Як схуднути після кесаревого і прибрати живіт в домашніх умовах - правильне харчування і вправи

Народження малюка – це прекрасний період кожної жінки, але як схуднути після кесаревого і прибрати живіт прийнятним, швидким способом, так щоб вправи і масажі не вплинули на шов? Лікарі акушери-гінекологи не рекомендують піднімати більше 2 кг, але не варто засмучуватися, є способи, які допоможуть прибрати висячий живіт і відновити колишню фігуру. Причому заняття можна проводити вдома.

Як прибрати живіт після кесарева

Жінки приходять у зневіру, коли бачать у себе великий живіт після кесарева розтину. Шкіра на боках теж розтягнулася, не йде, утворилися некрасиві складки. До того ж існує ряд заборон, які не дозволяють жінці інтенсивно тренуватися або голодувати. Задаватися питанням, як позбутися від живота після кесаревого, не варто перші три місяці. У цей час відбувається налагодження всіх обмінних процесів, починаються гормональні зрушення, здійснюється процес лактації.

Навіть у цьому випадку, цілком природним способом можна трохи скинути вагу. Важливо відзначити, що в період лактації, в молоко матері виділяється жир. Дитина природним шляхом буде рятувати молоду маму від зайвих ліпідів, які містяться в її організмі. Для повноцінного сну дитина має часто гуляти на вулиці – це прекрасна можливість схуднути. Разом з коляскою можна робити піші прогулянки на тривалі дистанції.

Можна прибрати живіт після кесарева розтину

Після закінчення трьох місяців можна зайнятися гімнастикою, вона допоможе відновити плоский живіт після кесарева. Добре допоможуть регулярні походи в басейн, водні процедури сприяють відновленню всього організму в цілому, зміцненню м'язового корсета і схудненню. Не можна різко навантажувати тіло серйозними тренуваннями, все потрібно робити поступово, не нашкодивши загальним станом здоров'я.

Вранці можна робити присідання, варто спробувати дихальну гімнастику. Регулярні заняття йогою дозволяють робити вправи після кесаревого розтину для схуднення в будь-який зручний час, наприклад, коли дитина спить. Виглядати стрункою і підтягнутою допоможе і збалансоване харчування, що включає тільки корисні продукти для організму жінки.

Можна втягувати живіт після кесарева

Порожнинна операція може робитися як за індивідуальним бажанням майбутньої матері, так і за рекомендацією лікаря. Якими б ні були причини операції, відновлення організму в післяопераційний період набагато довше, ніж при пологах. Відразу втягувати живіт після кесарева або природніх пологів не можна. Це може нашкодити м'язам преса і внутрішніх органів.

Стягування преса буде сприяти кровотеч і запалення матки, яєчників, сечовидільної системи. Носити бандаж або стягуюча білизна дозволяється тільки після двох місяців післяпологового періоду, коригуючий білизну потрібно купувати з натуральних тканин. Воно візуально прибирає фартух внизу живота. Важливо знати, що компресійний трикотаж можна носити не всім, перш ніж купувати вподобану модель з цієї тканини, треба порадитися з лікарем.

Вправи для живота після кесаревого розтину

Схуднення після кесаревого можливо з допомогою вправи планка. Щоб правильно його виконувати, необхідна допомога тренера. Фахівець допоможе з'ясувати, чи є ще діастаз чи ні. Важливо не забувати, що вправи для живота після кесаревого розтину варто робити через 3 місяці. Такий довгий термін сприяє відновленню м'язів преса природним шляхом. Прибере жир з боків і зробить живіт плоским поступова навантаження з допомогою таких вправ:

  • «Місток»;
  • «Вправи Кегеля»;
  • «Нахили вперед».

Масаж живота після кесаревого розтину

Щоденний фізичну працю по догляду за малюком теж дає свій результат, сприяє схудненню. Малюк повністю змінює раціон харчування і режим дня своєї мами. Щоб зняти втому, підтягти обвислі ділянки шкіри потрібно робити масаж після кесаревого. Важливо пам'ятати, що такий спосіб прийнятний тільки через 6 місяців, коли шов на тілі матері повністю зарубцювалися. Причому його повинен подивитися доктор, тільки потім щотижня можна відвідувати масажний кабінет.

Як схуднути після кесаревого розтину

Коли складки шкіри після загоєння рубця продовжують висіти, варто спробувати обгортання на основі натуральних інгредієнтів, наприклад, блакитної глини. Схуднути після кесарева розтину можна і за допомогою білої глини. Важливо пам'ятати, що обгортання можна здійснювати із застосуванням антицелюлітних засобів. Вони містять компоненти, які через кров можуть потрапити в молоко, в результаті годування дитини може розболітися живіт.

Процедуру роблять через день (курс 15 обгортань), потім 20 днів перерва. Не можна їсти за годину до початку сеансу. Коли на чисту шкіру буде нанесена кашоподібна суміш глини розведеної у воді, потрібно створити вакуум за допомогою харчової плівки. Потім зверху надівається теплий одяг, як варіант, можна полежати годину під ковдрою. Після закінчення часу потрібно прибрати плівку і обполоснутися в душі.

Як схуднути на грудному вигодовуванні після кесаревого

Калорійність продуктів при грудному вигодовуванні відіграє велику роль. Зрозуміло, що малюку через молоко повинно потрапляти велика кількість поживних речовин. Перед молодою мамою стає дилема, як годувати малюка, щоб при цьому не поправлятися, а худнути. Більшість мам, які пройшли цей етап, рекомендують прибрати солодке і борошняне, починаючи з 12:00, плюс за 3 години до сну не їсти. Дотримуючись цих рекомендацій, схуднути на грудному вигодовуванні після кесаревого можна, в домашніх умовах вага може піти за лічені місяці.

Дієта після кесаревого розтину для схуднення

Існує ще один варіант, подсказывающий як швидко схуднути після кесаревого розтину. Варто записатися на прийом до дієтолога, лікар допоможе підібрати продукти, плюс розпише скільки грамів повинна бути кожна порція їжі. Щоб уникнути поганого результату відходити від рекомендацій дієтолога не варто, уникайте додавання в раціон своїх продуктів. Дієта після кесаревого розтину для схуднення може бути і за готовими рецептами.

Психологічний настрій і мотивація підкажуть, як схуднути після кесаревого і прибрати живіт. Поради:

  1. Харчуватися коштує 5 раз (дрібно), сніданок складається з: знежиреного сиру з фруктами або з каш на воді з печеними овочами. Можна приготувати омлет з білків і молока жирністю 0,5%.
  2. Другий сніданок – це овочі, твердий сир, сухофрукти.
  3. Обід повинен складатися з нежирного м'яса, гречки або рису. Каші можна замінити печеною картоплею.
  4. На другий обід можна випити нежирний йогурт.
  5. За 3 години до сну слід повечеряти: тушковані овочі і відварне м'ясо.

Відео: як відновити фігуру після кесаревого розтину

Як швидко схуднути після пологів та кесаревого розтину

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!