. У цій ситуації потрібні термінові заходи. Засіб від застуди швидкого дії вчасно поставить вас на ноги.

Як швидко вилікувати застуду в домашніх умовах

Запорука швидкого зцілення – застосування всіх необхідних заходів при першому ж тривожному звоночке. Якщо захворювання виникло за очевидної причини, із-за неуваги до імунітету або переохолодження, і симптоми не є проявом вірусу грипу, то можна скористатися наступними порадами по домашньому лікування та засобами від застуди швидкої дії.

  1. Виміряйте температуру. Якщо позначка на шкалі не досягла 38 градусів, то жарознижуючі при застуді пити не слід.
  2. Вітамін С. На початку хвороби більша доза аскорбінової кислоти буде ефективною допомогою організму при застуді для якнайшвидшого одужання. Кращим варіантом буде шипучий вітамін – швидше засвоюється і зігріває. П'ять апельсинів в день будуть натуральною альтернативою драже або капсул і допоможуть лікуватися від застуди.
  3. Пийте багато води, чаю, компотів, морсів. Вони обов'язково повинні бути теплими, це допоможе вивести токсини, що важливо при застуді.
  4. Як можна більше спите. Випивши теплий напій і забравшись під ковдру, вдягнувши теплі шкарпетки і одяг, спите як можна більше. Потовиділення при сні є важливим елементом одужання при застуді. Краще дотримуватися на лікарняному постільний режим.
  5. Якщо немає можливості дотримуватися під час хвороби постільний режим, доводиться боротися зі слабкістю, а про ефективну роботу та концентрації уваги і мови бути не може. Щоб уникнути подібної ситуації варто звернути увагу на протизастудні препарати, які ефективні не тільки проти симптомів, але і проти загальної слабкості. Наприклад, сучасний протизастудний препарат Инфлюнет сприяє позбавленню від симптомів ГРВІ, але і за рахунок входить до його складу бурштинової кислоти допомагає впоратися з млявістю і занепадом сил.
  6. Кімната повинна бути часто провітрюваній.
  7. Зігрійтеся. Якщо високої температури не спостерігається, то можна попарити ноги і прийняти гарячий душ.
  8. Прийміть вітаміни. Така підтримка буде корисна організму при застуді. Краще всього, якщо він отримає її з фруктів, але якщо це неможливо, їх слід замінити драже з аптеки.
  9. Ліки для лікування застуди. Підійдуть засоби від застуди швидкої дії, що продаються у вигляді розводяться чаїв, порошків, які слід висипати в гарячу воду. Протягом доби допустимо вживати три-чотири таких пакетика, але курс не повинен тривати більше трьох днів. Порошки від застуди з «Парацетамолом» знижують температуру, усувають озноб, володіють протизапальним ефектом. У лікуванні допоможуть імуностимулюючі ліки. Антивірусні препарати від застуди і грипу сприяють знищенню інфекції. Якщо хвороба затягується, переходьте на ін'єкції антибіотика.
  10. Засоби від нежитю, кашлю і болю в горлі. Якщо болить небо, то можна вибрати або льодяники, або мікстури, розчини для полоскання та спреї. З нежиттю допоможуть впоратися краплі, серед яких краще вибирати не потужні судинозвужувальні засоби, а ліки, що мають у своєму складі трави. Розчин морської солі буде корисний для промивання носа. При застуді часто не утворюється мокротиння, тому вистачить звичайних зупиняють кашель коштів. Якщо мокротиння у бронхах все ж з'явилася, слід застосувати виводять її кошти.
  11. Споживання рідини. Теплий чай, компот або сік сприяють потовиділенню і одужання, при цьому виводяться токсини, які заважають організму боротися із застудою. Звичайна вода буде не самим оптимальним засобом, а газовані напої не допоможуть одужання. Пити треба стільки, скільки ви відчуваєте необхідним, не пересилюючи себе.
  12. Горілка. Алкоголь слід трохи підігріти і розтерти їм все тіло. Це засіб допоможе швидко зняти високу температуру.

Список кращих ліків від грипу та застуди нового покоління

Сьогодні рекомендують кілька класів препаратів:

  1. «Терафлю», «Колдрекс», «Фервекс», «Антигрипін», «Гриппферон», «Анвимакс», "Инфлюнет" (жарознижувальні і полегшують біль у горлі, проти грипу та ГРВІ)
  2. «Ацетилцистеїн», «Амброксол», «Бромгексин», «Карбоцистеїн» (відхаркувальні засоби)
  3. «Бутамірат», «Глауцин», «Преноксдиазин», «Леводропропизин» (засіб при сухому кашлі).
  4. «Парацетамол», «Ібупрофен», «Аспірин» (жарознижуючі засоби).
  5. Краплі на основі ксилометазоліну, нафазолина (судинозвужувальні при нежиті).

