Рецепти для дієти 6 пелюсток - меню на кожен день

Дієта Анни Юханссон, відомого шведського дієтолога, під красивою назвою "6 пелюсток" останнім часом на вустах у багатьох людей, що намагаються скинути зайву вагу. Такий підхід до зміни звичного раціону допомагає схуднути. Однак потрібно скласти індивідуальне меню на тиждень так, щоб результат був швидким і помітним, враховуючи рецепти та поради.

Монодієта 6 пелюсток

Пелюсткова дієта для схуднення - ні що інше, як комплекс монодієт, наступних одна за одною в певному порядку, завдяки якому відбувається якісне схуднення в найкоротші терміни. Система розвантажувальних днів розрахована на шість діб, причому кожен день потрібно їсти щось конкретне. На відміну від звичайних монодієт, кількість з'їдається в день монопродукт на дієті 6 пелюсток обмежена, але дана система живлення побудована так, що сильного почуття голоду у худне людини бути не повинно.

Своєрідним символом дієти і стимулом для схуднення є шестипелюстковий квітка. Автор методики радить котрі худнуть самостійно зробити різнобарвну ромашку, написати на пелюстках назви продуктів, які можна їсти в певні дні і прибирати з один за іншим, проходячи черговий етап дієти. Відгуки людей, що випробували цю методику на собі, що підтверджують факт потрібного психологічного настрою у формі квітки в період дотримання такої системи харчування. Звідси ще одне його назва – дієта ромашка.

Розвантажувальний принцип методики благотворно діє на метаболізм і загальний стан організму, але, як і будь-яка інша, шестилепестковая дієта є значним стресом для організму. Якщо проходити кілька кіл такий розвантаження поспіль, можна серйозно нашкодити здоров'ю. Тому, перед початком випробування даної дієти на собі, варто порадитися зі своїм лікарем і прислухатися до його рекомендацій і скласти докладний опис своїх планів.

Меню дієти 6 пелюсток

Дана методика схуднення передбачає проходження шести монодієт поспіль. У визначений день – тільки одна група продуктів. Готувати їх можна чотирма способами: відварювати, запікати в духовці, тушкувати на воді, або ж готувати на пару. Свіжі овочі та фрукти можна вживати сирими. Обов'язково за день вживати достатню кількість чистої води, але не гвалтувати організм зайвими склянками рідини. Автор системи дозволяє скільки завгодно пити зелений або трав'яний чай (без цукру), але чорний чай і кава рекомендує обмежити.

Меню пелюсткової дієти побудовано на почерговості вживання в їжу білків і вуглеводів, жири повністю виключає. На період її проходження варто запланувати прийом комплексу вітамінів, щоб підтримати організм і забезпечити плавний вихід з розвантаження. Харчування під час дієти повинно бути дробовим (дозволене кількість продуктів на день розділити на кілька прийомів) і максимально збалансованим. Нижче представлений приблизний варіант системи: дієта 6 пелюсток – меню на кожен день.

Рибний день

Перший етап системи – рибний. В рибний день дієти 6 пелюсток дозволено їсти будь-яку рибу, з'їсти її за день можна 500-600 грам. Якщо любите, можете пити рибний відвар. Щоб смак не здавався дуже прісним, використовуйте сіль і негострі натуральні приправи, невелику кількість свіжої зелені. Це стосується і приготування інших продуктів в інші дні.

Підійде будь-яка риба, але краще брати білі сорти – минтай, тріска, хек, судак, морський окунь. Вони недорогі і нежирні. Варіанти страв з рибою дуже різноманітні: це вуха, запечена риба, стейки, приготовані на пару, рибні фрикадельки, заливна риба. Якщо вам складно відмовитися від солодкого, включіть в денний раціон мойву – ця маленька рибка містить багато хрому, нестача якого в організмі провокує тягу до солодкого.

Овочевий день

Раціон цього дня – виключно овочі, причому найрізноманітніші. Однак крохмальні плоди, такі, як картопля, зелений горошок, кукурудза, слід обмежити до мінімуму. В овочевий день дієти 6 пелюсток дозволяється з'їсти до півтора кілограм овочів. Перевагу варто віддати свіжим овочам у вигляді різних салатів з додаванням невеликої кількості солі, але без заправки.

