Меню дієт для чоловіків від живота

Для представників сильної статі мати красиву фігуру важливо не менше, ніж для дівчат. Дієта для чоловіків від живота допоможе тим, хто не задоволений своїм силуетом, скласти раціон з правильних продуктів і прибрати зайвий жир. Найпоширенішою причиною надлишкової ваги стає нездорове харчування, наявність шкідливих харчових звичок. Читайте, як потрібно складати свій раціон дієти представникам сильної статі, які бажають мати рельєфний живіт.

Правильне харчування для чоловіка

Головні причини скупчення жирових відкладень на животі, боках:

  1. Переїдання. Сучасні люди не звикли стежити за своїм раціоном, особливо чоловіки. Деякі хлопці з'їдають величезну кількість шкідливих продуктів, не контролюють розмір порцій.

  2. Хвороби ендокринної системи. Гормональні збої ведуть до порушень обмінних процесів, результатом чого буде зайва вага.
  3. Зловживання алкоголем. Всі спиртні напої пробуджують апетит, а пиво сприяє ожирінню жіночого типу.
  4. Малорухливий спосіб життя. Якщо людина не займається спортом і проводить мало часу на ногах, то у нього буде накопичуватися зайву вагу.

Є кілька рекомендацій, дотримуючись яких ви зможете залишатися в непоганій формі навіть не при дієті:

  1. Не пропускайте сніданок. Вранці потрібно добре поїсти, щоб до вечора не стався зрив.

  2. На дієті мінімізуйте вживання продуктів, багатих жирами.
  3. Намагайтеся спалювати більше калорій, ніж отримуєте. Для цього на дієті треба більше рухатися.
  4. Не відмовляйтеся зовсім від тієї їжі, яку ви дуже любите. Приміром, маленький шматочок смаженого м'яса раз в тиждень не викличе серйозних проблем навіть на дієті.
  5. Постарайтеся використовувати мінімальну кількість солі, а краще виключити зовсім. Страви, доведені до смаку приправами, виходять нітрохи не гірше подсоленных.
  6. Високоуглеводние продукти при дієті краще їсти вранці та вдень, щоб м'язи отримали достатню кількість енергії. Увечері краще налягати на їжу, багату клітковиною. Для вечері на дієті підійдуть низьковуглеводні овочі.
  7. Харчуйтеся невеликими порціями 5-6 разів за добу. Бажано при дієті є через однакові відтинки часу, по годинах.
  8. Раціон треба розрахувати так, щоб у нього входило 40-45% білків, 40-45% складних вуглеводів і 10-20% жиру.
  9. Краще на дієті вживати фрукти не в основні прийоми їжі, а на перекус.
  10. Не зловживайте спиртними напоями. Алкоголь підвищує апетит.
  11. Треба пити більше чистої води на дієті. Бажано робити це перед кожним прийомом їжі, щоб заповнити обсяг шлунка.
  12. При дієті заборонено вечеряти не пізніше, ніж за 3-4 години до сну.
  13. Займайтеся спортом. На дієті регулярно робіть спеціальні вправи на прес, нахили, віджимання.

Що можна їсти для схуднення живота

Перелік дозволених на дієті продуктів:

  • гречка;

  • овочі;
  • пшенична каша;
  • фрукти;
  • рис;
  • квасоля;
  • пісна яловичина;
  • перловка;
  • грейпфрути;
  • яйця;
  • горіхи;
  • вівсянка;
  • ягоди;
  • горох;
  • телятина;
  • курятина;
  • сочевиця;
  • сир;
  • індичка;
  • риба.

Які продукти не можна їсти, щоб прибрати живіт

Список заборонених на дієті продуктів:

  • фаст-фуд;

  • снеки;
  • кондитерські вироби;
  • ковбасні вироби;
  • майонез та інші жирні соуси;
  • будь-які продукти швидкого приготування, напівфабрикати;
  • солодощі;
  • копченості;
  • цукор;
  • газовані напої;
  • жирне м'ясо, риба.

Дієти для чоловіків від живота і боків

Дотримуючись перелічених вище підказок по правильному харчуванню, ви будете підтримувати себе в хорошій формі. Тим же, кому спочатку потрібно скинути вагу, а потім зберігати його, допоможе дієта для чоловіків від живота. Є різні схеми харчування для схуднення. Вибираючи ту або іншу дієту, прийміть до уваги свої харчові уподобання. Оцініть, скільки часу у вас є і якого результату хотілося б досягти. Знайомтеся з найпопулярнішими системами живлення на зниження ваги.

Білкова дієта

Дотримуючись цієї системи харчування, слід ввести в раціон продукти, багаті білками: м'ясо, рибу, кисломолочні вироби. За рахунок цього кількість спалюваного жиру збільшиться, тому що організм почне користуватися прихованими резервами, а м'язова маса буде зростати. Місяць дотримання такої дієти забезпечує втрату від 2 до 5 кг ваги. Особливості білкової дієти:

  1. Чоловікам в добу дозволяється споживати не більше 1700 ккал.

  2. Між прийомами їжі повинно проходити не більше трьох з половиною годин.
  3. Обов'язково потрібно їсти за розкладом.
  4. Максимальна кількість споживаних за добу рослинних жирів – 40 р.
  5. Снідати потрібно через годину після підйому, не пізніше.
  6. Переважно приймати вітамінний комплекс.
  7. Є хліб не можна. Гарніром до м'яса або риби повинні виступати тільки овочі.