Огляд швидкодіючих засобів проти застуди на губах

Застуда, яка виникає на губах, часто є герпес – вірусом Herpes Simplex, який є у 95 відсотків населення земної кулі. Опинившись в організмі, він існує непомітно і «включається», коли організм людини послаблюється переохолодженням, недоліком вітамінів, поживних речовин чи іншими захворюваннями. Існує безліч ефективних мазей для боротьби з герпесом. Ці засоби потрібно наносити на уражені від застуди ділянки губ кілька разів в день, курс – не більше 5 днів.

Не можна користуватися пальцями при нанесенні кошти з-за ризику перенести вірус на інше місце. Серед поширених назв мазей від застуди в рейтингу кращих можна відзначити «Ацикловір», «Герпферон», «Зовіракс», «Герпевір». Основною активною речовиною в них є ацикловір, що перешкоджає розмноженню вірусу. Є мазі на основі тромантадина, такі як «Виру-Мерц».

Які противірусні препарати можна приймати дітям

При виявленні у дитини симптомів ГРВІ та у разі, якщо з якихось причин лікар недоступний, слід вжити заходи для боротьби з недугою, щоб не допустити ускладнень. Якщо після того, як були випробувані всі прості засоби, хвороба не відступає, доведеться вдатися до противірусних препаратів, але тільки тим, які призначені спеціально для дітей. Прийнятними вважаються «Таміфлю», «Ремантадин», «Реленза», «Амантадин».

Якщо бронхіт виникає у грудних дітей, то допоможе «Рибавірин», а якщо організм дитини ослаблений або є проблеми з серцем, засіб «Сінагіс» буде кращим вибором. «Таміфлю» припустимо для вживання дітьми у віці від року, таблетки від грипу «Арбідол» можна давати з трьох років. «Інтерферон» для розчину застосовують у будь-якому віці, як і гомеопатичні препарати, такі як «Афлубін», «Анаферон», «Оциллококцинум». Для зниження температури тіла підійдуть «Парацетамол» або сиропи «Нурофен», «Ібупрофен».

Ефективні народні засоби і трави

  1. Чай з ожини.Подрібніть сушені листя ожини (1 ст. л.), залийте окропом, через пару годин, процідіть. Пити за 30 хвилин до споживання їжі. Хороший засіб проти кашлю.
  2. Трави (засіб від кашлю).Одна столова ложка листя лісової суниці, малини, три столові ложки листя ожини, сухої подрібненої фіалки триколірної (1 ч. л.). Все це потрібно перемішати, столову ложку складу використовувати на склянку окропу, дати настоятися в закритому вигляді півгодини, процідити. Прийом: кілька разів в день по келиху.
  3. Картопля. Цей овоч допоможе збити температуру. Натріть дві сирих картоплини на тертці, змішайте зі столовою ложкою оцту (яблучного). Суміш використовуйте для того, щоб робити компреси на чоло.
  4. Калина і мед. М'який засіб від застуди та нежитю. Змішайте по одній столовій ложці сік калини і мед, приймайте за півгодини до їжі.
  5. Кропива, шавлія і лимонник. Трав'яний збір хороший при застуді і грипі. Змішайте сухі подрібнені листя кропиви (3 ст. ложки), стільки ж пагонів лимонника китайського і шавлія (1 ст. л.). Чайну ложку складу залийте склянкою окропу, через пару годин, процідіть. Прийом: по одному келиху вранці і ввечері. При бажанні можна додати мед.

Який засіб недороге і ефективне для профілактики застуди

Дуже часто застуда у дорослої людини виникає як результат ослаблення імунної системи. Вплив зовнішніх факторів, неправильне харчування, нестача вітамінів можуть призвести до втрати ефективності імунної системи і збільшити ймовірність проникнення в організм інфекцій. Щоб уникнути цього, можна використовувати індуктори інтерферону. Вони забезпечать виробництво природного захисту організмом, що дозволить йому успішно протистояти застуді. До цього типу препаратів відносяться:

  • «Арбідол»;
  • «Циклоферон»;
  • «Аміксин».

Необхідна підтримка організму вітамінами. Для профілактики застуди допоможуть «Веторон», «Геримакс», «Аевіт». Препарати, що допомагають впоратися з впливом зовнішнього середовища – адаптогени – включають в себе екстракти лимоннику, елеутерококу, левзеї. Імуномодулюючі, такі як «Биоарон З», «Іммунал» «Лікопід», допоможуть повернути силу імунітету, будуть корисні для профілактики застуди та грипу.

Противірусні препарати, що використовуються для профілактики застуди допоможуть надати додаткову силу організму в боротьбі зі збудниками захворювань. Кращими вважаються «Гриппферон», «Віферон», «Арбідол», «Аміксин». Не забувайте про мед, вітамін С – вони не допустять розвитку застуди. Ехінацея – дешеве, просте засіб для профілактики. Більше відпочивайте, відмовтеся від сигарет і не забувайте про сезонний прийом вітамінів.

Відео: що робити при перших ознаках застуди

Перші ознаки застуди, що робити

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!