Можна готувати і інші страви, наприклад, тушкована капуста, картопляне пюре рідке, фарширований овочами перець, буряк з лимонним соком за типом карпаччо, суфле з гарбуза або моркви, овочеві рагу. Ваш денний раціон залежить виключно від ваших гастрономічних уподобань і кулінарних здібностей. Вибір інгредієнтів для кулінарних експериментів на овочевий розвантаженні дуже широкий.

Курячий день

Цей етап вже не надає худеющему такого широкого вибору продуктів, як інші дні. У курячий день дієти 6 пелюсток їмо тільки пісне куряче м'ясо – філе або філе, і не більше о,5 кг. Ніякої шкіри, жиру або субпродуктів – тільки пісне м'ясо: відварне, тушковану, запечене – не важливо, головне – без масла. Її за бажанням можна приправити сіллю, негострими спеціями, лимонним соком. Бульйон зі свіжою зеленню також дозволено.

Більшість відгуків про пелюсткової дієті твердять, що на даному етапі пропадає нав'язливе відчуття неповної ситості – організм звикає до монорациону і насичується меншою кількістю їжі. У наступні дні дієти багато хто навіть відмовляються від вечері, обмежуючись тільки чашкою чаю, просто тому, що їм вже не хочеться їсти. Схил стає більш помітним, стає додатковим стимулом, щоб осилити абсолютно всі етапи дієти.

Злаковий день

Їжа на даному етапі – страви з круп. Злаковий день дієти 6 пелюсток передбачає розвантаження на кашах. Готуємо їх виключно на воді без масла, з дрібкою солі і свіжою зеленню замість приправ. Можна їсти як звичні злаки – рис, вівсянку, гречану кашу, так і не забувати про менш популярних – ячної, перлової, пшоняної крупи. Дозволяється з'їсти за день 300 грамів круп (розрахунок в сухому вигляді).

Сирний день

Меню цього дня – сир, краще з низькою жирністю. У сирний день дієти 6 пелюсток розраховуємо на кілька прийомів загальну масу кисломолочного сиру в півкілограма. Можна розбавити основний продукт невеликою кількістю нежирного кефіру, натурального йогурту або знежиреного молока, але тоді кількість сиру доведеться зменшити.

Фруктовий день

Самий смачний і солодкий завершальний етап системи – фруктовий день дієти 6 пелюсток. На ньому їмо тільки фрукти, які хочеться і які по сезону доступні на полицях магазинів. Ідеально підійдуть яблука, але можна розбавити їх ківі, цитрусовими, сливами, абрикосами, різноманітними ягодами. Від винограду, бананів, хурми краще відмовитися – калорійність цих плодів зашкалює, з ними результат схуднення може виявитися не максимальним. Сумарна вага фруктів у цей день дієти не повинен перевищувати 1,5 кг.

Відео: Меню дієти шість пелюсток

ДІЄТА 6 ПЕЛЮСТОК: відгук, опис, результат :)

Відгуки

Валерія, 28 роківДізналася про дієту 6 пелюсток від подруги – худне на системі по другому колу, скинула 6,5 кг (вже четвертий день повторного меню). Я ж їм сьогодні овочі і мрію про м'ясі, яким буду насолоджуватися завтра. Не відчуваю себе дуже ситого, але голод помірно-терпимий – результат і фото подружки не дозволяють дивитися на заборонені смаколики.
Ірина, 24 рокиСпасибі Ганні Юханссон! Її пелюсткова дієта допомогла мені оволодіти своїм непомірним апетитом і попрощатися з ненависними 15 кг після других пологів, стала успішним стартом мого схуднення. На першому тижні пішло майже 4 кг, повторної ще 3. Перейшла на ПП, за пару місяців – мінус 5,8 кг, мінус 3 (!) розміру в одязі, плюс зросле увагу чоловіка. Ура!
Анастасія, 35 роківВирішила і я на собі випробувати цю новомодну дієту. Зайвої ваги спочатку було не багато – 68 кг при зрості 162 см, зате в купальнику округлі обсяги були помітні. Дотримуватися правил дієти було не дуже важко, але сир себе так і не змусила – повністю замінила кефіром. За 6 днів полегчала на 2,7 кг. Нормально.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!