Кефірна

Дієта для чоловіків від живота користується популярністю, тому що вона дуже ефективна. Вона полягає у споживанні кефіру середньої жирності, який дуже корисний для системи травлення і обміну речовин. Додатково дозволяється є білкові продукти, фрукти. Додавати в страви сіль, цукор не можна. Кефіру слід випивати не менше двох літрів на добу, розділивши на 6 порцій. Середня тривалість системи живлення – тиждень. Строк залежить від того, чи багато додаткових продуктів ви будете вживати.

Гречана дієта для чоловіків

Тривалість її складає до двох тижнів, схуднути за які можна на 7-10 кг. Дієта на гречці сприяє очищенню кишечника, прискоренню обміну речовин. У добу можна вживати будь-яку кількість крупи. Її потрібно залити окропом на ніч в пропорції 1:2. Вранці варити гречку не треба, слід лише злити рідину. Сіль, цукор не додаються. Додатково дозволяється пити кефір, не більше літра на добу. Якщо з'явиться непереборне почуття голоду, можна з'їсти один несолодкий фрукт, наприклад яблуко.

Японська

Дуже щадний спосіб схуднути. Раціон японської дієти збалансований, що забезпечує ситість навіть при споживанні мінімальної кількості калорій. Складається він з рису (складні вуглеводи), морепродуктів, риби (білки, корисні жири) і овочів. Є варіанти дієти на одну або два тижні. Кілька правил:

  1. Сіль, алкогольні напої і швидкі вуглеводи суворо заборонені.

  2. Бажано пити вітаміни.
  3. Потрібно строго дотримуватися режиму дня, є лише продукти з переліку дозволених і пити воду.
  4. Японська дієта заборонена людям з цукровим діабетом, хворобами серця, нирок, ШЛУНКОВО-кишкового тракту, печінки.
  5. Не міняйте послідовність днів і прийомів їжі.
  6. Перед тим, як сідати на дієту, рекомендується очистити кишечник.
  7. Продукти дозволяється варити, запікати, готувати на пару, але не смажити.

Дієта для схуднення живота для чоловіків – меню

Іноді важко вибрати певну систему живлення. Причини цього можуть бути різними. Деяким людям важко підлаштувати свій розпорядок дня під дієту, іншим важко дістати ті чи інші продукти. Якщо вибирати з готових варіантів ви не хочете, можете скласти своє меню, керуючись правилами здорового харчування. Підбирайте низькокалорійні продукти з урахуванням своїх пристрастей. З одним з варіантів відповідного меню ви зможете ознайомитися нижче.

Дієта для чоловіків на тиждень

Дотримуйтеся такого раціону по днях:

  1. Сніданок – 200 мл ряжанки з невеликим тостом. Обід – 150 г вареної гречки, 200 г салату «Щітка» рису, 100 г пропареної яловичини. Вечеря – 2 печених баклажанів, 250 мл яблучного соку.

  2. Ранок – 215 г знежиреного сиру, 200 мл несолодкого чаю. День – 100 г вареної телятини, 100 г гречки. Вечір – 150 г салату з черрі-помідорів з цибулею, 200 мл томатного соку несолоного.
  3. Сніданок – 100 г вареної індички, 200 мл чаю зеленого. Обід – 150 г нежирної вареної риби, 150 г салату з цибулею, зеленим горошком і капустою. Вечеря – 100 г рису, яблуко, стакан бурякового соку.
  4. Ранок – 100 г відвареної телятини, кава. День – 200 мл овочевого супу, 2 скибочки хліба. Вечір – 150 г вареної курятини, 100 г рису.
  5. Сніданок – 200 мл йогурту і тост. Обід – 150 г пропареної риби, 2 печених картоплин, 100 г тертої моркви. Вечеря – 100 г телятини на пару, 150 г салату овочевого.
  6. Ранок – 2 яйця некруто, 2 вівсяних печива, 200 мл трав'яного відвару. День – 100 г вареної індички, 100 г рису. Вечір – 200 г вареної курки, 100 г салату.
  7. Сніданок – 100 г твердого сиру, зелений чай. Обід – 200 г рису, 100 г салату з огірків, перцю, помідорів, цибулі з додаванням оливкової олії. Вечеря – 200 г вареної яловичини, 150 г капусти.

Відео: Раціон для схуднення чоловіки

Дієти для чоловіків

Відгуки

[review name="

Олександр, 34 роки" content="До одруження завжди ходив в зал, а з появою родини часу на це не стало, зате з'явився живіт. Улюблена порадила мені білкову дієту, допомогла скласти меню з того, що мені подобається, вважала калорії разом зі мною. За місяць дієти я позбувся від 3 кг, але для мене головне не вага, а те, що живіт зменшився, навіть м'язи стали виділятися."]
Костянтин, 47 роківЗ кожним роком стежити за здоров'ям все складніше, але я намагаюся себе не запускати. Періодично сідаю на двотижневу японську дієту, щоб прибрати живіт і боки. Мені легко її дотримуватися, тому що я обожнюю морепродукти, рис. Як правило, йде не менше восьми кілограмів. Після цієї дієти відчуваю себе бадьоріше і молодше.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!